Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EXO hosting

TOPlist

EMERSON CUP 2017

Minulý týždeň počas veľkonočného víkendu sa konal už tradičný medzinárodný volejbalový turnaj EMERSON CUP 2017. V mestskej športovej hale si tak po baráži žien mohli diváci opäť pozrieť množstvo pekných volejbalových akcií.

Na Veľký piatok sa začalo turnajom starších žiakov.
Žiacky turnaj mal premiéru v minulom roku, keď sme sa rozhodli medzinárodný turnaj pod názvom EMERSON CUP kategórie kadeti, juniori, rozšíriť aj o starších žiakov.

Na turnaji sa predstavilo 8 družstiev rozdelených do dvoch skupín, kde družstvá odohrali 3 stretnutia o nasadenie systémom každý s každým na 2 hrané sety. Následne o umiestnenie sa pokračovalo na 2 víťazné sety.

Novomešťania využili turnaj hlavne ako prípravu na budúcoročnú sezónu. V tomto roku sa nám nepodarilo prebojovať v starších žiakoch na finálový turnaj M-SR.
Snažili sme sa konfrontovať, spojiť sily s hráčmi VO TJ Spartak Myjava a tiež trénerov. Turnaj sme odohrali ako spojené družstvo. S obidvoch klubov v zostave figurovalo 7 chlapcov. Hlavným trénerom bol bývalý reprezentant a hlavný tréner extraligovej Myjavy, tréner Martin Pipa a jeho asistentom bol domáci tréner Andrej Cmarko.
Našim spoločným cieľom je vytvoriť solídny konkurencie schopný tím tak, ako medzi našimi hráčmi, tak aj medzi družstvami Slovenska. Je to jedna z možností farmárskej spolupráce medzi VK Nové Mesto nad Váhom a VO TJ Spartak Myjava.
Turnaj splnil pre náš spoločný tím cieľ. Tréneri vzájomne spoznali hráčov, ktorí budú tvoriť budúcnosť regiónu. Všetci dostali možnosť ukázať svoje schopnosti.

Konečné poradie:

  1. VKM Stará Ľubovňa
  2. TJ Sokol Kojetín
  3. VK Junior 2012 Poprad
  4. MŠK Volejbal 1970 Púchov
  5. VK Prievidza
  6. VKP Bratislava
  7. VK Nové Mesto nad Váhom / VO TJ Spartak Myjava
  8. VK Bystrina SPU Nitra

V sobotu a nedeľu sa v našej športovej hale konal už 5.ročník medzinárodného turnaja juniorov. Sme veľmi radi, že aj napriek vrcholiacim prípravám družstiev Slovenska a Česka na ME U19, družstvá prejavili záujem o náš turnaj. Je pravda, že úroveň tohto ročníku bola teda z objektívnych príčin nižšia. Napriek tomu sa na ihriskách bojovalo o každú loptu a dostali šancu aj menej vyťažovaní hráči. 

Turnaja sa zúčastnili družstvá z Českej republiky: VK Ostrava „A“ a „B“, VSC Fatra Zlín a zo Slovenskej republiky: VKP Bratislava, domáce družstvá VK Nové Mesto nad Váhom „A“ a „B“, MVK Zvolen, VK Rachmaninka Liptovský Mikuláš. Posledné dve menované družstvá u nás absolvovali premiéru. V sobotu sa odohrali štvorčlenné skupiny na 3 hrané sety a v nedeľu vrcholil turnaj zápasmi o umiestnenie na 2 víťazné sety.

Konečné poradie:

  1. VK Ostrava "A"
  2. VK Nové Mesto nad Váhom "A"
  3. VKP Bratislava
  4. MVK Zvolen
  5. VK Ostrava "B"
  6. VSC Fatra Zlín
  7. VK Nové Mesto nad Váhom "B"
  8. VK Rachmaninka Liptovský Mikuláš

Vystúpenie našich družstiev zhodnotili priami účastníci, za „A“ družstvo libero Michal Šutovský a za „B“ družstvo blokár Marek Horňák.

A-družstvo odohralo turnaj v tejto zostave:

Ševcech , Pokopec, Zeman, Ferianec, Paulech, Richweiss, Slovák, libero: Šutovský

1.zápas v skupine  VK Nové Mesto nad Váhom „A“ -MVK Zvolen   3:0

Prvý zápas sme odohrali so súperom zo Zvolena, ktorý v aktuálnej sezóne postúpil na Majstrovstvá Slovenska juniorov. Na ich výkon sme boli zvedaví a podobne nás zaujímala ich zostava. Chýbal im jeden hráč, naopak na našej strane sme pre blížiace sa majstrovstvá Európy U19 v Púchove boli bez troch hráčov. Zápas sme začali s menšou nervozitou, ale postupom času z nás opadla. Nebola to ale hra, s ktorou by sme boli spokojní. Kazili sme veľa podaní a útočné údery končili mnoho krát mimo ihriska. Koncentrovanejší výkon by nám zabezpečil ešte hladšie víťazstvo.

