Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

EXO hosting

TOPlist

Volejbalistky v extralige pred play-off

V samotnom závere základnej časti sa Novomešťanky po hladkom triumfe nad Prešovom prebojovali historicky medzi elitnú štvorku. Požiadali sme o zhodnotenie druhej časti extraligy hlavnú trénerku Luciu Šujanovú.

 

Po víťazstve nad Prešovom, v poslednom kole základnej časti, sa súťaž rozdelila na dve skupiny. Novomešťanky sa ocitli v elitnej štvorke, čo to pre Vás znamená?

V hre o prvú štvorku boli v poslednom kole aj tímy UKF NITRA a Kežmarok. Nakoniec sme v závere boli úspešné. Celú pozornosť sme v príprave sústredili práve na Prešov. Tento zápas sme bez zaváhania zvládli a po prvýkrát v extralige pokorili aj tohto súpera. Umiestnením v štvorke sme si hlavne zabezpečili už do play-off výhodnejšiu pozíciu, teda prvý zápas na domácej palubovke. Podávame doma lepšie výsledky , preto považujem domáce prostredie ako výhodu.

 

Aký bol priebeh súťaže v nadstavbe?

V elitnej štvorke sme dostali možnosť odohrať šesť stretnutí s favoritmi (doma-vonku). Zvíťazili sme jedenkrát nad VTC Pezinok na domácej palubovke. Tento súper je už od nadstavby posilnený aj reprezentačnou nahrávačkou Barborou Kosekovou. Záverečný duel so Strabagom sme neodohrali pre zdravotné problémy. Výsledky z 1.časti sa do tejto skupiny započítavali, preto predbehnúť VTC Pezinok bolo viac menej v teoretickej rovine. Získavali sme skúsenosti a odohrali sme so cťou ťažké zápasy. Zostali sme na štvrtom mieste, z ktorého vstupujeme do play-off (poznámka: v minulej sezóne išli do play-off zo siedmeho miesta).

 

V januári ste odohrali historicky prvý zápas Slovenského pohára. Aký bol Váš cieľ?

Cieľ je samozrejme vždy zvíťaziť. Žrebom nám pripadol VTC Pezinok. Chceli sme zvíťaziť a odohrať tak ďalšie dobré zápasy v semifinále proti Strabagu. Doma sme nezahrali dobrý zápas a prehrali sme pomerne hladko 3:0. Riešili sme hlavne spomínanú prípravu na Prešov.

 

Čaká Vás play-off. Súpera už do 1.koka poznáme, je ním Oktan Kežmarok. Aký je herný systém?

Prvé kolo sa hrá na dve víťazné stretnutia. Začíname na domácej palubovke. V prípade stavu 1:1 je tiež rozhodujúci zápas v Novom Meste nad Váhom. Obidva tímy majú výborné fankluby, môže rozhodovať domáce prostredie. Víťaz ide hrať o medaile, porazený pokračuje o umiestnenie.

 

Charakteristika súperiek z východu - Oktan Kežmarok?

Kežmarok postupne tím dopĺňal počas celej základnej časti. Je zložený zo skúsených hráčok ako: Smák, Jakušová, Jakabová, Becková, Kubová, či Jagodzinska a dopĺňajú ich hráčky zo Spišskej Novej Vsi, ktoré sa do extraligy neprihlásili. Ich výhodou je proti nám skúsenosť. Budú si hrať svoju hru a v každom stave budú s chladnou hlavou hľadať riešenie, ako sa dostať do zápasu. Poraziť ich môžeme len svojim dobrým výkonom.

 

Vyhrali ste v základnej časti obidva zápasy , šanca na postup je veľká ?

Ide o play-off, to už je úplne iná súťaž. Určite sme sa presvedčili, že na Kežmarok máme. Pokiaľ to ustojíme mentálne, prenesieme skúsenosti z nadstavby, kde sme museli bojovať o každý bod, tak máme veľké predpoklady na úspech. Kežmarok nám vyhovuje, pretože nevzbudzuje rešpekt v obrane na sieti. Majú dobrú obranu v poli, kvalitné podanie a nerobia chyby. Očakávam vyrovnaný súboj o každú loptu.

 

Zdravotne sú už všetky hráčky pripravené ?

V tejto časti sa už každá hráčka musí zaprieť. Dá sa povedať, že virózy sme už prekonali. Chýbať bude pravdepodobne v 1.kole Natália Blizmanová pre výron v členku.

 

Pozývame všetkých fanúšikov volejbalu do športovej haly vychutnať si zápasy PLAY-OFF a podporiť tak Novomestský žensky volejbal! Určite si prídete na svoje počas bojovných výmen.
Budeme Vás potrebovať ... ďakujeme za podporu.