Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Hráčky VK Nové Mesto nad Váhom na semifinále play off v Nitre povzbudzovali Rondu

1. apríla sme sa s dievčatami VK Nové Mesto nad Váhom z družstiev junioriek a kadetiek vybrali do Nitry, kde sme mohli sledovať 4. semifinálové stretnutie play off medzi Volley project UKF Nitra a VK Špišská Nová Ves. Dievčatá prišli jednak sledovať úroveň slovenskej ženskej špičky a na druhej strane podporiť svoju bývalú spoluhráčku z mládežníckych kategórií, odchovankyňu VK Nové Mesto nad Váhom Veroniku Richweissovú – RONDU.
Treba povedať, že mladé hráčky UKF v celej sérii boli nepríjemným súperom pre skúsenejšie hráčky Spišskej Novej Vsi. UKF išla do zápasu s riskom na servise, čo im aj prinášalo ovocie uhrať priaznivý vý
 
sledok. Väčšina setov sa však niesla v doťahovaní zápasu zo strany UKF. Súperky boli výborne režírované skúsenou nahrávačkou Smák, krorá v dôležitých momentoch využila hlavné prednosti Spiškej – hru stredom, jednonožky za hlavu a v neposlednom rade ich vyššia razancia na útoku. V koncovkách dokázali východniarky hru domácich prečítať a ubrániť aj ich kľúčové hráčky. RONDE zápas nevyšiel podľa predstáv (v utočnej hre), napriek tomu sme mali možnosť sledovať jej prehľad v obrane v poli a zlepšený príjem podania. Spišská potvrdila papierové predpoklady a mladé hráčky z UKF môžu so vztýčenými hlavami vstúpiť do bojov o 3. miesto.
RONDA je už tretí rok na hosťovaní v družstve UKF Nitra. UKF spolu s trénerom Červeňom poskytli RONDE podmienky na dokončenie štúdia, ako aj volejbalové napredovanie. Už počas štúdia v Brne, kde mala RONDA možnosť volebalovo rásť, absolvovala extraligové zápasy za UKF Nitra. Posledné dve sezóny RONDA v Nitre aj študuje, kde v tomto ročníku maturuje. Volejbalovo patrí k oporám družstva, darí sa jej aj v celoslovenských individuálnych štatistikách SVF, kde priebežne vedie vo všetkých troch ukazovateľoch.
Tréner Červeň sa nám od začiatku sezóny netajil, že ambície Volley project UKF Nitra budú smerovať až k zisku medaile. Kostru družstva tvoria hráčky, ktoré hrajú spolu viacero sezón, doplnené prevažne o legionárky. Držíme palce, aby hráčky UKF spolu s RONDOU a trénermi dokráčali v tejto sezóne k vytúženej medaile, o ktorú bojujú už viacero sezón za sebou.
Srdečne im prajeme tento historický úspech vo volejbale žien pre mesto Nitra.
 
Juraj Šujan, šéftréner VK
 
 

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :