Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Vertiv cup žiakov - 2018

Na Veľký piatok, dňa 30.3. 2018 sa v našej novomestskej športovej hale konal tretí ročník turnaja žiakov pod záštitou spoločnosti Vertiv – s názvom Vertiv cup. Zúčastnilo sa ho celkovo 8 družstiev zo Slovenska. Družstvá boli rozdelené do dvoch základných skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým na 2 hrané sety do 25 – pričom sa hralo súčasne na dvoch ihriskách. Domáci klub spoločne so Spartakom Myjava postavil nakoniec až 2 družstvá, keďže na poslednú chvíľu sa odhlásilo jedno z prihlásených družstiev.

skupine A boli tieto družstvá: VK Nové Mesto n.V./Myjava „A“, ŠVK Tatran Banská Bystrica, VK Prievidza, VK Junior 2012 Poprad

skupine B boli družstvá: Volejbal Púchov, VKM Stará Ľubovňa, VKP Bratislava, VK Nové Mesto n.V./Myjava „B"

Družstvá na prvých dvoch miestach v skupinách hrali následne semifinále krížovým spôsobom (o 1. až 4. miesto) a družstvá na treťom a štvrtom mieste hrali o konečné umiestnenie (5. až 8. miesto). Vyraďovacie súboje sa hrali už systémom na 2 víťazné sety do 25 (pri nerozhodnom stave 1:1 rozhodovala skrátená hra do 15).

Po celodennom volejbalovom maratóne, ktorý pozostával z celkovo 20 zápasov, sa z víťazstva na turnaji sa tešilo družstvo žiakov zo Starej Ľubovne, ktoré v peknom a napínavom finálovom zápase porazilo volejbalistov Púchova. Tretie miesto nakoniec vybojovali chlapci z Popradu, ktorí v súboji o 3. miesto porazili rovesníkov z Prievidze. Domáce družstvá obsadili konečné 6. a 8. miesto – a to najmä z dôvodu vytvorenia až dvoch družstiev.

Všetky družstvá obdržali diplomy a 3 najúspešnejšie družstvá aj medaile a poháre. Ocenení boli aj najlepší hráči na jednotlivých postoch, ktorí boli zvolení trénermi jednotlivých družstiev.

Turnaj splnil svoj účel, aj keď družstvá nenastúpili v plnom zložení, keďže sa v tomto čase pripravujú slovenskí kadetskí reprezentanti na záverečný turnaj ME, ktorý sa uskutoční 7. – 15. apríla, pričom jedna zo základných skupín sa bude hrať v Púchove (druhá skupina a taktiež finálová časť turnaja sa uskutoční v Zlíne).

Ďakujeme všetkým účastníkom (hráčom a trénerom) za príjemne strávený sviatočný deň a predvedené výkony, divákom a fanúšikom ďakujeme za podporu a povzbudzovanie a taktiež veľká vďaka patrí aj našim sponzorom, vďaka ktorým môžeme organizovať tento tradičný turnaj (Vertiv, Sportika, mesto Nové Mesto nad Váhom a ďalší...). Tešíme sa na spoločné stretnutie o rok!

Našich chalanov čakajú ešte dva oblastné turnaje, po ktorých bude zrejmé, či postúpia na záverečný finálový turnaj o titul Majstra Slovenska v kategórii žiakov. Aktuálne sa nachádzajú na výbornej druhej priečke, ktorá zaručuje účasť na M-SR!

Zároveň sa počas 13. a 14. 4. uskutoční v novomestskej športovej hale aj tradičný volejbalový turnaj juniorov, ktorý nesie rovnomenný názov (Vertiv cup) – všetkým Vás srdečne pozývame!

Kompletné výsledky turnaja vrátane najlepších hráčov môžete nájsť TU!

Fotogaléria z turnaja