Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniori po prvom turnaji na čele

V Trenčíne sa od piatka 27.11. do nedele 29.11.2015 uskutočnil prvý z dvoch turnajov o postup  na Majstrovstvá Slovenska juniorov.

Na turnaji štartovalo šesť tímov, ktoré sa stretli každý s každým.

S piatimi víťazstvami a 13 bodmi sú priebežne na čele naši juniori, druhý je VKP Bratislava a tretia Nitra.

 

 

 

 

 

Tabuľka po 1.turnaji

Výsledky:

piatok 27. 11.:
VK Nové Mesto nad Váhom - COP Volley Trenčín   3:1 (24, 23, -25, 18)
VK Nové Mesto nad Váhom - VK Ekonóm SPU Nitra   3:2 (-24, 19, -25, 20, 9)

sobota 28. 11.:
VKP Bratislava - VK Nové Mesto nad Váhom   0:3 (-20, -20, -18)
VK Nové Mesto nad Váhom - VK Spartak Komárno   3:2 (19, -8, 17, -21, 12)

nedeľa 29. 11.:
Mládež aktívne Trnava - VK Nové Mesto nad Váhom   0:3 (-21, -17, -21)

 

Priebeh turnaja očami trénera:

Tešili sme sa na zápas s COP Trenčín, ktorého sme privítali na úvod. Radosť nám pokazila skutočnosť, že kľúčový hráči z extraligového tímu COP proti nám nenastúpili. Chceme hrať kvalitné zápasy. COP odohrali turnaj s „B“ družstvom kategóriou prevažne 98-99 – kadetmi, preto sa COP prezentovali na turnaji štyrmi prehrami a tak ohrozili svoj postup na majstrovstvá Slovenska. Tento fakt nás v zápase staval do úlohy favoritov. Výsledkom sme to potvrdili (3:1), prehrali jednu koncovku, ale počas zápasu sme vyprodukovali množstvo nevynútených chýb na útoku. Z hrou nášho družstva nie som vôbec spokojný.

Druhý zápas nasledoval proti Nitre. Nitrania sú taktiež pravidelnými účastníkmi M-SR juniorov, preto v takýchto zápasov očakávam od hráčov zodpovedný a disciplinovaný výkon. Víťazstvo (3:2) nám zabezpečilo hlavne množstvo blokov (21 na zápas). Napriek tomu, nemôžem opäť hráčov pochváliť za útočnú hru a hlavne za obetavosť a bojovnosť v obrane v poli.

V sobotu ráno sme absolvovali náš najlepší výkon na turnaji proti VKP BA (3:0). Pokračovali sme v blokárskej nadvláde (17 blokov) a konečne aj vychytané lopty v poli boli zakončované razantným útokom. Zápas bol zvládnutý aj po taktickej stránke. Minimálne takéto výkony musia byť hodné aktuálnych „MAJSTROV SLOVENSKA“.

Večer proti Komárnu opäť pokračoval výkon, ktorým sme sa na turnaji prezentovali. Smeče končili po vlastných chybách za ihriskom alebo v sieti. Chlapci z Komárna, vedení nahrávačom Nociarom zo Žiliny, bojovali a keď sme nepodržali ani na obrane na sieti blokom, ako v predchádzajúcich stretnutiach nastal vyrovnaný zápas (3:2). Jediné plus je víťazstvo.

V nedeľu duel s nováčikom Trnava. Hráči nižšieho vzrastu bez zápasových skúseností. Trnavčania pôsobili sympatickým prejavom, nabudení na hru, radosťou z hry a pohybom na ihrisku. Naši hráči Konc, Pokopec dostali voľno a odcestovali do Košíc na extraligové stretnutie za Spartak Myjava. Do hry som zapojil aj ostatných hráčov. Povinnú výhru (3:0) sme získali, no výkonom chlapci neoslnili.

Hodnotenie všeobecne – mínusy na turnaji:

  • herný prejav, podcenenie a bojovnosť (hráčov sme upozorňovali, že samé sa to neuhrá), vďaka tomu sme si situáciu len komplikovali a nereprezentovali sme našu pozíciu tak ako sa patrí
  • napriek víťazstvám som sa cítil pri zápasoch ako porazený
  • hráči mimo základnej zostavy do tímu len na veľmi krátko priniesli oživenie a pomoc družstvu, tiež sa prispôsobili a nezabojovali o základnú zostavu

Hodnotenie všeobecne – plusy na turnaji:

  • 5 výhier na turnaji hodnotím pozitívne a je takmer isté, že postúpime na M-SR juniorov
  • do zápasov som zapojil všetkých hráčov
  • možnosť vyskúšať rôzne varianty
  • zápas s VKP Bratislava, obrana na sieti s SPU Nitra

J.Šujan

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :