Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 62

Podobne ako Venco Ochodnícky sa po dvoch sezónach strávených na hosťovaní v extraligovej Myjave vracia do svojho materského klubu aj Martin Makovec. 

Po úspešných M-SR vo volejbale žiačok sa volejbalistky nenechali zahanbiť ani v plážovom volejbale.

Po kvalifikačných turnajoch v Senci, Bratislave, Zvolene, Novom Meste nad Váhom a Žiline sa podarilo piatim dvojiciam z Nového Mesta dostať medzi dvanásť postupujúcich na M-SR v plážovom volejbale. Tie sa po roku opäť konali vo Zvolene v dňoch 26. - 27. júna.

Po dvoch rokoch, ktoré strávil Ľubo Ochodnický, hráč VK Nové Mesto nad Váhom, na hosťovaní v extraligovej Myjave sa vrátil do svojho materského klubu.

 

Ako ste si určite všimli prebieha oprava športovej haly. Zateplenie postupuje rýchlym tempom, takže sa už všetci tešíme na jej novú tvár.

Tak ako sme vás informovali, vykonávajú sa práce aj na zveľadení vnútorných priestorov.

 

Po úspešnej halovej sezóne prišiel čas na vonkajšie športy, ktoré nie každý obľubuje. Tento rok sme si zaumienili, že budeme členom klubu organizovať športovanie aj počas letného voľna a spustíme prvý ročník beachovej ligy mužskej kategórie. Všetci hráči, bez ohľadu na vekovú kategóriu, ktorí majú záujem zúčastniť sa našej ligy nech pošlú prihlášku na klubový mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na telefónne číslo 0903 424199 najneskôr do 3.6.2012. Treba uviesť mená, telefónny a mailový kontakt na dvojicu. Súťaž by mala prebiehať v mesiacoch jún a júl podľa počtu záujemcov. Nižšie nájdete podrobnejšie informácie o lige.   

 

Majstrovstvá Slovenskej republiky žiačok sú úspešne za nami. Zatiaľ čo pred rokom nás naše dievčatá rovnako na domácej pôde potešili piatym miestom, tentokrát prostredie novomestskej športovej haly využili naplno a zaslúžene dokráčali až na najvyšší stupienok. V rozhodne nie jednoduchej skupine si dokázali poradiť so všetkými tromi súperkami, pričom najcennejšie bolo jednoznačne víťazstvo nad Sláviou UK Bratislava. Prekvapenie turnaja, Čadca, kládla v semifinále našim bojovníčkam len malý odpor, ktorý nás najviac postrašil hlavne v druhom sete. Po postupe do finále sme boli všetci zvedaví, ako sa dievčatá popasujú s obhajkyňami minuloročného prvenstva ŠŠK pri Gymnáziu Bíliková. Bolo jasné, že ak chcú domáce hráčky zavesiť na krk najjagavejšie medaile, budú musieť proti vynikajúcim súperkám podať životný výkon. Ako vieme, družstvo na čele s húževnatou a výnimočne talentovanou kapitánkou Erikou Rešutíkovou skutočne predviedlo svoje herné maximum a s výnimkou poľavenia v treťom sete, ktoré chvíľu pokračovalo i v úvode štvrtej časti, nám predviedlo strhujúci zápas, ktorý bol fantastickým vyvrcholením majstrovstiev.

Cez víkend sa konali majstrovstvá Slovenska žiačok a žiakov.

Žiačky bojovali v našej športovej hale a na ZŠ Tematínska. Po tuhých bojoch zvíťazili naše žiačky a stali majsterkami Slovenska!!! GRATULUJEME !!!

 

Žiaci bojovali v Bratislave a obsadili krásne 4. miesto. GRATULUJEME !!!

Uplynulý víkend 11. – 13. mája prebehli majstrovstvá Slovenska kadetov v Nitre. Naša výprava bola v zložení Svitač, Hrubý, Pollák, Holec, Ševcech, Průša, Bohunický, Kraisl, Valo, Pokopec, Konc, Drga a tréneri Šujan a Jakovlev. Napriek tomu, že v porovnaní s ostatnými družstvami sme boli z hľadiska vekového priemeru najmladšie družstvo s vlastnými hráčmi (okrem Drgu z Púchova), prezentovali sme sa veľmi slušne volejbalovo, ale aj ako klub. Chalani, ktorí boli neustále povzbudzovaní neúnavnou rodičovskou kulisou, odohrali nasledovné zápasy:

 

Naša športová hala bola postavená v roku 1979 čiže tento rok oslavuje „Kristových“ 33 rokov svojho fungovania. Za ten čas sa vystriedali úspešné a slávne, ale aj menej úspešné obdobia existencie nášho klubu resp. TJ Považan. Za posledných 7 až 8 rokov sa v okolí haly v mestskom športovom areály, ak to tak môžem nazvať, zrekonštruovalo a vybudovalo niekoľko športových ihrísk a priestorov (zimný štadión, futbalové tréningové ihrisko atď.). V roku 2006 sa začala kompletná rekonštrukcia našej haly, v rámci ktorej sa vymenili iba  okná a ďalšie práce boli z rôznych dôvodov zastavené zo strany mesta. Tento rok konečne prišlo aj na našu halu a rekonštrukcia, ktorá sa začala v 2006 bude pokračovať zateplením obvodového plášťa a inštaláciou kamerového systému. V rámci tejto rekonštrukcie budeme podobne ako minulý rok zveľaďovať aj vnútorné priestory haly, konkrétne vymaľovanie ďalších priestorov, výmena dvier na šatniach a sprchách a výmena linolea v šatniach a na chodbe. Rekonštrukcia sa začne 10.5. 2012. Pevne verím, že zase o nejaký čas sa nám podarí presvedčiť zástupcov mesta, aby zainvestovali do novej palubovky, ktorá už melie z posledného.

 

 Peter Jakovlev

Mládežnícke kategórie VK Nové Mesto nad Váhom sa aj tento rok činili a ich úsilie, ako aj dobrá práca trénerov, vyvrcholilo postupom na Majstrovstvá Slovenska (M-SR). Družstvá žiačok, žiakov, kadetiek a kadetov, ktoré sú pravidelnými účastníkmi M-SR, postúpili na toto vrcholové podujatie. Náš klub sa uchádzal o organizovanie všetkých turnajov avšak získali sme iba organizovanie M-SR žiačok, ktoré sa budú konať v termíne 18. - 20. máj 2012 v našej športovej hale a pravdepodobne na ZŠ Tematínska. Týmto pozývame všetkých fanúšikov volejbalu, aby prišli povzbudiť naše dievčatá a pozrieť si zaujímavý volejbal.

 

Termíny Majstrovstiev Slovenska:

11. - 13. máj 2012 – kadeti (Nitra)

11. - 13. máj 2012 – kadetky (Spišská Nová Ves)

18. - 20. máj 2012 – žiaci (Bratislava)

18. - 20. máj 2012 – žiačky (Nové Mesto nad Váhom)

 

 

Peter Jakovlev