Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

Volejbalisti VK ukončili sezónu finálovými turnajmi Majstrovstiev SR

 

 

V chlapčenskej zložke sa s odstupom času vraciam k hodnoteniu družstiev, ktoré sa zúčastnili finálových turnajov Majstrovstiev Slovenska 2015-2016.

Treba vyzdvihnúť skutočnosť, že všetky chlapčenské družstvá sa prebojovali na finálové turnaje, kde mali možnosť zabojovať aj o popredné medailové priečky a zbierať okrem iného cenné skúsenosti.

 

Začnem od najmladšej kategórie.

 

M-SR MIDI (4-kový volejbal), v Prievidzi (29.05.2016)

Naše družstvo bolo zložené zo 4-och chlapcov (Brezovák, Slovák, Hajdu a Šišovský), ktorí odohrali pod vedením trénerov Cmarko, Jordanov súťaž turnajovým spôsobom. Chlapci sa kvalifikovali po tuhom boji na finálový turnaj až po poslednom turnaji, keď sa im nad družstvom Púchov "A" podarilo získať cenný set zaručujúci postup na M-SR.

Samotné výsledky na záverečnom turnaji v Prievidzi priniesli tak chlapcom okrem konfrontácie s družstvami z iných kútov Slovenska, cenné skúsenosti a pekné 6.miesto. Do súbojoch o medaile sme nepostúpili po prehre v kľúčovom zápase s domácou Prievidzou v pomere 2:1.

Výsledky z finálového turnaja MIDI chlapci v Prievidzi:
Skupina: výhra nad VKP BA 2:0, prehra so Starou Ľubovňou 0:2, prehra s Prievidzou "B" 1:2
o umiestnenie: výhra nad Sencom 2:0, prehra s Banskou Bystricou 1:2

 

M-SR starší žiaci, v Starej Ľubovni (20.-22.05.2016)

Naše družstvo viedla v súťaži trénerská dvojica Jordanov, Cmarko. Na M-SR sme postúpili z 1.miesta oblasti západ, kde po príchode Michala Zemana (hosťovanie Myjava) a Simona Magála chlapci nepocítili pocit prehry. Preto sme pristúpili aj k organizácii EMERSON CUP-u, kvalitne obsadeného Veľkonočného turnaja, pre túto vekovú kategóriu.

Finálový trojdňový turnaj v Starej Ľubovni prebiehal za účasti 8-ich družstiev postupujúcich s oblastných súťaži. Družstvá boli žrebom rozdelené do dvoch skupín, kde po vzájomných súbojoch postupovali dve družstvá do bojov o medaile. Družstvá na 3 a 4.mieste odohrali zápasy o konečné umiestnenie. Po minuloročnom finále bolo našim cieľom prebojovať sa medzi 4 najlepšie družstvá. Naše družstvo prešlo kompletnou generačnou zmenou. Po výsledkoch v skupine sme sa museli uspokojiť s tretím miestom v skupine a zabojovať aspoň o 5.miesto. Nebolo ľahké chalanov namotivovať. Snažili sme sa ich uvoľniť, vysvetliť im, že každý súboj na M-SR niečo znamená. Zvolili sme netradične aj krátku prechádzku do lesa v okolí Starej Ľubovne. Na záver sme sa po hladkom víťazstve nad Banskou Bystricou a ťažkom tajbrejkovom zápase s VKP Bíliková zaslúžene umiestnili na konečnom 5.mieste.

Výsledky z turnaja starších žiakov v Starej Ľubovni:
Skupina: výhra nad Púchov 3:1, prehra s Humenným 1:3, prehra s Revúcou 2:3
o umiestnenie: výhra nad Banskou Bystricou 3:0, výhra s VKP Bíliková BA 3:2

 

M-SR kadeti, v Košiciach (06.-08.05.2016)

Kadetskými Majstrovstvami Slovenska sa rozbiehal kolotoč chlapčenských finálových turnajov. Naše družstvo postupovalo na finálový turnaj z 1.miesta oblasti západ, kde si počas celého roku kontrolovalo postavenie v tabuľke.

