Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

M-SR žiačok

Osobne si dovolím tvrdiť, že pre mňa ako pre niekdajšieho zapáleného extraligového fanúšika je to najvýznamnejší úspech nášho volejbalu od čias extraligových medailí. Najviac ma teší, že staré známe pokriky, chorály a hymny nepatria do nostalgického šrotu a stále dokážu byť aktuálne a som nesmierne rád, že tentokrát sme ich mohli venovať len a len našim žiačkam, ktoré neprehrali ani jeden zápas a neuveriteľne potešili naše novomestské volejbalové srdcia. Potvrdilo sa, že klubové ambície podporovať a vychovávať mládež nie sú len formalitou, ktorá patrí k imidžu každého športového klubu, ale sú realitou, ktorá potvrdzuje, že volejbal v Novom Meste nad Váhom žije aj naďalej.

Srdečne blahoželám všetkým dievčatám k najväčšiemu úspechu svojej doterajšej kariéry a samozrejme nepochybujem o tom, že ešte nepovedali svoje posledné slovo. Rovnako adresujem svoje blahoželanie i trénerskému tímu, ktorému tradične velil Peter Riecky, pričom na lavičke mu asistovali naše mladé trénerské nádeje Rastislav Marušic a Patrik Rešutík. A keďže ja som stále iba nadšený fanúšik, z ktorého prehovárajú viac emócie, než reálne poznanie, rád prenechám slovo i trénerovi, ktorý sa určite vyjadrí k priebehu turnaja cez odlišnejšie volejbalové okuliare:

 

Slovo hlavného trénera

Uplynulý víkend 18. – 20. mája prebehli majstrovstvá Slovenska žiačiek v Novom Meste nad Váhom. Naše dievčatá v zostave: Rešutíková, Ondreičková, Šimovcová, Ninačová, Svitačová, Fraňová, Benková, Králiková, Nožinová, Kotlárová, Pavlusová a tréneri: Riecky, Marušic a Rešutík sa musela 2 týždne před M-SR vysporiadať so stratou prvej blokárky Jamborovej, ktorá sa zranila. Narýchlo sme museli do koncepcie zahrnúť novú blokárku . Výber Svitačovej sa v záverečných bojoch ukázal jako najsprávnejšie riešenie. Dievčatá, ktoré boli neustále povzbudzované neúnavným FAN clubom, odohrali nasledovné zápasy:

Piatok 18.5.

Banská Bystrica – VK Nové Mesto nad Váhom

Pred turnajom sa počítalo , že tento zápas bude kľúčovým z hladiska postupu, nakoľko toto družstvo vyhralo oblasť Stred, ktorá je považovaná za najsilnejšiu. Na naše šťastie si dievčatá z Banskej vybrali nováčikovskú daň a nekládli nám žiadny odpor.

VK Nové Mesto nad Váhom – Slávia UK Bratislava

Slávia UK Ba

-

Nové Mesto

18,00

A

2 : 3

 -10, 18, -18, 17, -12

Súboj s hlavným favoritom mohol veľa prehovoriť do postupových šancí. Naše dievčatá predviedli vynikajúci výkon , ktorý vrcholil v tiebreaku, kedy sme sa za stavu 10:4 videli jako víťazi! Ešte stav 14:8 napovedal, že výhra j naša. Pocit s možného víťazstva nad súperom zvučného mena však spravil zo zápasu drámu. Zápas nakoniec ukončila Lucka Šimovcová, keď zobrala na seba bremeno zodpovednosti a rozhodla! Radosť po zápase bola neskutočná. Ale predchádzajúce výsledky nám dali jasný cieľ. Ak chceme postúpiť, musíme poraziť aj Stropkov.

Sobota 19.5.

Stropkov – VK Nové Mesto nad Váhom

Nové Mesto

-

Stropkov

10,00

A

3 : 1

 20, 22, -25, 15

Povinné víťazstvo nám zväzovalo ruky. Súper s „východniarskou“ náturou tuho bojoval o každú loptu. Zápas sa zlomil v druhom sete, kedy sme nepriazdnivý výsledok 16:10 otočili. Súper sa však nevzdal, a presne rovnaým spôsobom otočil 3.set. Vo štvrtom už ale naše dievčatá nenechali nič na náhodu a ukázali súperovi“kto je tu doma“. Nakoniec sme postúpili s 1.miesta, čo nám dalo do semifinále papierovo slabšieho súpera Čadcu.

