Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Naše volejbalistky prepisujú históriu - hráme o Extraligu

V poslednom kole 1.ligy žien v dvojzápase v sobotu 25.3.2017 sme potrebovali nad družstvom Slávia UK "B" zvíťaziť. 
Obidve stretnutia boli poznačené veľkým množstvom pokazených podaní. Slávistky sme v prvom stretnutí prevyšovali hlavne vysokou úspešnosťou na útoku. Zápas sme kontrolovali a dotiahli do víťazného konca. 

Do druhého stretnutia sme vstúpili výborne. Priebeh naznačoval, že by mohlo ísť o jasnú záležitosť. Na postup sme potrebovali získať ešte 2 sety. Uhrali sme viac pekných výmen, ktoré boli aj v dobrej diváckej atmosfére ocenené potleskom. Z nepochopiteľných príčin sme za stavu 23:15 poľavili a súperky sa radovali z víťazstva 27:25. Začal sa hrať bojovný volejbal, osmelené Slávistky nám nič zadarmo nedarovali. Nasledujúce dva sety sme uhrali a mohli sme oslavovať postup do baráže. Do štvrtého setu sme dali príležitosť ďalším hráčkam. Prehrali sme 25:20 a čakal nás po dlhej dobe tajbrejk. Teší nás, že sme zápas dotiahli dobrým výkonom do víťazného konca.

Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom - Slávia UK Bratislava "B"

3:0 (20,19,19), 3:2 (-25,17,18,-20,9) - celková tabuľka www.volleynet.sk

Tieto výsledky nám definitívne zabezpečili postup do prelínacej súťaže žien. Veľmi sa tešíme na baráž a na získavanie ďalších skúseností. 
 

Vznik a prihlásenie družstva žien

V sezóne 2016-2017 sme po viac ako desaťročnej pauze prihlásili družstvo Volejbalového klubu Nové Mesto nad Váhom do kategórie žien - 1.ligy oblasti západ. Ide o druhú najvyššiu súťaž na Slovensku (poznámka: najvyššia súťaž je celoslovenská Extraliga žien - 10 družstiev a nižšia súťaž je 2.liga v oblastiach, v ktorej je 14 družstiev).

Toto družstvo tvoria prevažne odchovankyne Volejbalového klubu Nové mesto nad Váhom, ktoré po vzniku ďalšieho klubu v Novom Meste nad Váhom zostali pevnou súčasťou a kostrou dievčenskej zložky v našom klube. Oslovili sme staršie a skúsenejšie novomešťanky Kristínu Šaturovú, Moniku Vojtechovú, Eriku Rešutíkovú, ktoré prijali výzvu v podobe seniorskej súťaže. Prioritne sme dali ponuku každej hráčke, ktorá vyrastala v našom klube.

 

Spolupráca v regióne je prioritou

Spolupráca s blízkym okolím - MSKO Trenčín, VKM Piešťany, diaľničný ťah Žilina, Považská Bystrica, Púchov, ... - prebiehali rozhovory, myšlienky a chcem každému jednému funkcionárovi, trénerovi poďakovať. Za rok pôsobenia v tejto kategórii som sa nikde nestretol s negatívnou odozvou. Nakoniec sme angažovali aj hráčku z Levíc, do budúcna nebude jedinou hráčkou zo širšieho okolia. Výkonnostný volejbal, ktorý momentálne robíme vyžaduje aj takéto zásahy do tímu. Nedá sa fungovať len z domácej liahne a to je fakt, ktorý treba rešpektovať.

Za ďalší a dôležitý moment môžeme považovať navrátenie Martiny Melicherovej. Jej príchodom z konkurenčného novomestského klubu sa zvýšil tlak na smečiarskom poste. Osobne ma teší, že nám Martina dala dôveru a nabrala odvahu zaradiť sa do ženského družstva. 