Na M-SR v Košiciach štartovalo 6 najlepších tímov Slovenska, ktoré odohrali medzi sebou turnaj systémom každý s každým. Vedeli sme, že papierovým favoritom bolo družstvo Svidníka, čo potvrdilo aj svojimi výkonmi a obsadili bez prehry 1.miesto. Našim cieľom bola minimálne obhajoba 3.miesta, kde sa mala pohybovať reálne aj naša výkonnosť. Kľúčovým zápasom v boji o 3.miesto bol zápas s VK Bystrina SPU Nitra, v ktorom sa nám podarilo zvíťaziť a naplniť naše predsavzatie. Chceli sme sa pokúsiť prekvapiť nad papierovým favoritom VKP Bratislava. Z družstvom zloženým s hráčov VKP, Bíliková, Žiliny a Prievidze sa nám nepodarilo zvíťaziť. Turnaj viedla trénerská dvojica Šujan, Jordanov, ktorá doviedla chlapcov k bronzovým medailám - 3.miesto.

Individuálne ocenenie si odniesol Novomešťan a reprezentant SR:
Najlepším smečiar:                                   Patrik Pokopec      - VK Nové Mesto nad Váhom

Výsledky z turnaja kadetov v Košiciach:
VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava / Žilina              1:3      (-18,15,-14,-19)
VK Nové Mesto nad Váhom - KDS-Šport Košice                      3:1      (17,12,-23,21)
VK Nové Mesto nad Váhom - MVK Lokomotíva Zvolen          3:0      (20,15,18)
VK Nové Mesto nad Váhom - VK Bystrina SPU Nitra              3:1      (17,-20,19,24)
VK Nové Mesto nad Váhom - VK Slávia Svidník                      0:3      (20,18,23)

 

M-SR juniori, vo Svidníku (13.-15.05.2016)

Na finálový turnaj sme postupovali z 1.miesta oblasti západ, kde sme sa kvalifikovali rovnako ako Svidník zo skupiny východ bez prehry. Čakal nás finálový turnaj na pôde najvážnejších konkurentov. Napriek tomu, že sme požiadali o organizáciu ako aktuálny MAJSTRI SR juniorov, neboli nám M-SR opäť pridelené. Rozlosovanie bolo prispôsobené tak, aby sa domáci Svidníčania s nami stretli až na predpokladané finálové stretnutie. Obidve družstvá mali vo svojich radoch reprezentantov a hráčov s extraligovými skúsenosťami. Tak, ako sme v minulom roku prekvapili a získali titul "MAJSTROV SLOVENSKA", tak v tomto roku sme mali za cieľ jednoznačne finále.

Priebeh turnaja bol rovnako ako u kadetov, 6 družstiev systémom každý s každým. VK Nové Mesto nad Váhom a VK Slávia Svidník prešli až do očakávaného finále bez prehry a so stratou jedného setu práve s Košicami.

Pred finále som chlapcom prízvukoval, že majú byť disciplinovaní, koncentrovaní, nemajú sa rozptyľovať plne zaplnenou halou (300-400 divákov), rozhodcami, ktorí sú srdcom východniari a podobnými faktormi. Bohužiaľ, mal som pocit, že sme do zápasu nevstúpili s pokorou, ale s veľkým sebavedomím, čo nám v úvode viac uškodilo a brzdilo náš optimálny výkon.

