Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Volejbalové delo - nová tréningová pomôcka

Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom zabezpečuje trénerom, hráčom a hráčkam množstvo tréningových pomôcok, ktoré môžu využiť na zvyšovanie výkonnosti vo svojom volejbalovom raste. Okrem základného športového vybavenia, ktoré sú štandardom pre každý volejbalový klub (lopty, medicimbaly, dresy, prekážky, rebríky, plné lopty, švihadlá, balančné dosky, atď.) sme v poslednom období po vybudovaní posiľňovne sústredili svoju pozornosť na vybavenie Volejbalového klubu špecializovanými tréningovými pomôckami.
 
V minulom roku nám do klubu pribudol nahrávačský trenažér (použiteľný aj na príjem podania), stabilizačný stôl, blokový trenažér a poslednou novinkou je volejbalové delo. Myšlienka zakúpenia volejbalového dela bola už v minulosti, keďže cena sa pohybuje vo výške 3100 €, nemohli sme si ho, ako klub, dovoliť zaplatiť celé. Vzhľadom na tohtoročnú farmársku spoluprácu s volejbalovým klubom VO TJ SPARTAK Myjava, sme požiadali materský klub o finančnú výpomoc, ktorá nám bola odsúhlasená. SPARTAK podporil vzájomnú spoluprácu a extraligoví hráči absolvujú jeden krát za týždeň špecializovaný tréning na príjem podania v našej v športovej hale. V mládežníckych družstvách (žiakov, kadetov, juniorov) figuruje päť chlapcov z Myjavy, ktorí sa okrem M-SR zápasov zúčastňujú tréningových jednotiek pravidelne v stredu a piatok, kde sa môžu tiež zdokonalovať v herných činnostiach s volejbalovým delom.
 

Je to výborná pomôcka, ktorá okrem špecializovaných tréningov na príjem podania (rotovanéhoi plachtiaceho) je trénermi využivaná aj na obranu v poli alebo pri jednotlivých herných kombináciách.  Rýchlosť je nastaviteľná v desiatich stupňoch až do 140 km/h  (čo je však nad reálne možnosti hráčov), preto tréneri musia razanciu úderov prispôsobiť jednotlivým kategóriám. Volejbalové delo umožňuje trénerom svojou presnosťou efektívne využiť tréningové jednotky, zabezpečuje intenzitu a potrebnú razanciu.

 
V neposlednom rade by sme chceli poďakovať za spomínané tréningové pomôcky firmám SILGAN plus, R.W.S., s.r.o., Emerson a.s., Techklima s.r.o., mestu Nové Mesto nad Váhom a volejbalovému klubu VO TJ Spartak Myjava.

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :