Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Regenerácia ako súčasť tréningového cyklu

Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom poskytuje svojim členom naozaj nadštandardné podmienky na trénovanie a výkonnostný rast. Bezpochyby tam patrí aj priestor na regeneráciu, na ktorú sa však veľmi často zabúda. Práve preto náš klub každý týždeň ponúka svojim hráčom, hráčkam a trénerom možnosť zregenerovať svoje sily na plavárni v meste Stará Turá. Okrem plaveckého bazéna je nám k dispozícii aj sauna, ktorá je súčasťou tohto areálu.

Regenerácia namáhaných svalov po náročnom športovom výkone je základnou súčasťou starostlivosti každého športovca. Správnou a včasnou regeneráciou svalov sa predchádza deštrukcii svalového vlákna, zabezpečuje sa rýchla regenerácia.

A práve plávanie je okrem chôdze zo všetkých pohybov vykonávaných človekom najprirodzenejšia činnosť. Správne plávanie rovnomerne zaťažuje svaly športovca a zároveň tým podporuje činnosť srdca a teda celkové prekrvenie organizmu. Pohyb končatín vo vode priaznivo prospieva kĺbom (tak veľmi zaťažovaných pri volejbale) a zvyšuje ich pohyblivosť. Plávanie je samozrejme i výborným tréningom pre dýchacie ústrojenstvo a zvyšuje tak výkonnosť pľúc.

Aby neprichádzalo k narušovaniu zdravotného stavu športovca a aby mohol byť súčasne plne zaťažovaný volejbalovým tréningovým procesom, je potrebné, aby v rámci kompletnej regeneračnej starostlivosti tam bola zaradená aj sauna.

Saunovanie u športovcov prináša predovšetkým rýchlejšie odstránenie únavy po namáhavom tréningu alebo zápase. Prináša úľavu pri ponámahových bolestiach svalov a kĺbov, prehlbuje spánok a uľahčuje psychorelaxáciu. Toto všetko prispieva k zlepšeniu nálady, dobrej pohody a celkovej lepšej kondícii.

Spoločne strávený čas aj pri takýchto aktivitách je základ k vybudovaniu dobrého kolektívu, ktorý je veľmi potrebný na dosiahnutie určených výkonnostných cieľov.

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :