Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EXO hosting

TOPlist

Zlatý úspech aj na M-SR v plážovom volejbale do 22 rokov

V dňoch 19.-20. júla 2018 sa v Skalici uskutočnili ďalšie mládežnícke majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale, tentokrát v kategórii do 22 rokov. Tento turnaj sa hral bez kvalifikácie a nasadenie do pavúka bolo podľa získaných bodov. V ženskej kategórii sa na turnaji predstavila naša hráčka Denisa Martáková so spoluhráčkou Ellou Erteltovou a Natália Blizmanová so spoluhráčkou Andreou Sandanusovou. V prípade mužskej kategórie reprezentoval náš klub Michal Šutovský spolu s Michalom Zemanon. Na turnaji štartovalo 12 ženských dvojíc a 8 mužských, pričom Deniska s Ellou boli nasadené ako turnajové trojky, Natálka s Aďou ako turnajové dvojky a Mišo s Mišom ako turnajové štvorky. Táto skutočnosť dievčatám zaručila, že svoje boje o titul odštartovali až v druhom kole. Prvý zápas prebiehal bez väčších problémov a po hladkom víťazstve 2:0 nad dvojicou Jurášová – Štepanovská sa Deniska s Ellou tešili z postupu do ďalších bojov. V súboji o priamy postup do semifinále sa stretli halové extraligové spoluhráčky Deniska s Natálkou vo vzájomnom zápase a z víťazstva 2:0 sa tešila dvojica Martáková-Erteltová. Skalický piesok dievčatám vyhovoval, keď aj v semfinálovom boji nezaváhali a tešili sa z postupu do zápasu o zlaté medaily. V ňom síce v prvom sete ťahali za kratší koniec, avšak druhý set boj jasne v ich réžii a v tiebreaku zdolali svoje súperky 15:12 a mohli sa tak tešiť z víťazstva nad minuloročnými obhajkyňami titulu Silviou Murínovou a Katarínou Kapráľovou. Natália sa so svojou spoluhráčkou nakoniec taktiež prebojovala do semifinále, kde však nestačila na Murínovú s Kapráľovou. Nakoniec sa dvojica umiestnila na peknom štvrtom mieste, keď v boji o bronz bola nad ich sili po veľmi vyrovnanom zápase dvojica Michaela Štepanovská a Tamara Jurášová - samotný zápas trval viac ako hodinu a o jeho dramatickosti a vyrovnanosti vypovedá aj výsledok 1:2 (23:21, 25:27, 12:15). 

V kategórii mužov sa Miškovi s Miškom nepodarilo napodobniť úspech, ktorý dosiahli na M-SR do 20 rokov v Žiline, keď sa tešili z prvého miesta. V Skalici zaváhali hneď v prvom zápase, keď nad ich sily bola dvojica Pavel Ehrenwald - Bruno Pavličko, ktorým chalani podľahli po veľkom boji 1:2 (18:21, 21:18, 13:15). Následne si poradili s dvojicou Michal Novomestský - Miroskav Šimek 2:1, avšak v ich ďalšom zápase nestačili na dvojicu Martin Barbas - Rastislav Remenár a po prehre 0:2 sa s turnajom rozlúčili na konečnom 5. mieste.

Nižšie prinášame vyjadrenia jednotlivých účastníkov: 

Veľa času na prípravu sme nemali, respektíve sme absolvovali len jeden turnaj v Košiciach. Ale toto pre nás nebola prekážka, pretože už nejaké tie beachové sezóny sme spolu odohrali. S Ellou si veľmi dobre rozumieme či už ľudsky alebo herne, tak obe sme sa neskutočne na tento turnaj tešili. Finále sme odohrali s našimi dlhoročnými rivalkami Murínová - Kapráľová, s ktorými sme mali negatívnu bilanciu, preto sme šli do zápasu uvoľnene a nemali sme čo stratiť. Prvý set nevyšiel podľa našich predstáv, a tento sme prehrali 13:21. V druhom sete sa karta otočila a s prehľadom sme ho vyhrali v pomere 21:11. Tajbrejk už bol v našej réžii a bod po bode sme si kráčali za vysnívaným titulom. Síce máme s Ellou už nejaké medaily, ale toto je náš prvý spoločný titul a dúfam, že nie posledný! Hralo sa nám veľmi dobre, organizácia bola tiež super a aj počasie vyšlo. Bohužiaľ to bol náš posledný tohtoročný beachový turnaj, keďže Ella už bude zarezávať v hale kvôli príprave na ME žien do 19 rokov. Preto som neskutočne šťastná, že sme to takto majstrovsky zavŕšili.Denisa Martáková (VK Nové Mesto n/V)

Na majstrovstvá Slovenska sme spolu s mojou spoluhráčkou prišli s cieľom odohrať kvalitné zápasy, užiť si volejbal a takisto aj náš posledný spoločný tohtoročný turnaj. Samozrejme lepší pocit by bol odísť z turnaja s medailou na krku. Rozlosovanie zápasov nám už hneď od začiatku doprialo kvalitných súperov, čo nám však očividne vyhovovalo, keďže sme sa po prvom dni prebojovali do semifinále. Na ďalší deň sme boli nahecované postúpiť do finále a mať zaistenú medailu. Opäť sme sa stretli so súperkami z predchádzajúceho dňa, avšak už to nebolo také jednoduché a zvíťaziť sa nám podarilo až v tiebreaku. Na finále sme sa veľmi tešili, aj keď nás čakali súperky, s ktorými sme viackrát prehrali a na prvú výhru sme stále čakali. Po prvom sete to vyzeralo jednoznačne na výhru súperiek, avšak ešte sme to vzdať nechceli a tak sme si v tiebreaku vybojovali náš prvý spoločný titul. Je to pre nás neopísateľný pocit. o to viac sa z toho tešíme, keďže času a priestoru na spoločné tréningy veľa nebolo. Skalicu máme veľmi radi, či už príjemný areál a prímorské vetry, ale radi zaspomíname aj na pekné zážitky z predchádzajúcich rokov. Napríklad tréningy s Romanom Špačekom, ktorý turnaj zorganizoval naozaj dobre. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať majstrovstvá Slovenska do 22 rokov práve v tomto meste.Ella Erteltová

"Na turnaj sme pricestovali s úplne inými cieľmi, ako na turnaj U20. Našim cieľom bolo užiť si ho a posnažiť sa postúpiť do druhého hracieho dňa. Bohužiaľ sa nám tento cieľ nepodarilo splniť a tak sme sa s turnajom rolúčili 5. miestom. Na turnaji sme vyhrali jeden zápas a dva prehrali. Niektoré zápasy sme odohrali dobre, iné naopak zle, ale nemôžeme tvrdiť, že sme prehrali s lepšími. Po majstrovstvách Slovenska som sa zúčastnil turnaja kategórie "C" taktiež v Skalici v rámci CUC Beach Tour a tento turnaj sa mi podarilo spolu s Jánom Vašekom vyhrať a napraviť si tak aspoň čiastočne chuť po menej úspešných majstrovstvách. Miškovi ďakujem za našu prvú sezónu, ktorá bola určite úspešná a dúfam, že nie posledná." Michal Šutovský (VK Nové Mesto n/V)

Gratulujeme všetkým dvojiciam k výborným úspechom a držíme im palce na nasledujúcich turnajoch, aby sa im podobné umiestnenia podarilo minimálne zopakovať.