2.zápas v skupine  VK Nové Mesto nad Váhom „A“ - VK Ostrava „B“   3:0

V druhom zápase sme boli jasný favoriti. Družstvo Ostravy B bolo tvorené mladými šikovnými hráčmi, ktorí majú budúcnosť pred sebou. V tomto zápase sme splnili úlohu favorita a priebeh hry sme kontrolovali. Výsledok nám zabezpečil už účasť v semifinálových bojoch. Hra nebola stále optimálna. Predsa len sme už dlhšiu dobu neodohrali majstrovský zápas a náš líder Patrik Pokopec sa k nám pripojil tesne pred turnajom z extraligovej Myjavy.

3.zápas v skupine  VK Nové Mesto nad Váhom „A“ - VK Rachmaninka Liptovský Mikuláš   3:0

Chlapci z Liptovského Mikuláša sú oproti nám ešte málo vyhratí hráči, teda po hernej stránke skúsenosti zbierali aj vo svojej prvej juniorskej sezóne v oblasti východ. Väčšina družstva tvoria hráči kadetského veku. Víťazstvo bolo pre nás povinnosťou. Súpera sme zatlačili podaním, naspäť sa nám vracalo veľa lôpt zadarmo, s ktorých sme mohli ísť do rôznych kombinácii. V základnej zostave nastúpil perspektívny Martin Slovák. Odohral celý zápas a svojou hrou nesklamal.

Po sobote nám zaslúžene patrilo 1.miesto v skupine a našim semifinálovým súperom sa stalo družstvo VKP Bratislava. S družstvom VKP Bratislava sa stretneme na finálovom turnaji M-SR juniorov v Košiciach koncom mája. Zápasy o umiestnenie sa hrali na 2 víťazné sety.

Semifinále  VK Nové Mesto nad Váhom „A“ - VKP Bratislava   2:0

Tak ako aj nám, aj im chýbali v družstve hráči, ktorí si plnia reprezentačné povinnosti na ME v Púchove. Do družstva VKP sa vrátil univerzál  Gera, ktorý odohral sezónu v extraligovom družstve Svidníka. Očakával sa tuhý boj o každú loptu. Útočne nás ťahal Pokopec, ktorý zobral na seba úlohu lídra a ťahal nás vpred. Kolektívnym výkonom sme toto družstvo porazili a postúpili do finále.

Finále  VK Nové Mesto nad Váhom „A“ - VK Ostrava „A“   0:2

V družstve Ostravy figurovali vysokí a parametroví hráči. Očakávali sme náročné stretnutie. V tomto zápase sme sa veľa krát nevedeli presadiť na útoku. Ostraváci mali kvalitný, vysoký a kompaktný blok. Vynikali sme najmä v poli, kde sme chytili aj veľmi ťažké a tvrdé lopty. Zápas sme prehrali,  pretože náš súper hral disciplinovane a lepšie využil všetky situácie v zápase vo svoj prospech. Mrzí nás hlavne 2.set, v ktorom sme viedli 21:17 a v koncovke sme tento náskok neustrážili. Víťazstvo Ostravy bolo zaslúžené. Turnaj sme zakončili pekným  2.miestom.

 

Zostava B-družstva VK Nové Mesto nad Váhom:

Muth, Žinčík, Horňák, Ružička, Steiskal, Magál, Viskup, libero Šišovský

Družstvo pozostávalo z hráčov narodených v roku 2000 a mladších, doplnených o juniora Mareka Horňáka. Do turnaja vstupovalo toto družstvo so skromnými cieľmi, skôr ako družstvo, ktoré môže prekvapiť. Tréneri chceli, aby do turnaja nastúpilo čo najviac domácich hráčov a zbieralo ďalšie skúsenosti.

1.zápas v skupine  VK Ostrava „A“ – VK Nové Mesto nad Váhom „B“   3:0

Do tohto zápasu išiel z pozície favorita súper. Prvé lopty však svedčili skôr o opaku. Chlapci hrali bojovne a odvážne. Zhruba do polovice 1. setu nám táto taktika aj vychádzala, zvládli sme si spraviť 4-bodový náskok. Potom sa začali na našej strane kopiť chyby, dostali sme zopár blokov a 1.set sme prehrali. V druhom sete súper jasne dominoval a zaslúžene ho vyhral. Od polovice 3. setu sme so súperom opätovne začali držať krok, ale keďže súper už disponoval niekoľkobodovým náskokom, skúsene doviedol set aj celý zápas do víťazného konca. V dôležitých momentoch sa prejavili väčšie skúsenosti družstva Ostravy.