Prehrali sme úvodné dva sety, v ktorých sme súperovi veľmi pomáhali našimi technickými priestupkami. Nasledujúce dva sety sme získali zlepšeným výkonom, kde sa na útoku pravidelne presadzovali naši krajný hráči (Ihnát a Pokopec). Jeden z momentov stretnutia bol záver 4.setu, ktorý sme po celý čas viedli o 2-3 body. O vedenie sme prišli v koncovke dvoma útočnými chybami (jedinými v sete) a nezmyselnou červenou kartou. Tá nasledovala po výbornom našom trojbloku za nešportové správanie = povzbudzovanie. Červená karta znamenala bod pre Svidník a stav 24:24. Tento set sme zvládli, ale karta znamenala nádej pre Svidník, ktorý dva sety po celý čas prehrával. Podobne s dvomi chybami na útoku sme vstúpili aj do tajbrejku. Rozhodnutie rozhodcu trvalo hráčom stráviť a Svidník vyhrával 7:2. Po príchode Jakuba Ihnáta na servis, za stavu 7:3, narastala na našej strane šanca nepriaznivý stav otočiť. Bod na 7:4, eso na 7:5, eso na 7:6 (teč Šterbu), opäť rozhodca nevidel. Rozhodca ukázal aut a strany sme menili za stavu 8:5 pre Svidník. Tajbrejk  sme prehrali 15:12. Ťažko sa mi aj s odstupom času vyjadruje slovo "zaslúžene".

Pre Nové Mesto nad Váhom sme získali 2.miesto, čo je výborný výsledok. Táto medaila nebola sprevádzaná búrlivými oslavami. Nesie na sebe skôr pocit krivdy, ktorý organizátori zaklincovali vyhodnotením individuálnych ocenení. Z radu domácich 4 hráči, z nášho družstva finalistov ani jeden. Pri troche irónie asi nebudeme ani hlasovať, veď v minulej sezóne sme boli MAJSTRI a tiež sme nemali žiadneho oceneného hráča. Nevadí, hráme predsa kolektívny šport.

Finále skončilo na lopty 119:119, v herných činnostiach sme boli mierne lepší a ako som spomínal pomohli sme Svidníčanom našimi technickými priestupkami, ktorých bolo 12 a Svidník 4. Nebojovali sme len proti výhode domáceho prostredia, ale aj proti arbitrom. Turnaj viedla opäť trénerská dvojica Šujan, Jordanov a na diaľku s nami spolupracoval tréner Minárik, ktorý nemohol s nami cestovať pre zdravotné problémy.

Výsledky z turnaja juniorov vo Svidníku:
VK Nové Mesto nad Váhom      - VKP Bratislava / Žilina     3:0      (23,20,16)
VK Nové Mesto nad Váhom      - VK Bystrina SPU Nitra     3:0      (18,24,22)
VK Nové Mesto nad Váhom      - VKM Stará Ľubovňa         3:0      (19,11,16)
VK Nové Mesto nad Váhom      - KDS-Šport Košice             3:1      (21,21,-20,15)
VK Nové Mesto nad Váhom      - VK Slávia Svidník             2:3      (-23,-21,18,26,-12)

 

Na záver chcem poďakovať početnej skupine divákov, fanúšikov, rodičov, kamarátom, ktorí merali s nami cesty na finálové turnaje M-SR.
Trénerom za dobre vedenú prácu s mládežou.
Hráčom Nového Mesta nad Váhom a Myjavy za pekné volejbalové umiestnenia, reprezentovanie nášho klubu. Ďakujem tiež hráčom, ktorí opúšťajú naše mládežnícke kategórie (Filip Kraisl, Dominik Valo, Matúš Konc, Jakub Ihnát) a prajem im, aby sa im darilo naďalej vo volejbale napredovať, získavať ďaľšie úspechy a vzorne reprezentovať náš región v extraligovom družstve TJ Spartak Myjava. 
Poďakovanie patrí vedeniu VK Nové Mesto nad Váhom, nášmu mestu Nové Mesto nad Váhom, CVČ, ZŠ Kpt. Nálepku, TJ Spartaku Myjava, ako aj všetkým sponzorom, vďaka ktorým máme vytvorené solídne podmienky pre prácu s mládežou.

Ďakujeme.

Juraj Šujan