Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EXO hosting

TOPlist

Anketa: Volejbalistka roka sezóny 2019-2020

Po dvoch semifinálových kolách sme vyspovedali trénera extraligistiek Juraja Šujana. Aký máš názor na kvarteto postupujúcich? Zrodilo sa podľa teba nejaké prekvapenie? Tvoj tip na víťazku? Do finálovej skupiny sa po hlasovaní fanúšikov prebojovali tieto naše hráčky: Lívia Vassová, Deniska Martáková, Monika Vojtechová a Erika Rešutíková. Najviac hlasov z pomedzi všetkých dostala práve najmladšia hráčky z farmárskej spolupráce VKM Piešťany Lívia Vassová. Mohol by si nám k jednotlivých hráčkam napísať tvoj názor.

 

„Vo väčšine ma mená postupujúcich vôbec neprekvapili. Očakával som, že miernu výhodu majú  domáce hráčky. Predsa len fanúšikovská základňa je tvorená hlavne z nášho regiónu. Na druhej strane si myslím, že medzi domácimi sú objektívne aj kandidátky na hráčku sezóny 2019-2020 a potvrdili to svojimi výkonmi    na palubovke. Ku každej poviem niekoľko viet z našej spolupráce. Budem rád, aby moje vyjadrenia veľmi neovplyvňovali hlasovanie a aby si každý fanúšik, hlasujúci zachoval svoje pocity a sympatie k svojej voľbe pre svoju kandidátku.

 

Lívia Vassová – nahrávačka

Úprimne ma jej postup medzi kvarteto ani tak neprekvapil. Skôr ma prekvapilo, že získala najviac hlasov        zo všetkých hráčok. Lívia je našou najmladšou hráčkou v tíme. Na tréningoch je pracovitá a cieľavedomá. Vie, že len individuálnymi tréningami môže rýchlejšie napredovať. Tréner Jordanov jej venoval počas pôsobenia v našom klube najviac času vo forme špecializovaných nahrávačských tréningoch. Popracovať ešte potrebuje na ráznejšom, hlasitejšom prejave, preto dostala ako vianočný darček megafón. Iba ako staršia žiačka (15 ročná) sa dostala niekoľkokrát v sezóne na extraligovú palubovku. Nebola síce hráčkou základnej zostavy, ale pri svojich príležitostiach nikdy nesklamala. Pravdepodobne sú fanúšikovia rovnakého názoru a preto je Lívia „Oliva“ v TOP štvorke.

 

Denisa Martáková – smečiarka

Pre mňa jedna s kandidátok na hráčku roka. Veľmi pracovitá a bojovná tak ako na tréningoch, aj na zápasoch. Hráčka, ktorá sa dokáže za cenu TÍMU postaviť na ihrisko aj cez bolesť. Denisa rovnako naplno  pracuje        na tréningoch, preto je pre každého trénera cennou pomocou. Tréningy aj vďaka nej majú stúpajúcu úroveň a nasadenie. V ligových štatistikách je na popredných miestach. Po troch sezónach v extralige stabilizovala svoje výkony. Zvládla ustáť tlak súperov na príjme podania. Cieľom do ďalšej sezóny bude prevziať na seba úlohu útočného „lídra“ nášho družstva a z veľkou pravdepodobnosťou sa zhostí úlohy novej kapitánky.

 

Erika Rešutíková – nahrávačka, kapitánka tímu

Po štyroch sezónach strávených spolu môžem Eriku charakterizovať ako bojovníčku a vzornú kapitánku. S funkciou kapitánky je spojených veľa organizačných povinností, kde mi bola pravou rukou v komunikácii s tímom. V predchádzajúcej sezóne sme Eriku postavili popri skúsenej Daniele Hradeckej do pozície druhej nahrávačky, aby hlavne zbierala skúsenosti. V tejto sezóne som očakával väčšiu chuť a obetu pre volejbal. Chuť napredovať a užívať si pozíciu opäť prvej nahrávačky sa nevedno kde vytratila. Za dobu ktorú sme spolu sa ukázali limity, ktoré môže Erika dosahovať. Úvod sezóny bol dobrý, naša hra sa uberala správnym smerom. Nahrávka bola rýchlejšia, Erika hrala do kombinácie , nechýbalo sebavedomie a odvaha. S nástupom do novej práce pravdepodobne išiel volejbal na druhú koľaj.

 

Monika Vojtechová – libero

Ďalšia novomešťanka a opäť kandidátka na hráčku roka. Libero nie je často na ocenenia najvďačnejšia herná pozícia. Úlohou libera je príjem podania a obrana v poli. Možno si niekto myslí, že má len dve činnosti a o to je to jednoduchšie. Práve preto je o to ťažšie sústrediť sa ich vykonať, keď na vás súper nechce celý zápas podať. Prirovnal by som to ako prvá strela na bránu po dvoch tretinách v hokeji. Monu vo svojich výkonoch ľahko prezentujú ligové štatistiky, v ktorých je v posledných dvoch sezónach na prvom mieste. Určite patrí medzi najstabilnejšie naše hráčky. Často vedela svojimi zákrokmi zdvihnúť našich fanúšikov zo sedadiel. V tejto sezóne jej nevyšiel len máloktorý zápas. Podstatne zlepšila hru na palubovkách súperov. Vyzdvihnem jej organizáciu spoluhráčok v zápase, ako aj jej pozitívny prejav počas zápasu. Túto sezónu považujem za jej najlepšiu.“

 

Ďakujem ti za rozhovor.                                                       Michal Šutovský – marketingový manažér