2.zápas v skupine  VK Fatra Zlín – VK Nové Mesto nad Váhom „B“   2:1

Hráči Zlína neboli tak parametrovo vybavení ako Ostravčania. Preto sme s nimi dokázali hrať vyrovnanú partiu, za ktorú sa nemusela hanbiť ani jedna strana. Prvé 2 sety sme stratili až v koncovkách. Do koncovky 3. setu sme vstupovali s 3-bodovým náskokom, ktorý sme si udržali a zaslúžene zvíťazili. Avšak prehra so Zlínom nás zákonite odsúdila k bojom o spodnejšie priečky.

3.zápas v skupine  VK Nové Mesto nad Váhom „B“ – VKP Bratislava   1:2

Do posledného zápasu v skupine sme vstupovali s tým, že sa chceme zabaviť a dobre si zahrať. Opäť sme vsadili na riskantnú stratégiu, ktorá sa ukázala ako správna. Aj keď súper postupne sťahoval hráčov základnej zostavy a nahradzoval ich mladšími, my sme ho svojou agresívnou hrou nútili k tomu, aby nás nepodcenili. Prvý set bol jednoznačne pre VKP, na začiatku druhého sme si vypracovali aj 5-bodový náskok a súper musel reagovať striedaním. Druhý set nám nakoniec ušiel v koncovke, ale my sme boli odhodlaní aspoň 3.set si uchmatnúť pre seba. To sa nám nakoniec aj podarilo a my sme mohli oslavovať zisk aspoň 2 setov, s čím málokto pred turnajom počítal.

O 5-8.miesto  VK Ostrava „B“ – VK Nové Mesto nad Váhom „B“   2:1

Na druhý deň nás čakal zápas proti rezerve Ostravy. V prvom sete sme vstupovali do koncovky s tesným náskokom. Potom prišlo ku chybnému rozhodnutiu rozhodcu, pričom sa do roztržky zapojili ako hráči, tak aj tréneri oboch družstiev. Koncovku však kvôli našim chybám vyhrali hráči Ostravy. V druhom sete Ostrava prevzala opraty vývoja zápasu do vlastných rúk a my sme im len slabo vzdorovali. V koncovke viedol súper už 24:17, ale my sme sa nevzdali a vďaka Petrovi Ružičkovi na servise sme dokázali stav otočiť a dokonca v tomto sete zvíťaziť. Tie-break je už potom iba lotéria a tentokrát šťastie viac prialo súperovi, ktorý v ňom zvíťazil a na nás ostal iba zápas o konečné 7.miesto.

O 7.miesto  VK Rachmaninka Liptovský Mikuláš – VK Nové Mesto nad Váhom „B“   0:2

Do záverečného zápasu sme išli s tým, že nechceme aspoň skončiť poslední. To sa nám aj podarilo, súper nám nekládol výraznejší odpor, my sme si hrali svoju hru a zaslúžene dominovali. Tým sme na turnaj zakončili na 7.mieste.

Skupinu sme odohrali s favoritmi a boli sme im dôstojným súperom. Nemohli nás za žiadneho stavu podceniť. S našimi výkonmi boli spokojní aj tréneri. V poslednom stretnutí sme boli po prvý krát skúsenejším družstvom a to sme potvrdili aj na palubovke. B-družstvo splnilo cieľ, s ktorým vstupovalo do turnaja.

Turnaj EMERSON CUP 2017 bol usporiadaný pod záštitou firmy Emerson. Chcem tiež touto cestou poďakovať za podmienky a podporu mestu Nové Mesto nad Váhom, regionálnej televízii TV Pohoda a firme Texo za propagáciu podujatia.

Ďalej ďakujem organizačnému výboru a to za prípravu materiálov Martinovi Vidovi, za objektívne rozhodovanie Filipovi Moravčíkovi, Dávidovi Svitačovi, Milanovi Pivarčekovi, za zabezpečenie VIP Lucii Šujanovej, Deniske Martákovej, hráčkam a hráčom mladších kategórii za pomoc pri zabezpečení ihrísk a v neposlednom rade všetkým divákom a podporovateľom za vytvorenie peknej diváckej kulisy. Vďaka Vám všetkým, že vieme usporiadať takéto podujatia. Dúfam, že sa tiež všetky družstvá u nás cítili dobre a uvidíme sa aj v ďalšom ročníku.

Juraj Šujan - hlavný usporiadateľ turnaja

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :