Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Nový hráč vo VK Nové Mesto nad Váhom

 

Ahoj Laco, mohol by si sa nám predstaviť a prezradiť niečo o sebe?
Helloooo! Narodil som sa v Zlatých Moravciach, kde som aj žil v podstate 18 rokov a kde sa stále občas vrátim, keď mám voľno. Mám 22 rokov, študujem psychológiu na Univerzite Komenského v Bratislave (končím bakalársky ročník). Moja najväčšia záľuba je moja snúbenica Andrejka, moja rodina a samozrejme volejbal :-) Vo voľnom čase sa venujem kultivačnej praxi Falun Dafa, čo zahŕňa meditačné a čchi-kungové cvičenia a zlepšovanie morálneho charakteru, bohužiaľ v Číne sú jej priaznivci kruto prenasledovaní...

 

Čo Ťa pritiahlo do Nového Mesta nad Váhom? Aké máš s klubom ambície?
Pritiahli ma ľudia, ktorí volejbalu obetujú neskutočne veľa času a čo je hlavné, dávajú do neho svoje srdce. To ma zaujalo a tiež som tu vhodne dokázal zosúladiť školu s volejbalom, kvôli ktorej som odišiel z Nitry, kde som pred tým hrával. Páči sa mi, že si tu ľudia stoja za slovom a čo sa povie, to aj platí. To je to, čo pre mňa rozhodlo. Ambície? Znovu sa vrátiť do extraligy, aj s tým som sem prišiel, mať plán a niečo budovať.

 

Už vieme, že študuješ v Bratislave. Ako sa Ti darí kombinovať štúdium s tréningovým a zápasovým rytmom?
No, nie je to jednoduché, keďže som si všetky hodiny, ktoré som mohol mať na päť dní, v podstate vtesnal do troch (pondelok - streda). Vo štvrtok mám ešte dve povinné prednášky a po ich skončení sa ponáhľam na vlak a na tréning. Štvrtok a piatok trénujeme s loptami, sobota zápas. Utorok a stredu chodievam do posilňovne, keď mám voľno medzi hodinami.  :-)

 

Aký bol Tvoj najväčší volejbalový úspech v kariére?
V rokoch 2009/2010 sme s bývalými spoluhráčmi z Nitry vybojovali na MSR Juniorov v Trenčíne 2. miesto. Vyhrali sme nemálo medzinárodných turnajov alebo turnajov v SR. Tiež sa mi podarilo hrávať extraligu pod trénerom Petrom Kalným, ktorý je známy aj novomestským divákom. V spomínaných rokoch ma mesto Zlaté Moravce vyhlásilo za športovca roka. Tiež po mnohých peripetiách považujem za úspech to, že som sa dostal z Nitry :-) za čo chcem klubu v Novom Meste poďakovať.

 

Máš pocit, že s Tvojím súčasným tímom je možné vybojovať extraligu? Čo všetko pre to treba urobiť?
Myslím si, že šanca tu je, inak by som do Nového Mesta neprišiel :-) Rád veci budujem a sú pre mňa určitou výzvou, ktorú chcem splniť. Je tu dobrá hráčska základňa mladých hráčov. Mnohí z nich sú perspektívni a ak budú na sebe pracovať svedomito, určite o nich ešte časom budeme počuť. Najdôležitejšia pre nich je však disciplína, volejbal je veľký dril, čo si mnohí z nich ešte neuvedomujú. Máme kvalitného trénera, ktorý nám má čo dať. Tiež sú tu aj starší a skúsenejší hráči. Základ je teda určite dobrý.
Verím tomu, že keď budeme na sebe tvrdo pracovať, určite to dokážeme. Možno nie hneď, ale časom určite :-)

 

Lacovi ďakujeme za rozhovor, z ktorého musí byť každému jasné, že klub získal zaujímavú osobnosť a talentovaného hráča. Pevne veríme, že sa mu bude v našich farbách dariť a spoločne s ním naplníme ambície, ktorým dominuje skvalitnenie kádra mužskej zložky a taktiež postup do extraligy. Vo vynovenej a o poznanie krajšej športovej hale sa určite môžete tešiť aj na krásny volejbal, preto Vás srdečne pozývame na ďalší domáci zápas, ktorý odohráme 7.12. proti Skalici.

 

 

Ladislav Müller

 

Tomáš Slávik

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :