Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

EXO hosting

TOPlist

Ďalší zlatý úspech Novomešťanov

Po halovej sezóne sa väčšina volejbalistov presunula na piesok. V prebiehajúcej sezóne zaznamenali najväčšie úspechy zatiaľ naši odchovanci na Majstrovstvách Slovenska v plážovom volejbale v kategórii do 20 rokov, ktoré prebiehali v Žiline počas 26. a 27.6.2018. Zlaté medailové ťaženie dosiahli v mužskej i ženskej kategórií.

V kategórií chlapcov tvorili zlatú dvojičku novomestský hráč Michal Šutovský a jeho spoluhráč z VO TJ Spartak Myjava Michal Zeman. Za ich úspechom stála do veľkej miery aj kvalifikácia, ktorá sa skladala z dvoch regionálnych turnajov - na základe umiestnenia na týchto turnajoch chalani postúpili na finálový turnaj z druhého miesta. V Žiline na nich čakala osmička súperov, s ktorými zvádzali počas dvoch dní tuhý boj o zlaté medaily. Turnaj sa hral systémom dvojitej eliminácie - ak družstvo prehrá dva zápasy, tak vypadne z turnaja. Počas prvého dňa chalani úspešne zvládli oba svoje zápasy a mohli sa tak radovať z priameho postupu do semifinále. V zápase, ktorý rozhodoval o postupe do finále, sa stretli s dvojicou Kudra – Hrtús. Po vyrovnanom priebehu (22:20, 24:22) nestratili ani set a mohli sa tak tešiť na boj o zlatú medailu. Vo finálovom zápase Miško s Miškom dokonali svoje dielo až do víťazného konca a po víťazstve nad dvojicou Mačuha – Šíma  sa tešili zo zaslúženého titulu Majstrov Slovenska v plážovom volejbale do 20 rokov za rok 2018.

Svoje účinkovanie na finálovom turnaji zhodnotili priamo aj vyššie spomínaní aktéri:

 ,,Po dvoch menej úspešných Majstrovstvách Slovenska som veľmi rád, že moja prvá medaila je zrovna zlatá. Na turnaj sme prichádzali so skromnými cieľmi. Prvý zápas turnaja sme nezačali najlepšie, ale naša forma gradovala a som veľmi šťastný, že sa nám podarilo získať zlaté medaily. Ďakujem môjmu parťákovi Miškovi za skvelý turnaj, ktorý sme si užili. Hráme spolu prvú sezónu a hrá sa mi s ním veľmi dobre, a dovolím si tvrdiť, že vzájomná symbióza medzi nami funguje.“ Michal Šutovský (VK Nové Mesto n/V)

,,Je to super pocit vyhrať M-SR takýmto spôsobom, pretože ak mám byť úprimný, tak som nečakal, že by sme mohli vyhrať. Keďže sme neboli favoriti, moje očakávania boli, že sa umiestnime najlepšie na treťom mieste. Som rád, že sa to podarilo a zlepšovali sme sa od zápasu k zápasu. Myslím, že sme si to zaslúžili a chcem poďakovať všetkým, čo nás podporovali, pretože boli super a bez nich by sme to nezvládli. Veľká vďaka patrí aj organizátorom, ktorí nám pripravili výborné podmienky. Dúfam, že si tu o rok zase zahrám.“ Michal Zeman (VO TJ Spartak Myjava)

Podobný fantastický úspech sa podaril aj dievčatám. Sily spojili hráčka VK Nové Mesto nad Váhom Denisa MartákováSarah Ondrejková z druhého novomestského klubu MVK Nové Mesto nad Váhom. Ich cesty sa zišli tesne pred finálovým turnajom Majstrovstiev Slovenska a spojenie týchto dvoch dievčat padlo na úrodnú pôdu. Herný systém u dievčat bol rovnaký ako u chlapcov.

Prvý deň nestratili Deniska so Sarah ani jeden set a druhý deň na nich čakal boj o medailu. V semifinálovom zápase síce prvý set nevyšiel podľa ich predstáva, ale v ďalších dvoch si dievčatá nenechali víťazstvo vziať a tešili sa z postupu do finále. Finále bolo jasnou záležitosťou, kde po hladkom priebehu (21:13, 21:10) zvíťazili nad dvojicou Duchoňová – Kormendyová a zaznamena víťazstvo, ktoré znamenalo zisk titulu Majsteriek Slovenska v plážovom volejbalde do 20 rokov za rok 2018.

,,Som veľmi rada, že som obohatila minuloročnú zbierku strieborných medailí ziskom zlatej. Veľké poďakovanie patrí Sáre, že ma zavolala a zaspomínali sme si na staré časy. O to viac som chcela bojovať, keďže som neabsolvovala kvalifikácie, ale Sarah vybojovala postup z 1.miesta a o to som viac rada, že to skončilo titulom. Je to neopísateľný pocit, ďakujem.“ Denisa Martáková (VK Nové Mesto n/V)

Gratulujeme dievčatám aj chlapcom k fantastickým úspechom, ktoré sa im podarilo v úvode beachvolejbalovej sezóny dosiahnuť a držíme im palce na nasledujúcich turnajoch, aby sa im podobné umiestnenia podarilo zopakovať.

 

Aktualizované 2.7.2018 o vyjadrenie Denisky Martákovej, ktoré sa týka spolupráce so Sárou Ondrejkovou. 

 

"Minulý týždeň v dňoch 26. – 27. júna som sa zúčastnila v Žiline na Majstrovstvách Slovenska v plážovom volejbale. Parťáčku som veľmi dlho hľadala, keďže turnaj sa odohrával v kategórií do 20 rokov. Preto som sa neukázala ani na kvalifikačných turnajoch, jedine som sa bola pozrieť na poslednej kvalifikácií v Bratislave a tam ma oslovila koordinátorka úseku beach volejbalu SVF p. Michaela Cibulová. P. Cibulová ma aj trénovala pred 2 rokmi beach volejbal, tak sa ma spýtala na spoluhráčku. Zrazu prišla s nápadom s hráčkou z vedľajšieho klubu Sárou Ondrejkovou. So Sárou sa veľmi dobre poznáme, či už volejbalovo alebo kamarátsky, tak ja som s tým nemala problém. P. Cibulová navrhla túto spoluprácu Sáre a aj jej trénerovi. Sarah sa so mnou ešte v ten deň telefonicky spojila a povedala mi, že by tiež rada šla so mnou na finálový turnaj. Nakoniec sme teda spojili sily bez akéhokoľvek oslovenia od vedenia MVK a zúčastnili sme sa spoločne Majstrovstiev Slovenska. Beach volejbalovú sezónu beriem ako relax od halovej. Naša spolupráca so Sárou tak bola vo veľkej miere kamarátskou a nezávislá od obidvoch klubov v Novom Meste nad Váhom. Mrzí ma, že na sociálnych sieťach kolujú nepravdivé informácie o našej spolupráci a tak som to chcela uviesť na pravú mieru. Každopádne ďakujem Sáre za spoluprácu s ňou a zisk titulu."