Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Kópia Darujte 2% z dane za rok 2023

Vážení športoví priatelia,
partneri, sponzori, rodičia, členovia a fanúšikovia,
dovoľte, aby sme sa na Vás aj tento rok
obrátili s prosbou o poukázanie Vašich 2%/3% z dane
do nášho
Volejbalového klubu Nové Mesto nad Váhom.

Prostriedky z 2%/3% z dane plánujeme hlavne použiť
na projekty a programy v oblasti rozvoja mládeže,
pre dievčatá a chlapcov na základných školách
a ich radosť z pohybu.

Ďakujeme za podporu!
Spoločne pre šport.

Ako postupovať:

Postup pre zamestnanca

  1. Požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.
  2. Potom požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti.
  3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,00 €. Ak ste v roku odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a máte o tom potvrdenie, môžete v prospech prijímateľa poukázať 3% z Vašej zaplatenej dane - podrobnejšie informácie nájdete tu ->.
  4.  Prečítajte si pozorne celé Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby, v ktorom sú pred-vyplnené naše údaje.
  5.  Do Vyhlásenia doplňte sumu, ktorú nám chcete poukázať a prosím zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov, aby sme sa dozvedeli, kto nám danú sumu daroval.
  6.  Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie ... spolu s Potvrdením ..., možno podať na daňový úrad podľa Vášho bydliska – adresu si nájdete TU.
  7.  Daňové úrady majú 90 dní od splnenia podmienok na to, aby previedli Vaše 2%/3% v náš prospech.

Postup pre fyzické osoby

ktoré si sami podávajú daňové priznanie

  1. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby - to je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa, poukázať môžete aj menej ako 2%, musí však byť splnená podmienka minimálne 3,00 € pre prijímateľa.
  2. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:
    IČO:   34005668  - sprava, pred číslom zostanú štyri voľné kolonky
    Obchodné meno (názov):   Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom o.z.
    Právna forma:   Občianske združenie
    Sídlo: Ulica: Javorinská
                Číslo:  19
                PSČ:    91501
                Obec:  Nové Mesto nad Váhom
  3. Prosíme zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov, aby sme sa dozvedeli, kto nám danú sumu daroval (meno a adresa… NIE však poukázaná suma).
  4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania elektronicky na Finančnú správu, alebo ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie na Váš daňový úrad ( podľa Vášho bydliska - adresu si nájdete TU) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
  5. Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumu, ktorú ste poukázali v náš prospech.

Postup pre právnické osoby

na poukázanie 1,0% (2%) pre právnické osoby

  1. Právnické osoby môžu poukázať 1,0% (2%) z dane aj viacerým prijímateľom, minimálna výška v prospech jedného prijímateľa je 8,00 €.
  2. Vypočítajte si Vaše 1,0% (2%) z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa/prijímateľov, poukázať môžete aj menej ako 1,0% (2%), musí však byť splnená podmienka minimálne 8,00 € na jedného prijímateľa.
  3. POZOR:
    a) Ak právnická osoba (firma) v roku až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať iba 1,0% z dane - vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1,0% z dane.
    b) Ak právnická osoba (firma) v roku až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať 2% z dane - označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky).
  4. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1,0% (2%) z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:
    IČO:   34005668  - sprava, pred číslom zostanú štyri voľné kolonky
    Obchodné meno (názov):   Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom o.z.
    Právna forma:   Občianske združenie
    Sídlo: Ulica: Javorinská
                Číslo:  19
                PSČ:    91501
                Obec:  Nové Mesto nad Váhom
  5. Prosíme zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov, aby sme sa dozvedeli, kto nám danú sumu daroval.
  6. Riadne vyplnené daňové priznanie odošlite elektronicky, alebo ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie s Finančnou správou, tak doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad ( podľa Vášho bydliska - adresu si nájdete TU) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
  7. Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumu, ktorú ste poukázali v náš prospech.

Ako nám môžete ešte pomôcť:

  1.  Zdieľajte, prosím, túto výzvu s priateľmi na sociálnych sieťach (článok aj na našej FB stránke).
  2.  Ak viete o nejakej organizácii, ktorej by sme mohli poslať žiadosť na 2% z dane, napíšte nám prosím jej adresu na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., radi im žiadosť zašleme.