Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

M-SR kadetiek Poltár - Hnúšťa

V priebehu celej sezóny sa nám nám nedarilo hrať v plnej zostave, vďaka zraneniam kľúčových hráčiek (Vojtechová, Rešutíková). Aj M-SR sme nezačali štastne, keď až tri hráčky nastúpili s chrípkou. Tomu zodpovedal 1. zápas s konečným víťazom Bílikova Bratislava. Po celý zápas me hladali recept na ich hru a keď sme ho našli , tak nám chýbalo trošku šťastia v koncovke 3. setu.
Najdôležitejší zápas nás však čakal večer, kedy sme nastúpili proti družstvu Spišská N. Ves, v ktorom je až šesť hráčok so skúsenosťou v ženskej extralige. Súper sa od začiatku do nás pustil a v 1. sete sme aj vlastnými chybami súperovi pomohli k ľahkej výhre. V druhom sete sme prehrali až koncovku. Aj 3. set svedčil o ľahkom víťazstve Spišskej N.V. Naše dievčatá však pochopili, že by to znamenalo koniec a zaznamenali obrat v zápase. 4. set boj jasne v našej réžii a išlo sa do tiebreaku. V ňom sa nám podarilo otáčať za stavu 8:6 pre súpera ale vo výhodnejšom postavení pre nás, nakoľko naša najúdernejšia hráčka Richweissová išla do predného postavenia. Práve to sa nám však stalo osudným, keď súper keď sa súper na ňu pripravil a set sme prehrali 15:11.
Sklamanie bolo veľké a tomu odpovedal aj zápas s Levicami. Motivovať dievčatá bolo ťažké, ale nakoniec rozhodlo, že aj 3. miesto v skupine zaručovalo v ďalších bojoch slabšieho súpera. Zápas sme vyhrali 3:2 a nastúpili proti Liptovskému Hrádku.
Zápas sa zdal vyrovnaný, ale dramatickú koncovku v 2. sete sme si spôsobili sami poľavením v jeho závere. Inak bol zápas jasnou záležitosťou našich dievčat.
V konečnom boji o 5. miesto sme narazili na domáci Poltár, ktorý sa na M-SR posilnil hráčkami Považskej Bystrice. Ani to však domácim nepomohlo a súboj dvoch extraligových spoluhráčiek z UKF Nitra a reprezentantiek SR v juniorkách vyhrala naša Richweissová, ktorá zaznamenala neuveriteľných 42 bodov v zápase.
V celkovom hodnotení treba byť spokojný, nakoľko sme sa oproti minulému roku zlepšili o jedno miesto, taktiež úroveň bola neporovnateľne silnejšia, nakoľko väčšinu družstiev tvorili pospájané družstvá. V prvej skupine boli družstvá COP a CTM, ktoré sú vlastne najvyššími útvarmi talentovanej mládeže. Treba však podotknúť, že dievčatá mali na umiestnenie v prvej štvorke, ktoré nám asi nebolo tohto roku súdené.
Smutný som aj z udeľovania individuálnych ocenení, kde boli horúcimi kandidátkami naša Richweissová a Štrbová z Poltáru. Šancu mali ako najlepšia smečiarka  a naj hráčka roka.
Nakoniec však nezískali žiadne z ocenení. V budúcnosti by stálo za zváženie zmeniť systém vyhodnocovania naj hráčov, nakoľko ide väčšinou o lobizmus trénerov!!!

 

 

Kadetky VK Nové Mesto nad Váhom
Dolný rad zľava: Santová T., Ondreičková D., Vojtechová M., Rešutíková E., Lacková K., Marušic R.,
Horný rad zľava: Rešutík P., Molnárová K., Moravčíková L., Richweissová V., Fraňová V., Nožinová N., Kováčová S., Riecky Peter

 

Peter Riecky