Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

EXO hosting

TOPlist

Príprava novomestských extraligových žien vo volejbale

Volejbalistky VK Nové Mesto nad Váhom vstupujú do svojej novej druhej extraligovej sezóny. Minuloročné siedme miesto bolo pre nováčika súťaže úspešným vystúpením. V našom tíme môžeme stále sledovať aj naše odchovankyne. Fanúšikovia uvidia na zápasoch až päť domácich hráčok, čo je najviac spomedzi extraligových súperov. Nemáme vyslovene rozdielové hráčky. Naše úspechy budú založené na dobrej klíme medzi trénermi, hráčkami a samozrejme na podpore našich fanúšikov.

Letnú prípravu sme zahájili už v prvý augustový týždeň. Cieľom prípravy je hráčky dobre pripraviť po kondičnej a silovej stránke. Počas celého augusta sme využívali športoviská v Novom Meste nad Váhom alebo blízkeho okolia. Hlavnú časť sme strávili vonku na Zelenej vode, Kamennej, plážovom volejbale pri športovej hale, či atletickom štadióne. Podmienky v našom meste sú viac ako dostačujúce. Naše družstvo netvoria legionárky, ale študentky, zamestnané hráčky. O sústredení sme uvažovali len v rovine teórie.

V druhej časti prípravy sme sa už postupne presunuli do športovej haly a do tréningového procesu sme zapojili lopty. Táto časť bola zameraná na techniku, zohrávanie tímu, postupne sme absolvovali množstvo prípravných stretnutí. Oproti minulej sezóne bolo hlavným rozdielom, že to boli súperi prevažne z Českej republiky. Odohrali sme zápasy s Trnavou, Frýdkom Místkom, Přerovom, Ostravou, Brnom, Prešovom a Pezinkom. Naďalej budeme pokračovať v "sparingoch" so spomínanými družstvami našich západných susedov, od ktorých môže stále naše družstvo naberať množstvo skúseností.

Do prípravy sa celkovo zapojilo 16 hráčok, z toho 3 kadetky. V minulej sezóne sme avizovali odchod blokárky Majky Turčíkovej. Na jej pozíciu blokárky sme presunuli Natáliu Blizmanovú. Na herný post diagonálnej hráčky sa presunie Martina Melicherová. Cieľom je vytvoriť konkurenciu na každom hernom poste.

Do tímu sa nám podarilo doplniť dve skúsené hračky.  Jednou z nich je Daniela Hradecká, nahrávačka, ktorá sa môže pochváliť ziskom niekoľkých extraligových medailí. Veríme, že pri Dadke a jej skúsenostiach budú naše hráčky napredovať. Tiež očakávame, že sa o svoje skúsenosti podelí aj s našou kapitánkou Erikou Rešutíkovou a budú spolu oporami nášho tímu. Druhou posilou je Veronika Richweissová, odchovankyňa nášho klubu, ktorá už v kadetskom veku opustila Nové Mesto nad Váhom. Jej volejbalová cesta viedla do Brna a odtiaľ do UKF Nitra, kde absolvovala šesť extraligových sezón. O Veronike budeme počuť pod prezývkou Ronda. Ronda vytvorí v našom tíme konkurenciu  na smečiarskom poste. Pre náš tím bude jednoznačne oporou na prihrávke, z čoho chceme ťažiť zrýchlením a spestrením hry.

V domácej súťaží figuruje 8 prihlásených tímov (dve sa neprihlásili). Všetci máme istý postup do play off. Posledný tím na 8.mieste odohrá baráž o udržanie sa v extralige žien v sezóne 2019/2020. V tejto sezóne 2018/2019 máme, rovnako ako minulý rok, v regióne farmársku spoluprácu s klubom VKM Piešťany a hráme spoločne súťaž 1.ligy žien. Našim cieľom je postupne napredovať, chceme zatraktívniť hru pre našich fanúšikov. V extralige bude pravdepodobne jeden líder a to Strabag VC Bratislava, obhajca titulu. Od druhého miesta je všetko otvorené a dnes je predčasné hovoriť o konkrétnych umiestneniach. Pracujeme zodpovedne, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok. 

 

Zloženie tímu na sezónu 2018-2019:

Nahrávačky: Daniela Hradecká (príchod UKF Nitra), Erika Rešutíková - kapitánka
Smečiarky : Veronika Richweissová (ukončenie hosťovania z UKF Nitra), Denisa Martáková, Veronika Magyarová
Blokárky: Kristína Ráchelová, Natália Blizmanová, Miriama Balberčáková
Diagonálne hračky : Martina Melicherová, Barbora Tokošová, Kristína Chárová
Liberá: Monika Vojtechová, Ema Jančovičová (farma VKM Piešťany)
Hlavná trénerka: Lucia Šujanová
Asistenti trénerky: Juraj Šujan, Mikuláš Jordanov, Jarmila Růčková
Masér: Ján Cmarko
Kompenzačno - relaxačné cvičenia: OZ Centrum Santhosa
Mentálna príprava: Jarmila Honzová - spoločnosť Verna

 

Generálny partnerom klubu je naďalej mesto Nové Mesto nad Váhom. Ďakujeme nášmu mestu ako aj všetkým ostatným partnerom za ich podporu, bez ktorej by nebolo možné hrať najvyššiu súťaž.

 

Na majstrovské zápasy je možné vycestovať spoločne s hráčkami veľkým autobusom. O hráčkach, výsledkoch, doprave na zápasy a o programe zápasov nás môžete aktuálne sledovať na FB stránke klubu (www.facebook.com/vknovemesto/) alebo na klubovej stránke (www.vknovemesto.sk). Prvý domáci zápas odohráme v sobotu 6.10.2018 o 18:00 hod. v mestskej športovej hale, na ktorý Vás srdečne pozývame.

 

Juraj Šujan - športový manažér VK