Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Volejbalistky VK Nové Mesto nad Váhom potvrdili postup do extraligy žien

V sobotu 08.04.2017 sme odohrali vo Zvolene druhý turnaj prelínacej súťaže o postup do extraligy žien. Po domácom turnaji sme mali dobrú východiskovú pozíciu, s dvoma víťazstvami a 6-timi bodmi sme boli priebežne na 1.mieste. Na historický postup do extraligy žien sme potrebovali získať aspoň 2 sety.

 

1.zápas VK Slávia TU Zvolen - VK Nové Mesto nad Váhom 2:3 (22,20,-20,-27,-8)

Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas. Pokiaľ chceli Zvolenčanky pomýšľať na záchranu a spoliehať sa len na svoje výsledky, museli nad nami zvíťaziť za 3 body. Úvod zápasu bol na obidvoch stranách nervózny a poznačený veľkým množstvom vlastných chýb. V 1.sete pri našom vedení 10:5 sme dostali sériu bodov, súper otočil na 11:18 a set kontroloval do víťazného konca. V ďalšom priebehu nás stále domáce tlačili podaním, nevedeli sme sa dostať do hernej pohody. Prehrávali sme 2:0 a odhodlali sme sa pre zmenu, Natália Blizmanová išla na smečiarsky post a Martina Melicherová na blok. Naty sa okamžite chytila a bola hlavnou osobnosťou zápasu, keď zaznamenala až 23 bodov. Diváci mohli vidieť od 4.setu výborný volejbal, koncovka patrila nám a tak sme za stavu 2:2 mohli oslavovať postup do extraligy žien. Tajbrejk sa niesol od začiatku v našej réžii, sme radi, že sme zápas dotiahli do víťazného konca a nikomu nič nedarovali.

 

2.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - BK97 Stova Spišská Nová Ves 1:3 (21,-17,-21,-20)

S rovnakým cieľom sme vstúpili aj do druhého zápasu. Mohli sme hrať uvoľnene a nechceli sme odovzdať zápas mimo FAIR PLAY Spišiačkam. Začal sa hrať výborný volejbal hodný víťazov družstiev 1.ligy. Bojovalo sa o každú loptu na ihrisku a tiež v hľadisku. Obidva kluby boli podporované fanúšikmi , ktorí autobusmi merali cestu spoločne s hráčkami. 1.set sme po celú dobu mierne kontrolovali, nakoniec sme aj zvíťazili . Prihrávali sme horšie ako na domácom turnaji, čo malo za následok z našej strany pomerne čitateľnú hru. Len zriedkavo sme zaútočili prvým sledom. Spišiačky v 2.sete jasne zvíťazili. Kľúčovým momentom bola v 3.sete strata nášho vedenia 13:9. Od toho momentu Spišiačky definitívne prebrali kontrolu nad zápasom. Dievčatám nemôžme nič vyčítať . Začala sa prejavovať únava z predchádzajúceho stretnutia, mali sme problém zložiť loptu na zem. Nebola už v úderoch potrebná razancia. Na obidvoch stranách mohli diváci oceniť množstvo pekných výmen. Súperkám môžeme gratulovať k zaslúženému víťazstvu a postupu do extraligy.

 

V táboroch postupujúcich družstiev bola skvelá atmosféra. Radosť z postupu bola ocenená potleskom všetkých fanúšikov, Novomešťanov aj Spišiakov. Mohli sme sledovať pekné športové gesto všetkých zainteresovaných. Na záver si spoločne obidve družstvá zaspievali víťaznú hymnu. 

Po ceste domov začali oslavy už v autobuse. Pred športovou halou, ako to už u nás býva zvykom, sme skandovali. Vo Volley Bare nás čakalo pripravené posedenie, kde sa zabávalo až do skorých ranných hodín.

 

Aké máme teraz pocity, čo nás čaká v najbližšom období?

Dosiahli sme historický postup do extraligy. Družstvo vstúpilo do 1.ligy žien po viac ako 10 ročnej pauze. Našim prvotným cieľom bolo hrať v súťaži dôstojný volejbal. Najskúsenejšou hráčkou je kapitánka nahrávačka Erika Rešutíková. Tá ako jediná v tíme mala na konte extraligové štarty za pôsobenia v COP Nitra. Odohrala aj niekoľko medzinárodných zápasov v drese Slovenska ako juniorská reprezentantka. Ostatné dievčatá mali za sebou maximálne 1.ligu žien alebo junioriek. Patrili sme medzi najmenej skúsené družstvá. Nevyužili sme možnosť posilnenia družstva pred uzavretím prestupových termínov. Ponechali sme dôveru hráčkam, ktoré do súťaže vstúpili od kondičnej prípravy. Dosiahli sme veľký úspech a tešíme sa z postupu do extraligy.

Naše výsledky sme dosahovali hlavne vďaka pravidelnému tréningovému procesu, odohrali sme veľké množstvo prípravných stretnutí. Konfrontovali sme sa aj s družstvami extraligy žien ako HIT Trnava, COP Volley Nitra, Volley Project UKF Nitra. Tie prijali našu ponuku, za čo sme už niekoľkokrát poďakovali. 

 

V Novom Meste nad Váhom bola vždy dobrá partia, ktorá vedela dosahovať úspechy. Môžeme povedať, že partia funguje aj v ženskom družstve. Na takom základe budeme stavať aj do budúcna. Počas sezóny sa zvyšovala aj divácka návštevnosť. Veríme, že budeme znovu robiť volejbal pre ľudí a že počas extraligy žien bude plná hala ako za čias našich mužských predchodcov. Hráčky dostali týždeň voľna. Potom pokračujeme v ďalšej práci až do konca júna. 

Nás trénerov, funkcionárov čaká realita a tvrdá práca. Musíme správne nastaviť koncepciu ženského volejbalu v našom klube. Mládežnícke súťaže respektíve farmárska spolupráca. Trénerská dvojica A-družstva zostane nezmenená, tak ako väčšina družstva. Určite budeme mať záujem družstvo posilniť 2-4 hráčkami. Zatiaľ nebudeme prezentovať konkrétne posty ani mená. Stále je však priorita práca v regióne. Pôjdeme krok za krokom. V budúcej sezóne máme cieľ PLAY OFF, čo by sme považovali za ďalší úspech.

 

Ďakujeme všetkým priaznivcom, fanúšikom,
rodinným príslušníkom, hráčkam za odvedenú robotu,
mestu Nové Mesto nad Váhom za výborné podmienky,
všetkým sponzorom, ktorí podporujú naše myšlienky,
....
LÁSKA NAŠA JEDINÁ, NOVOMESTSKÁ RODINA.

Tréneri Šujanovci

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :