Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

Juniori v Košiciach - 4.miesto

Novomestský volejbalisti sa v Košiciach predstavili na finálovom turnaji M-SR vo volejbale juniorov (26-28.05.2017). Na turnaj postúpilo 6 najlepších družstiev Slovenska z dvoch oblastí (západ - COP Trenčín, VKP Bratislava, VK Nové Mesto nad Váhom a východ - KDS Košice, TJ Slávia Svidník, VKM Zvolen). Odohrali sme 5 zápasov systémom každý s každým na 3 víťazné sety. 

Pred turnajom sme v posledných dňoch opäť dobre trénovali. Malú krízu, únavu sme si vyčerpali pred finále kadetov. Našim cieľom bolo zabojovať a medailu. Papierové predpoklady naznačovali, že by sme sa s družstvami VKP Bratislava, KDS Košice mohli pohybovať na 3.-5.mieste. Na začiatku turnaja nám vďaka farmárskej spolupráce s VO TJ Spartak Myjava bolo umožnené posedenie s mentálnym koučom. Verím, že aj toto krátke stretnutie dalo našim chlapcom ďalší rozmer prípravy na dosahovanie čo najlepších výsledkov. Uvažujeme o nadviazaní spolupráce aj do ďalšej sezóny.

 

VK Nové Mesto nad Váhom - COP Trenčín

2:3 (24,-20,18,-17,-12)

VK Nové Mesto nad Váhom - KDS Košice

2:3 (20,-21,14,-23,-13)

VK Nové Mesto nad Váhom - TJ Slávia Svidník

1:3 (-22,-21,18,-21)

VK Nové Mesto nad Váhom - VKM Zvolen

3:0 (16,12,19)

VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava

3:0 (21,12,22)

 

Poradie: COP Trenčín, TJ Slávia Svidník, KDS Košice, VK Nové Mesto nad Váhom, VKP Bratislava, VKM Zvolen

 

Komentár / hodnotenie turnaja:

V piatok ráno nás čakal favorit turnaja COP Trenčín, družstvo zložené z množstva reprezentantov. My sme nemali čo stratiť a tak sme do zápasu aj vstúpili. Do 1.setu som poslal chlapcov z lavičky, chceli sme hru spomaliť a nastaviť medzi COP atmosféru podcenenia. Pri stave 14:10 pre nás som postupne vystriedal do hry viacerých hráčov základnej zostavy. Viedli sme 18:14, potom sme urobili zbytočnú technickú chybu a Trenčania otočili na 19:20. Koncovka nám v tomto sete neušla - získali sme cenný set. Od druhého setu sme už nastúpili v základnej zostave. Favorizovaný Trenčín uhral zápas do víťazného konca, ale my sme získali veľmi cenný bod a hodnotili sme tento zápas pozitívne.

Poobede domáce družstvo KDS Košice, ktoré mohlo spolu s nami prehovoriť do bojov o medaile. Boli sme miernym favoritom. Zápas sa vyvíjal podľa našich predstáv, kontrolovali sme prvý set a vedieme 1:0. V druhom sete pokračovala naša veľmi fádna hra cez zónu 4, respektíve cez hráčov Pokopec, Watzka. Košičanom sa podarilo nášho "Venca" (Pokopca) zatlačiť taktickým podaním a trochu vyhodiť z rytmu. Prehrali sme druhý set a mali sme sa z toho poučiť . Vyzeralo to, že chalani si zobrali rady k srdcu. Hladké víťazstvo v treťom sete 25:14 pre nás. Zlom v zápase nastal do stavu 12 vo štvrtom sete. Nášmu univerzálovi Feriancovi toto stretnutie vôbec nevyšlo a naši nahrávači ho v tejto časti stretnutia chceli až veľmi nasilu zapojiť do hry. To malo za následok 6 vlastných chýb a domáci tím bol vo vedení 12:7. Od toho momentu sme nezapojili do hry ani našich kvalitných blokárov, Košice vývoj stretnutia kontrolovali a my sme neustále doťahovali. V tajbrejku sme prehrávali 9:3, napriek tomu sa črtala iskierka nádeje na obrat. Pod našu prehru sa podpísal aj slabý výkon nahrávačov. Košičania kolektívnym výkonom využili domáce prostredie a zaslúžene vyhrali. 