 

Úroveň súťaže, kvalita

Ako nováčik tejto súťaže som očakával nižšiu úroveň oproti 1.lige junioriek. Dnes môžem povedať, že pre kvalitu bolo vhodné spojenie oblastí západ a stred do jednej skupiny západ. Prvá liga žien sa rozdelila na východ / západ. Súťaž je kvalitnejšia ako juniorská liga, je veľmi vyrovnaná, o čom hovorí aj konečná tabuľka. V družstvách sa pohybuje niekoľko hráčok s extraligovými skúsenosťami. Pre naše mladé družstvo boli dobrou školou. Víťazi skupín sa prebojovali do prelínacej súťaže žien.

 

Množstvo prípravných zápasov 

Počas sezóny sme odohrali veľa prípravných stretnutí (cca 95 setov).  Konfrontovali sme sa s extraligovými družstvami ako COP Volley Nitra, HIT UCM Trnava, Volley project UKF Nitra.  V týchto stretnutiach sme získali veľa skúseností, ktoré sme napokon aj zúročili. Prijatie pozvania extraligových tímov považujem za uznanie a odmenu našej práce. Ďakujeme Vám.

 

Priebeh súťažou nášho družstva 

Od prvého kola po prehrách s Púchovom sme získali stratu na vedúce družstvá, ktorá sa len pomaly darila zmazávať. Na konci prvej časti (pred odvetami) sme boli po sérii víťazstiev na 2.mieste. Tá bola ukončená práve DINAMOM Bratislava na čísle 19, pri našom vzájomnom zápase. Rozlosovanie napovedalo, že v posledných kolách má ťažšie vylosovanie DINAMO. Predpoklad sa naplnil a naše priame súperky zaváhali s tímom VA UNIZA Žilina. Dostali sme sa na čelo tabuľky a všetko sme opäť vo vlastných rukách.

Našim dievčatám sa podarilo kontrolovať situáciu. V priebehu celej súťaže sme hrali pod tlakom a chceli sme dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie. Neodradil nás ani posledný mesiac, kde sme stále improvizovali medzi viacerými zdravotnými problémami. Dnes oslavujeme víťazstvo v oblasti západ a máme pred sebou ďalší cieľ -  prelínacia súťaž o postup do EXTRALIGY žien. 

 

Prelínacia súťaž žien - usporiadame 1.turnaj

Už túto sobotu začínajú boje o postup do extraligy žien. Po prvý raz v histórii sa novomešťanky stali víťazkami 1.ligy žien skupiny západ a po prvý krát sa prebojovali do prelínacej súťaže žien. Z troch družstiev budú do extraligy postupovať dvaja najlepší. V poradí tretie družstvo bude v nasledujúcej sezóne hrať 1.ligu žien príslušnej oblasti (západ,východ).

V športovej hale si najskôr zmeriame sily s hráčkami extraligového zástupcu TJ Slávia TU Zvolen (9.miesto). Zvolenčanky sú favoritom turnaja, majú na konte najviac extraligových zápasov. Počas sezóny prišli o kľúčové osobnosti družstva. Večerný zápas bude proti suverénnym víťazkám skupiny východ BK97 Stova Spišská Nová Ves. 

Rozpis domáceho turnaja

1.turnaj PSŽ : 1.4.2017 - Nové Mesto nad Váhom v mestskej športovej hale

PSŽ 01 -  11:00 h :  VK Nové Mesto nad Váhom - TJ Slávia TU Zvolen
PSŽ 02 – 15:00 h :  TJ Slávia TU Zvolen - BK97 Stova Spišská Nová Ves
PSŽ 03 – 19:00 h :  BK97 Stova Spišská Nová Ves - VK Nové Mesto nad Váhom 

Príďte nás povzbudiť!!! Pomôžte svojou účasťou domácim hráčkam získať cenné body na postup do extraligy žien.

Juraj Šujan - asistent trénera 

PS: Dievčatám prajem, aby si užili tieto dva turnaje. Náš ďalší cieľ je reálny. Prajem Vám, aby ste predviedli tie výkony, ktoré každú z Vás zdobili počas sezóny. Verím, že budeme úspešní.

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :