Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Juniori na M-SR do Vranova nakoniec nepocestujú

Dňa 10.05.2013 sme podľa pravidiel obdržali právoplatné rozlosovanie 7 dní pred majstrovstvami SR juniorov. Na Slovensku juniorská súťaž nebola (smutné) a do turnaja sa mohol prihlásiť ktokoľvek aj s kategórie MIDI žiakov, výsledkom bolo 10 prihlásených družstiev.
Pán Stražay – súťažný riaditeľ SVF vylosoval dve skupiny A a B. Síce nedal losovaniu žiadnu logiku, ani nemusel, pretože žiadne pravidlá nehovoria o spôsobe losovania, takže ani nič neporušil. Výsledkom bolo rozlosovanie do dvoch skupín naoko jednej silnej a druhej slabšej. Dňa 13.05.2013 prihlásené družstvá obdržali email od VK Chemes Humenné v stručnom znení a rozkazovacím spôsobom, ktorého cieľom bolo prelosovanie skupín M-SR juniorov. V prípade, ak by SVF neurobila (nevyhovela) VK Chemes Humenné avizoval odhlásenie z M-SR juniorov. Logicky som uvažoval, hľadal vo Vykonávacích pokynoch informácie o spôsobe losovania a žiaden dôvod na zmenu losovania nebol. Chlapci sa už 3 dni tešili, že im prialo štiastie, že môžu uspieť a nebodaj zabojovať o medaile. Odchod sme z ekonomických dôvodov naplánovali na 3.00 nadránom, kedže náklady našich M-SR (žiakov, kadetov, juniorov, kadetiek) by sa mali vyšplhať na nemalých 5 až 6 tisíc EUR. Prvý zápas nás čakal o 12.00, stihli by sme ubytovanie a dve hodinky by sme sa ešte natiahli.
Dňa 14.05.2013 bez akejkoľvek diskusie medzi účastníkmi, sám pán prezident SVF Ing. Ľubor Halanda dal pokyn na prelosovanie M-SR juniorov. Pána Stražaya nepotrestal, veď nemal za čo. Už dňa 13.05.2013 sme avizovali odhlásenie sa z M-SR juniorov v prípade, ak sa bude konať nové žrebovanie. Po zvážení, dlhom zvážení, po komunikácií s hráčskym kádrom, vedením VK, trénermi, po otázkach, či ublížime hráčom, sebe, sponzorom alebo či si necháme s... na hlavu: VK Nové Mesto nad Váhom sa rozhodlo nezúčasniť sa M-SR juniorov 2013.
 
Možno by bolo fér položiť si pár otázok, ktoré by ste mohli ďalej rozoberať na www.volejbal.sk aj pán Husár, ktorý túto tému nakopol začal diskutovať, by sa určite potešil. Nemám nič proti pánovi Husárovi, je to odborník, má tento šport rád, je síce rypák, ale ako tak sledujem, tak vo veľa prípadoch ide o správnu vec.

  • ktorí z tých dvoch pánov zo SVF porušil pravidlá?
  • má pán prezident SVF právo, bez zvolania Správnej rady, SK alebo niekoho iného, urobiť tak závažné rozhodnutie, je nové losovanie vôbec právoplatné (kompetencie prezidenta a termín 4 dni pred M-SR)?
  • má byť hlava SVF zástupcom len tých silných klubov, ktoré majú relatívne výsledky alebo je to prezident Vás (nás) všetkých?
  • má nám SVF vklad do súťaže 100 EUR, ktorú nehráme a doplnenie do súpisky 19,5 EUR vrátiť alebo máme dostať ešte nejakú pokutu?
  • VK Nové Mesto nad Váhom je tiež za transparentné losovanie, treba to zakotviť do Vykonávacích pokynov 2014. Teraz mi povedzte kluby, prečo ste/sme roky nedali do Vykonávacích pokynov podnet na zmenu losovania (kamera, zápisnica prítomných, ...)? Prečo ste doteraz rešpektovali losovania pána Stražaya?

http://www.volejbal.sk/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=23&id=5816&limit=15&limitstart=30&Itemid=221

Každý rok sa dávajú pripomienky k VP a hlavne VY veľkokluby chodíte na porady, v rôznych radách máte svojich zástupcov. Dôsledkom rozhodnutia prezidenta SVF je odhlásenie VK Slávia Svidník (minuloročný MAJSTER juniorov) a VK Nové Mesto nad Váhom, ktorí je taktiež pravidelným účastníkom M-SR s členskou základňou 110detí. Neišlo nám o boj so SVF, ani VK Chemes alebo iným klubom. Išlo o pravidlá, ktoré ste/sme roky rešpektovali.

Na záver chcem poďakovať hráčskemu kolektívu juniorov VK Nové Mesto nad Váhom, za pochopenie riešenia tejto nepríjemnej situácie a za podporu od Vás samotných. Pre niektorých z Vás to boli posledné majstrovstvá SR. Som rád, že sme prišli k spoločnému názoru, aj za cenu obetovania seba, celoročného úsilia bez záveru sezóny. Aj toto je jedna z ciest k dospelosti a krok do života. Dokázali ste vyjadriť svoj názor a nenecháte si šliapať po hlave. Ideme ďalej.

Ďakujem.

 

Juraj Šujan

 

Juniori VK Nové Mesto nad Váhom