V sobotu sme nastúpili proti ďalšiemu favoritovi TJ Slávia Svidník. Svidníčania sa vždy prezentujú disciplínou. Prvé dva sety bol boj smečiarov na obidvoch stranách Pokopec, Watzka proti za Svidník hrajúcimi Ščerba, Kozák. Na týchto postoch mali viac skúseností a navrch Svidníčania. Keď sme chceli pomýšľať na víťazstvo, chcelo to kolektívnejší výkon. Naši nahrávači bohužiaľ nereagovali na naše pokyny a hru ponechali na smečiarov. V treťom sete sa nám podarilo súpera vyviesť s tempa, zvíťazili sme pomerne hladko 25:18 a veril som, že môžeme ísť aj do piateho setu. Úvod štvrtého setu bol na obidvoch stranách boj o každú loptu. Konečne som mohol hráčov pochváliť, že dali do zápasu všetko. Napriek prehre bolo v hre a v závere veľa pozitívneho.

V sobotu poobede sme nastúpili v pozícii jasného favorita proti VKM Zvolen. Zápas sme nad menej skúseným súperom zvládli a po celý čas kontrolovali. Hráči si zápas užívali a tešili sme sa z prvého hladkého víťazstva.

Posledný zápas v nedeľu proti VKP Bratislava bol boj o zemiakovú placku. Zápas sme uhrali na 3:0 bez zbytočných chýb. Podali sme dobrý kolektívny výkon. Som veľmi rád, že sme využili dobrým taktickým podaním slabiny súpera. Tiež ma teší, že sme v tomto zápase našli viac morálnych síl a ukončili sme turnaj druhým víťazstvom. Napokon nám to stačilo na 4.miesto.

 

Záver:

Po troch prehrách bola stále nádej na boj o medaile, ale nie už v našich rukách. Potrebovali sme, aby VKP Bratislava zdolali domácich, čo sa nestalo a Košičania ukázali, že víťazstvo nad nami nebola náhoda. My sme naopak v družstve počas turnaja veľa krát neriešili volejbal, chalani hľadali chybu niekde inde ako v sebe. O dobrých výsledkoch rozhodujú detaily, budeme neustále opakovať slová: kolektív , disciplína, bojovnosť , sebavedomie, zodpovednosť, pokora, taktika, ... . Tento tím mohol prekvapiť, je v ňom veľa nádejných hráčov. Nevyužili sme cenný bod s COP Trenčín, stratili sme ho dvojnásobne prehrou s Košicami. Na turnaji sme ani neprekvapili, ale ani nezlyhali. Naše vystúpenie bolo reálnym pohľadom na vystupovanie v sezóne, skladbu a osobnosti nášho družstva.

 

Budúcnosť:

Družstvo juniorov VK Nové Mesto nad Váhom zostáva v nasledujúcej sezóne spolu. Nikto neodchádza , nemali sme žiadnych hráčov narodených v roku 1997. Na základe výsledkov našich kadetov je jasné, že v nasledujúcich 2 rokoch budeme stále patriť k špičke slovenského juniorského volejbalu . Pokiaľ však chceme nadviazať na ročníky 1988,1995,1996 a hrať o finálové umiestnenia a stupne najvyššie, tak musíme dať do toho viac ako v Košiciach.

Hráčom ďakujem za niekoľkoročnú spoluprácu, reprezentáciu mesta Nové Mesto nad Váhom a volejbalového klubu. Priniesli sme spolu veľa úspechov a niekoľko rokov za sebou sme pevnou súčasťou finálových podujatí majstrovstiev Slovenska . Ďakujem všetkým trénerom, už tým, ktorí Vás k volejbalu priviedli. Treba nezabúdať , každý z nich Vám niečo odovzdal a viem povedať, že Vám fandia a sledujú Vaše úspechy či neúspechy dodnes.

Ďakujem mojim kolegom Martinovi Minárikovi, Mikulášovi Jordanovovi, asistentom pri družstvách kadetov a juniorov za dlhoročnú spoluprácu a odvedenú prácu. V ďaľšom období budú tieto osobnosti Vašimi hlavnými a zodpovednými trénermi, s ktorými budete prinášať ďalšie úspechy.

Juraj Šujan, tréner družstva 

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :