Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Majstrovstvá SR kadetov - hodnotenia stretnutí

22. - 24. mája sa konal finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska kadetov vo Svidníku. Cieľom nášho družstva bolo poraziť papierovo slabších súperov a podať výkony na hranici našich schopností s favoritmi. Po úspešných juniorských majstrovstvách sme dbali na navodenie atmosféry a regeneráciu. Na hráčoch je už značne badať únavu, veď ťahajú už záver 10. mesiaca sezóny, ktorá je veľmi náročná .
Turnaja sa zúčastnilo 6 postupujúcich tímov  a to Slávia Svidník , Chemes Humenné, Stará Ľubovňa, Vranov nad Topľov, VKP Žilina a Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom a hralo sa systémom každý s každým na tri víťazné sety. Tréner našich kadetov Juraj Šujan zhodnotil jednotlivé zápasy turnaja nasledovne:

VK Nové Mesto nad Váhom - Chemes Humenné  0:3 (-17, -16, -16)
V prvom zápase ma najviac mrzí, že chlapci nepochopili, že keď je niekto favorit, tak to automaticky neznamená, že je neporaziteľný. Chemes síce posilnený o Petráša ml. a Firkaľa s COP, ale podali výkon na ktorý sme mali šancu odohrať dôstojnejšiu partiu. Naši chlapci podali kolektívne podpriemerný výkon nehodný finálového turnaja. Nemali sme sa na čom chytiť, každý bol hlavou inde. Vyčerpali sme si zaváhanie hneď v úvode turnaja. Chemes zaslúžene zvíťazil, nepreverili sme ich schopnosti. Jediným našim zábleskom boli úvody prvých dvoch setov, kde sme dokázali získať do stavu 8 mierny nádskok. O ten sme však veľmi rýchlo prišli. Nepomohli striedania, krik, ticho, jednoducho to nešlo. VK Nové Mesto nad Váhom - Slávia Svidník  0:3 (22, 15, 19)
Po ráznom dohovore hráčom za predvedený výkon z prvého stretnutia sme s favoritom na titul (čo sa aj potvrdilo) podali oveľa lepší výkon. Miestami chlapci predvádzali aj pekné volejbalové momenty. Najbližšie sme mali set na dosah na začiatku zápasu. Prvý set sme stále viedli a pri podaní Ščerbu súper doťahoval. Záver prvého setu patril skúsenejším Svidníčanom, tak ako celý ďalší priebeh, ktorí už mali pod kontrolou. Svidník na turnaji prehral len set a dopredu ich ťahali viacerí lídri družstva, ako aj zaplnená domáca hala vrátane ich fanklubu. VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Žilina  3:2 (-23, -15, 39, 23, 12)
V sobotu ráno o 9:00 nás čakal kľúčový zápas so šancou uchádzať sa o medailu. Družstvo VKP Žilina zložené zo Žilinčanov, VKP-ákov a chlapcov z Bilíkovej sme dobre poznali. Už prvý set, ktorý sme vyhrávali až do stavu 20:16 nasvedčoval, že budeme rovnocenným partnerom, tak ako to boli v našej oblasti, kde sme hrali množstvo vyrovnaných turnajov. Bohužiaľ prvý set sme v koncovke prehrali, čo by sa za daného stavu nemalo stávať. V druhom sete hráči VKP nabrali na obrátkach a hladko si ho ustrážili. Tretí set najdlhší v sezóne trval cca 1 hodinu a 15 minút. Dráma v koncovke, súper nevyužil približne 9 mečbalov, Pokopec skladal dôležité lopty z doskoku na trojbloky, na oboch stranách pokazené servisy, ubránené lopty, spor z rozhodcom, ktorý zvládli vyriešiť správne a misky váh , ktoré sa so šťastným koncom naklonili na našu stranu nás doviedli zníženiu stavu na 1:2. V ďalšom priebehu nás čakal rovnako dramatický štvrtý set, ktorý sme v úvode prehrávali 2:2. Tajbrejk, v závere ktorého sme sa konečne odtrhli na 2-3 body, zvíťazili sme po skvelom obrate a pripísali sme si cenné víťazstvo. VK Nové Mesto nad Váhom - Vranov nad Topľou  3:0 (17, 23, 19)
V tomto zápase so 4. družstvom oblasti východ sme boli v úlohe favoritov. Chlapci splnili taktické pokyny, na ihrisko sa dostali všetci hráči. Výsledok = 3 body = spokojnosť. VK Nové Mesto nad Váhom - Stará Ľubovňa  3:0 (10, 20, 19)
Ľubovňa uhrala jediná set so Svidníkom, takže na M-SR nemôžeme nikoho podceniť. Opäť sme súperovi viac nedovolili. Celý zápas sme mali pod kontrolou, zapojili sa všetci hráči a mali sme na konte 3 víťazstvá a 2 prehry. O bronzové medaile nás mohli pripraviť už len hráči VKP víťazstvom nad Svidníkom, čo sa napokon nestalo. Svidník hladko vyhral a my sa tešíme z ďalšieho úspechu novomestského volejbalu a začiatku spolupráce so Spartakom Myjava. Turnaj chlapci až na prvé stretnutie zvládli. O vyššom umiestnení sa nedalo ani uvažovať. Kvalita hlavne Svidníčanov a Humenčanov bola jasne daná a potvrdili ju aj svojimi výkonmi. Nás tešil už samotný postup na Majstrovstvá Slovenska kadetov, o ktorí hráči zabojovali so sebazaprením na poslednom turnaji. Trápili nás v jarnej časti zranenia Mitanu, Pokopca, Zemana a Šišovský nastupoval s antibiotikami. Chceli sme získať ďalšie cenné skúsenosti, konfrontovať sa z družstvami východu Slovenska. Zavŕšili sme to peknou bronzovou medailou s piatimi hráčmi z kategórie žiakov. Gratulujem celému tímu a trénerom, ktorí pracovali s chlapcami po celý rok a odovzdávali im svoje skúsenosti a cenné rady, vedeniu klubu, mestu a sponzorom za podporu.

Ďakujeme!