Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

EXO hosting

TOPlist

Turnaj v prehadzovanej trojíc so zastúpením prípravky VK Nové Mesto nad Váhom

V piatok 28.04.2017 sa v športovej hale uskutočnil turnaj základných škôl v prehadzovanej trojíc. Súťaž je určená pre deti prvého stupňa základných škôl. Prípravka nášho klubu (8-10 rokov) je vo veľkom počte zastúpená na ZŠ Tematínska. Po dohode s pánom riaditeľom ZŠ Tematínska PaedDr. Mgr. Michalom Hnátom sme do súťaže prihlásili 2 družstvá. Okrem našich tímov na turnaji štartovali po dve družstvá za ZŠ Bošáca a ZŠ Kočovce. Zároveň sme sa ponúkli podujatie aj usporiadať, pretože máme v športovej hale tie najlepšie podmienky a možnosť hrať súčasne na troch ihriskách.

Pravidlá prehadzovanej boli podobné ako vo volejbale. Na ihrisku zmenšeného rozmeru hrali traja hráči, z ktorých muselo byť v družstve aspoň jedno dievča. Hralo sa na dva vyhraté sety do 15, tretí rozhodujúci set do 10 s rozdielom minimálne dvoch bodov.   Družstvá si zmerali sily každý s každým. 

Deti aj touto formou zbierali nové športové skúsenosti.  Všetky družstvá odohrali po 5 zápasov a minimálne 10 setov. Na ihriskách sme mohli sledovať dravosť, súťaživosť, radosť z výhier, aj sklamanie z prehier. Myslím, že deti si super zašportovali, veľa sa naučili a dostatočne sa zabavili. Turnaj splnil účel a veríme, že práve takéto akcie oslovia deti k ďalším športovým aktivitám. 

Naše družstvá sa stretli na záver v derby zápase, kde sa nakoniec po tesnom víťazstve až v tajbrejku radovalo z víťazstva družstvo ZŠ Tematínska A. Družstvá ZŠ Tematínska A a B sa umiestnili na konečnom 2. a 3.mieste.

Najúspešnejšími sa stali deti zo ZŠ Bošáca A, ktoré na turnaji vyhrali všetkých 5 zápasov. Aj v tomto tíme sme mali zastúpenie. Viedla ho totiž skúsená trénerka VK a pani učiteľka Gabika Ondrášiková. Víťaz turnaja za odmenu postupuje do ďalšieho kola. Deťom ZŠ Bošáca prajeme veľa víťazstiev a postup až do finále SR. 

Všetkým zúčastneným ďakujeme za spoluprácu pri turnaji. Tiež chceme poďakovať ZŠ Tematínska za prihlásenie do tejto súťaže.

Konečné poradie:

  1. Bošáca "A" - postup do ďalšieho kola
  2. Tematínska NMnV "A"
  3. Tematínska NMnV "B"
  4. Kočovce "A"
  5. Kočovce "B"
  6. Bošáca "B"

Monika Vojtechová
usporiadateľka turnaja a trénerka VK

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :