Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EXO hosting

TOPlist

Volejbalistky VK Nové Mesto nad Váhom po 1.turnaji na čele prelínacej súťaže o postup do extraligy žien

Po oficiálnom oznámení družstva Senice (10.miesto v extralige), v ktorom sa Senica vzdala usporiadania Prelínacej súťaže žien (PSŽ) a zároveň odstúpila z bojov o extraligu, ponúkla ostatným účastníkom PSŽ možnosť usporiadať 1.turnaj. Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom využil možnosť usporiadať 1.turnaj prelínacej súťaže žien (PSŽ). Podali sme záväznú prihlášku, keďže sme boli jediný záujemca o usporiadanie a vedeli sme splniť požadované podmienky, turnaj nám bol do Nového Mesta nad Váhom pridelený.

Hráčkam sme už dávnejšie avizovali, že budeme aktívni smerom k usporiadaniu turnaja PSŽ na domácej palubovke. Ženy mali ďalšiu motiváciu vyhrať 1.ligu skupiny západ. Okrem našich hráčok je to odmena aj pre našich verných fanúšikov, priaznivcov, či rodinných príslušníkov, ktorí s nami zdieľali priebeh touto úspešnou sezónou. 

Kto mal záujem prišiel do mestskej športovej haly a veríme, že neoľutoval. V sobotu 01.04.2017 mohli diváci sledovať 3 stretnutia za účasti domácich žien VK Nové Mesto nad Váhom (víťaz 1.liga západ), BK97 Stova Spišská Nová Ves (víťaz 1.liga východ) a extraligového zástupcu TJ Slávia TU Zvolen (9.miesto v extralige). 

 

Výsledky 1.tunaja prelínacej súťaže žien v Novom Meste nad Váhom

VK Nové Mesto nad Váhom -  TJ Slávia TU Zvolen

3:1 (17,14,-22,16)

TJ Slávia TU Zvolen - BK97 Stova Spišská Nová Ves

0:3 (-12,-21,-25)

BK97 Stova Spišská Nová Ves - VK Nové Mesto nad Váhom

0:3 (-18,-23,-22)

 

1.zápas domácich proti Zvolenčankám

Na súperky sme sa zodpovedne pripravovali. Našou výhodou bola možnosť nazrieť na extraligové zápasy archivované na TVCOM, ktoré Zvolenčanky odohrali v extralige v skupine o 5-10.miesto. Tešili sme sa na ďalšiu konfrontáciu s extraligovým družstvom - v poradí štvrtý súper v tejto sezóne. Teraz však nešlo iba o prípravné stretnutie. Na súperky sme si verili. Favorit v stretnutí na základe odohratých ťažkých zápasov bol pre nás Zvolen. 

Od úvodu stretnutia sme dominovali na útoku a servise. Naše hráčky plnili taktické pokyny a koncentrovaným výkonom sme hladko získali úvodné dva sety. Zaslúžené vedenie 2:0. Zaváhanie prišlo v 3.sete za stavu 10:6, Zvolenčanky sa dostali do vedenia 13:11 hlavne zásluhou dobrej obrany na sieti. Na strate hostí bola najvýraznejšou hráčkou blokárka Eva Luptáková. Táto pasáž súperky povzbudila a set priebežne kontrolovali až do víťazného konca, stav 2:1 pre nás. Od úvodu 4.setu sa nám podarilo kvalitným podaním získať vedenie a kontrolovať priebeh stretnutia. Pripísali sme si tak na konto prvé víťazstvo 3:1

 

2.zápas domácich proti suverénnym víťazkám východu BK 97 Spišská Nová Ves

Spišiačky boli povzbudené druhým stretnutím turnaja a pomerne hladkým víťazstvom 3:0 nad Zvolenom.  Za sezónu prehrali len 1 zápas. V rozlosovaní nám hralo do kariet možnosť pozrieť si hru východniarok. Družstvo je zložené so skúsených dievčat vedené kapitánkou Katarínou Olejníkovou a mladých odchovankýň VK Spišská Nová Ves, ktoré so ženskou zložkou fungujú na základe farmárskej spolupráce. 

Vstup do zápasu nám opäť vyšiel bezchybne. Plnili sme taktické pokyny, nerobili sme chyby. Prvý set jasne v našej réžii. Od druhého dejstva Spišiačky riskovali podanie, to sa im pomerne darilo a boli lepšie v tejto hernej činnosti. Priebeh 2. a 3.setu bol veľmi podobný. Ťahali sme sa bod po bode. Stratu bodov na prihrávke sme nahradili bojovnosťou v obrane, či už na sieti alebo v poli. V obidvoch setoch zohrala veľmi významnú úlohu Ema Benková, išla na ihrisko odvážne a taktické striedania nám vyšli. Mohli sme sa tešiť z dvoch tesných koncoviek. Opäť koncentrovaný kolektívny výkon za čo môžeme hráčky len pochváliť. Tak sme si pripísali druhé víťazstvo 3:0 a plných 6 bodov.

 

Zhrnutie a čo nás čaká na 2.turnaji PSŽ vo Zvolene?

Domáci turnaj nám vyšiel na 100%, získali sme 6 dôležitých bodov a dve víťazstvá. Využili sme výhodu domáceho prostredia a rozlosovania. Dievčatá predviedli kolektívne výkony, dodržiavali taktiku, bojovali a užívali si super atmosféru. Napriek nie ideálnemu zdravotnému stavu, sme sa zomkli, tak ako sa na záver sezóny patrí, ideme aj cez bolesť a bojujeme ďalej.

Nasleduje 2.turnaj vo Zvolene v sobotu 08.04.2017 (o 11:00 hráme s domácim Zvolenom a o 15:00 s BK97 SNV), kde pôjdeme spoločne s našim FUNklubom. Sústredíme sa na našu hru a chceme jednoznačne zvíťaziť. V žiadnom prípade nebudeme kalkulovať. Čaká nás ďalší týždeň tvrdej práce. Stále nie je o postupe rozhodnuté!!!

 

Sme veľmi radi, že sa počas soboty opäť potvrdilo, že sme volejbalové mesto.
Je tu stále dosť priaznivcov, ktorí majú záujem sledovať volejbal na úrovni a zápasy, v ktorých o niečo pôjde. 
Vytvorili ste nám fantastickú atmosféru. 
Hádam aj dobrôtky, čo Vám hráčky pripravili, pochutili. wink

Ďakujeme Vám ...

družstvo žien a tréneri VK Nové Mesto nad Váhom

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :