Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Kadeti priniesli strieborné medaile, ďalší úspech Novomestského volejbalu

V dňoch 12-14.mája 2017 sa konal v Žiline finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska vo volejbale kadetov. Už v priebehu sezóny sme sa netajili ambíciami. V kategórii kadetov bolo našim cieľom zisk medaile a chceli sme sa posunúť až do finále. Po troch úspešných sezónach, ktoré boli zavŕšené bronzovým stupienkom sa nám podaril naplniť cieľ a chalani vybojovali v Žiline historické umiestnenie - 2.miesto v kategórii kadetov.

Naša cesta sa nerodila ľahko ani počas sezóny. Do súťaže sme vbehli suverénne. Po troch turnajoch sme získali 4-bodový náskok nad našimi hlavnými konkurentami SPU Bystrina Nitra a družstvom VKP Bratislava. Zaváhanie prišlo práve na domácom turnaji. Doma sme chceli rozhodnúť o postupe, naopak prišli sme po zlých výkonoch o pohodu a tabuľka sa vyrovnala. Ďalšou komplikáciou bolo vyhlásenie usporiadateľa finálového turnaja, ktorým sa stal VKP Bratislava a tým získal aj isté postupové miesto. Rozhodnúť sa malo na poslednom turnaji v Bratislave. Museli sme skončiť na 1.mieste v súťaži , čo sa nám aj podarilo.

Finále sa konalo hneď po poslednom turnaji kadetov v našej oblasti. Niektorí hráči  museli viac času venovať zdravotnému stavu ako tréningovému procesu. Na finále do Žiliny sme vycestovali v plnej sile a nakoniec zdraví.

Výsledky našich kadetov na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska v Žiline:

VK Nové Mesto nad Váhom - VKM Stará Ľubovňa

3:2 (21,-23,-21,18,4)

VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava

3:2 (23,15,-20,-23,11)

VK Nové Mesto nad Váhom - VK Prievidza

3:0 (9,10,22)

VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Žilina

3:0 (13,8,8)

VK Nové Mesto nad Váhom - TJ Slávia Svidník

1:3 (-22,-15,23,-22)

 

V piatok sme odohrali prvý zápas s hráčmi VKM Stará Ľubovňa. Niektorých chlapcov sme mohli sledovať počas turnaja EMERSON CUP, kde obsadili 1.miesto v mladšej kategórii starších žiakov. Naše víťazstvo sa vôbec nerodilo ľahko. Súper nemal s nami čo stratiť a tak aj vstúpil do zápasu. Po našom prehranom prvom sete si súper začal veriť, čím nám narobil väčšie problémy ako sme očakávali. Až vo štvrtom sete začali Novomešťania plniť taktické pokyny a predvádzať svoju hru. Nasledoval výborný vstup do tajbrejku 8:1 a zisk prvého víťazstva na turnaji. Družstvo Starej Ľubovne predviedlo na turnaji kvalitné výkony. S každým favoritom uchmatli 2 sety a bodovali. Skúsenosti sa prejavili až v tajbrejkoch. O hráčoch a výsledkoch Starej Ľubovni budeme v budúcnosti ešte počuť.

Jeden z kľúčových zápasov o medailové umiestnenie bol druhý zápas proti VKP Bratislava. V družstve súpera boli štyria reprezentanti, v našom traja, z výberu SVK U19  kadetov. Mierny favorit teda VKP Bratislava. V úvodných dvoch setoch nám hráči VKP uľahčili cestu za víťazstvom veľkým množstvom pokazených podaní. Viedli sme 2:0, súper postupne zlepšil svoju hru a vyrovnal na 2:2. Druhý tajbrejk sme opäť zvládli, v závere sme po útočných chybách VKP dosiahli 4-5 bodové vedenie, ktoré sme si už nenechali zobrať. 

Druhý deň nás čakali papierovo ľahší, mladší a menej skúsení hráči družstiev, VK Prievidza a VKP Žilina. Obidva zápasy sme tak ako po hernej aj po výsledkovej časti zvládli v pomere 3:0 jasným rozdielom. Do zápasov sa zapojili všetci hráči. Niektorí z nich ukázali, že by mohli byť rozhodujúcim článkom v súboji o 1.miesto proti družstvu TJ Slávia Svidník. 

Po výsledku Svidník a VKP Bratislava bolo už jasné, že v nedeľu pôjde medzi nami o majstra SR. Do 1.setu sme vstúpili výbornou obranou na sieti viedli sme 4:0. Náskok sa nám podaril udržať do stavu 15:10. Od toho momentu nás Svidníčania trpezlivo zatlačili kvalitným podaním, ktoré nedokázali naši hráči zvládnuť. Stratili sme vedenie a set v pomere 22:25. To malo za následok, že naši blokári boli odstavení a nemohli sme predvádzať našu útočnú hru stredom siete. Druhý set sme sa nemohli vôbec dostať do tempa a jasne sme prehrali. Do tretieho setu sme improvizovali. Andrej  Pollák blokár nastúpil na smeč. Ten svoju úlohu zvládol len na určitý čas. V koncovke sa vrátil do hry opäť kapitán Matúš Paulech. Set sme uhrali hlavne vďaka kvalitným blokom. To bola naša jediná herná činnosť, v ktorej sme boli lepší ako súper. Verili sme, že pôjdeme opäť do tajbrejku. Bohužiaľ vo štvrtom sete sme urobili 8 vlastných chýb, čo nás stálo o túto možnosť zabojovať. 

Svidník zaslúžene zvíťazil, bol lepší v obrane v poli a v dohrávaní bodoviek. Svidníčania boli trpezliví a disciplinovaní. To ich zdobí v každej vekovej kategórii. S našou hrou vo finále nie som spokojný. Riešili sme v úvode koncentráciu, sebavedomie a disciplínu na našej strane - nie volejbal. Otočiť takýto zápas sa potom nestáva každý raz. Nevyužili sme možnosť získať titul MAJSTRA SLOVENSKA v dobre rozohranom turnaji.

S odstupom času hodnotím naše vystúpenie ako úspešné. Veď ešte pred týždňom sme nemali vôbec istý postup na M-SR. Niektorí hráči mali ťažký apríl pri reprezentačnom družstve. Zisk strieborných medailí je ďalším historickým úspechom pre novomestský volejbal a pre kadetskú kategóriu ide o štvrtý kov v rade za sebou. Vieme, že táto generácia odchádza a čaká nás veľmi ťažká úloha práce s mládežou v dnešnom prostredí.

 

V neposlednom rade ďakujem v mene nás trénerov a družstva kadetov za silnú podporu - fanúšikom, rodinným priaznivcom, ktorí ste merali denne cestu do Žiliny a stáli ste pri nás počas celého turnaja. Ďakujeme.

 

Juraj Šujan - tréner kadetov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :