Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Mladšie žiačky s bronzovou medailou!

 

Bronzové mladšie žiačky VK Nové Mesto nad Váhom

 

Odohrané zápasy:

 

Púchov - VK Nové Mesto  1:3 (17, -21, -23, -21)
Púchov (4. družstvo oblasti Stred) posilnený o 2 hráčky z juniorského družstva nedal našim dievčatám v prvom sete šancu. V druhom sete sa naše dievčatá otriasli a celý set kontrolovali priebeh. Tretí set sme naopak doťahovali výraznejšie vedenie súpera, ktorého sme zlomili až v koncovke setu výborným servisom. Štvrtý set bol kópiou predchádzajúceho. Púchov tlačil a naše dievčatá s množstvom vlastných chýb smerovali do tiebreaku. Za stavu 19:14 pre Púchov sme však zapli na plné obrátky a set otočili. Tento zápas potvrdil veľkú silu družstva, ktoré dokáže otáčať aj stratené sety.

 

Banská Bystrica - VK Nové Mesto  0:3 (-20, -27, -10)
Banská Bystrica (2. družstvo oblasti Stred) našim dievčatám vzdorovala hlavne v druhom sete, keď sme rýchlo stratili vedenie 18:8. O osude setu sa rozhodlo po 2 setbaloch Bystrice až za stavu 29:27, našťastie s dobrým koncom pre naše dievčatá. Súpera sme tým úplne zlomili a zápas sa len dohrával.

 

VK Nové Mesto - Brusno A  3:0 (19, 15, 15)
Brusno (1. družstvo oblasti Stred) predviedlo pekný volejbal, ale na rozbehnuté Nové Mesto to nestačilo. V tomto zápase sme divákom predviedli najkrajší výkon na turnaji, s množsvom prvkov ženského volejbalu. Dievčatá zožali zaslúžený potlesk.

 

VK Nové Mesto - MVK Snina  1:3 (21, -16, -7, -15)
Snina skončila  2. v základnej skupine za domácimi Levicami. Družstvo, v ktorého radoch boli aj Majsterky SR v starších žiačkach, hralo klasický „východniarsky“ volejbal. S obrovskou obetavosťou chytali každú loptu v poli. Na útoku s neomylnou najlepšou hráčkou turnaja Bodnárovou boli pre nás veľkou neznámou.
Zápas začal podľa predpokladov, zatlačili sme servom a rýchlo viedli 9:1. Súper však rýchlo vyrovnal a o sete sa rozhodlo v koncovke. Viedli sme 1:0, ale čakal sa veľký boj. V druhom sete nám súper rýchlo odskočil a s prehľadom set vyhral. Od tohto momentu sme na ihrisku neexistovali. Dievčatá zaplatili nováčikovskú daň v tom najnevhodnejšom momente. Malé náznaky obratu sme videli v 4. sete, keď sme  dotiahli z hrozivých 11:1 na 14:11. Súper nám však opäť ušiel a zvýšil na 19:11. Znovu sme ukázali, že ešte sme nezložili zbrane a dotiahli na 19:15. To už ale bolo na naše rezignované družstvo všetko a zaslúžene sme prehrali s neskoršími Majsterkami SR. Bola to jediná prehra nášho družstva na turnaji. Trénerov a hráčky ani tak nemrzí prehra, ale to, že sme nepredviedli svoj výkon.

 

VK Nové Mesto - Púchov  3:0 (22, 13, 15)
Namotivovať dievčatá na zápas o 3. miesto nebolo vôbec ľahké. Ako každý, aj naše dievčatá chceli viac. Preto sme si večer pred zápasom sadli a snažili sa dievčatám vysvetliť, že v histórii dievčenskej zložky máme len 2 medaily, preto aj bronzová má pre nás cenu zlata. Tiež sme sa nechceli nechať zahanbiť, nakoľko naši chlapci vybojovali 2 bronzové kovy. Som rád, že sa nám podarilo družstvo postaviť na nohy. V zápase o bronz predviedli výborný výkon a zaslúžene porazili v repríze zápasu zo skupiny Púchov 3:0.

 

Úspech našich dievčat ešte zvýraznilo individuálne ocenenie Denisky Martákovej, ktorú vybrali za najlepšiu nahrávačku turnaja!

 

Ocenená Denisa Martáková (prvá zľava)

 

Špeciálne poďakovanie patrí fanúšikom a rodičom našich dievčat, pre ktorých nebol problém prísť do Levíc povzbudiť naše dievčatá. Po domácich sme mali najpočetnejší fanúšikovský klub. Ale určite najhlučnejší. V zvuku bubnov, rapkáčov, trúbiek a s výdatnou podporou hlasivviek  sa dievčatá vyhecovali  a ukázali že o budúcnosť dievčenského volejbalu sa obávať nemusíme.

 

Úspešné žiačky podporovali aj rodičia

 

Nemôžeme zabudnúť na sponzorov (Frigolog, Ferno), vďaka ktorým sa nám podarilo v tomto roku obliecť celú súťažnú mládežnícku základňu. Dievčatá na MSR boli stredobodom pozronosti. Vďaka jednotnému úboru sme pôsobili veľmi profesionálne.
Čo nás teší možno ešte viac, že okrem oblečenia zaujali naše devčatá slušným správaním. Aj tým úspešne reprezentovali náš klub, naše mesto.