Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Kadeti ukončili sezónu na M-SR

VK Nové Mesto - VKM Žilina 3:2 po prvých dvoch setoch, ktoré sme prehrávali na plnej čiare, sme sa dokázali schopiť a napokon duel vyhrať. Tajbrejk je už vec štastia a to sa v tomto zápase priklonilo na našu stranu.
V piatok večer nás čakal duel s Chemes Humenné, ktorý sme prehrali v pomere 2:3. Bohužiaľ, ako sa neskôr ukázalo, tento zápas bol pre nás rozhodujúci z hľadiska medailovej pozície. S prehľadom sme uhrali prvý set zápasu, v druhom sete som po celý čas chalanov upozorňoval na určité poľavenie v bojovnosti, diváci tiež prestali povzdbudzovať a možno si viacerí mysleli, že víťazstvo príde k nám a nemusíme ísť k nemu. Výsledkom viacerých možností na brejk a dôrazná hra súpera, bola koncovka najdlhšieho setu turnaja. Ten sme prehrali v pomere 34:36. V ďalšom sete sme zobrali iniciatívu do svojich rúk a opäť sme ho vyhrali. Štvrtý set sme stratili tesne zo stavu 22:20 pre nás a tajbrejk bol už v réžií hostí.
Nasledujúci deň v sobotu nás v treťom zápase privítal SPU Nitra. Verili sme si na víťazstvo, no ani tento duel nebol prechádzkou ružovým sadom. Družstvo Nitry už pri zápase s Chemes Humenné ukázalo svoje odhodlanie, a že na turnaj pod vedením kapitána Petra Porubského (najužitočnejší hráč turnaja) neprišli odovzdať kožu zadarmo. Peter hral väčšinou na poste univerzála, napriek tomu, že je juniorský reprezentant SR na poste nahrávača. Tak ako v prvom zápase, sme sa trápili a nevedeli sme hlavne Petrove útoky (loby) vychytať v obrane v poli. Po prvých dvoch prehratých setoch začali chlapci bojovať a zápas sme opäť otočili z 0:2 na 3:2.
V sobotu večer nasledoval existenčný zápas o medaile, buď - alebo. VK Nové Mesto - VK Slávia Svidník 2:3, bohužiaľ. Do zápasu sme naopak vstúpili prekvapivo dobre. Konečne sme hrali to čo vieme a čo sme očakávali od vrcholu sezóny. Dva sety sme podali výkon hodný najlepších družstiev SR, bohužiaľ od tretieho setu sa na strane Svidníku ukázala sila osobností a širšieho kádra. Svidník začal lepšie podávať a ešte lepšie si začali pomáhať pri obrane na siete. Naši blokári prestali byť úspešní a ani hráči z okrajov siete sa nepresadili na jednoblok. Hra nabrala opačný charakter a od stavu 7:3 pre nás v treťom sete, nastal obrat v zápase v prospech Svidníka, ktorý nám už nedal šance dostať sa späť do hry.
V nedeľu sme posledným zápasom na turnaji privítali COP Trenčín. Naši už odovzdaní hráči utrpeli hladkú prehru v pomere 0:3. Sklamanie z predchádzajúcich duelov, možno už aj vyčerpanosť fyzická alebo psychická nechala za sebou stopy. Napriek tomu, že COP Trenčín tvoria hráči väčšinou z kadetskej reprezentácie, ktorým tento turnaj nič nedal a sú zozbieraní z viacero klubov Slovenska, nie sme spokojní s prístupom našich chalanov. Turnaj končí posledným zápasom a patrilo sa boj dobojovať so cťou.
Pri vyhodnotení najlepších hráčov na turnaji by som vyzdvihol individuálne ocenenie najlepšieho nahrávača turnaja Dominika Vala (kapitán družstva) a ocenenie sponzorov bolo udelené Patrikovi Pokopcovi (rok nar. 1998), ako nášmu domácemu najstabilnejšiemu hráčovi (jediný nebol striedaný).
Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom skončil na 5. mieste Majstrovstiev Slovenska kadetov. Okrem favorita turnaja družstva COP Trenčín sa ukázala veľká vyrovnanosť ostatných zúčastnených družstiev. Patríme medzi pravidelných účastníkov M-SR, ale okrem potrebného šťastia potrebujeme spraviť posledný, ale najdôležitejší krok k medailovým pozíciám.

Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu a bojovnosť, ktorú ukázali. Nabrali ste ďaľšie cenné skúsenosti, ktoré môžete pri poctivej práci zúročiť v nasledujúcom období. Veľká vďaka patrí aj všetkým partnerom a sponzorom, vďaka ktorým sme mohli tento turnaj zorganizovať.

 

Kadeti VK Nové Mesto nad Váhom

 

VK Nové Mesto - COP Trenčín

 

Radosť našich kadetov

 

Ocenený Dominik Valo

 

Ocenený Patrik Pokopec

 

Juraj Šujan