Celkový stav

SKUPINA "A"   Zápasy

Body

Sety

Lopty

poradie

družstvo

celkom

V

P

3:0

3:1

3:2

2:3

1:3

0:3

-

v/p

ratio

v/p

ratio

1

VK Nové Mesto

3

3

0

1

1

1

0

0

0

8

9:3

3

275:226

1,22

2

Slávia Dráčik A

3

2

1

1

0

1

1

0

0

6

8:5

1,6

278:234

1,19

3

Stropkov A

3

1

2

1

0

0

1

1

0

4

6:6

1

252:253

1

4

Ban. Bystrica

3

0

3

0

0

0

0

0

3

0

0:9

0

133:225

0,59

VK Nové Mesto nad Váhom – Čadca

Nové Mesto

-

Čadca

16,00

A

3 : 0

 16, 23, 13

Súper pôsobil odovzdaným dojmom, poznačený úzkym kádrom a zranením. Podarilo sa nám ubrániť ich kľúčovú hráčku a jasne sme až na 2 set  dominovali. Týmto sa nám podarilo splniť 1.cieľ , zisk medaily, v histórii najcennejšej, nakoľko doteraz sme získali len bronzovú!

Nedeľa 20.5. finále

Bilíkova Bratislava – VK Nové Mesto nad Váhom

Nové Mesto

1

Bilíkova DPS

12,00

A

3 : 1

 23, 23, -21, 20

Pred zápasom sme sa tréneri obávali, či v podvedomí dievčatá neuspokojí zisk medaily a hlavne či sa nenalakajú súpera zvučného mena, nad ktorým sme vyhrali možno 1 až 2 zápasy v histórii. O to milšie bolo prekvapenie, kde v prvých 2 setoch sme stále viedli vyšším rozdielom a až v závere sme dovolili súperovi zdramatizovať priebeh. S troškou šťastia sme ale viedli 2:0, aj keď úplne zaslúžene. Potom súper pochopil, že len maximálnou bojovnosťou má šancu otočiť výsledok. Set vyhral 25:21 a aj vo štvrtom sete za stavu 10:4 to vypadalo na tiebreak . Potom však zavelila do útoku Ninačová na bloku a hlavne Svitačová úspešnou sériou 8 podaní sme set otočili a doviedli do víťazného konca.

Radosť a pocity sa nedajú opísať, treba to zažiť, dievčatá čakali na to dlho, ale tréneri dievčenskej zložky , či už bývalí alebo súčasní dlhých 17 rokov! Zaradili sme sa do úzkej skupinky mládežníckych  klubov, ktoré môžu povedať: „Sme Majstri SR!!!

Konečné umiestnenie ešte umocnilo vyhlásenie naj hráčiek, kedy najlepšou nahrávačkou sa stala Deniska Ondreičková a hráčkou roka 2012 žiačiek Erika Rešutíková

Konečné poradie M SR žiačky 2011 / 2012

1

VK Nové Mesto nad Váhom

5

VK Palas Levice

2

VK Doprastav Bilíkova Bratislava

6

TJ Tesla SOUP Stropkov

3

VK Slávia UK Dráčik Bratislava

7

MŠK Snina

4

TJ Lokomotíva Čadca

8

VK Milanotrade Banská Bystrica

 

 

Najlepšie hráčky – žiačky  –  2011 / 2012

Najlepšia nahrávačka

Denisa Ondrejičková

VK Nové Mesto nad Váhom

 

Najlepšia smečiarka

Lucia Mikšíková

VK Doprastav Bilíkova Bratislava

 

Najlepšia blokárka

Soňa Babjaková

VK Slávia UK Dráčik Bratislava

 

Najlepšie libero

Kristína Hrivíková

VK Slávia UK Dráčik Bratislava

 

Najlepšia žiačka roka

Erika Rešutíková

VK Nové Mesto nad Váhom

 

 

 

Tomáš Slávik, Peter Riecky