Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Sústredenie v Liptovskom Jáne

V termíne 7.-13.08.2016 sme sa zúčastnili sústredenia vo wellness hoteli Alexandra v Liptovskom Jáne. Toto prostredie veľmi dobre poznáme z minulého roka a preto sme nad iným strediskom ani dlho nerozmýšľali. Sústredenia sa zúčastnilo 48 hráčov, ktorí boli vedení v 4 tréningových skupinách (ženy, žiacky, žiaci , muži) pod vedením 5 trénerov VK.
Teší nás, že naši hráči prejavili takto početný záujem, kedže si sústredenie hradili prevažne z vlastných úspor. Volejbalový klub zabezpečoval hlavne náklady na trénerov, materiálne zabezpečenie, dopravu a vďaka firme Kompava a našej dobrej spolupráci sme hráčom mohli zabezpečiť pitný režim a doplnky výživy.

 

Hotel a jeho okolie je vhodný práve pre tak početné skupiny. Pri nepriaznivom počasí, čo sa ukázalo aj počas nášho sústredenia nebol problém v zabezpečení tréningového procesu. Mali sme k dispozícii športovú halu, kardio a fitness, multifunkčné vonkajšie ihrisko. Na regeneráciu, ale aj na treningový proces, nám bol k dispozícii plavecký bazén a wellness (sauny, ochladzovanie, vírivka,...). Vo večerných hodinách sme využívali detskú herňu a bar s bowlingovými dráhami.

 

Počas sústredenia sme všetci absolvovali celodennú vysokohorskú turistiku. Starší jedinci sa vydali z Tatranskej Polianky 1005m - Sliezky Dom - Polský Hrebeň 2200m - Východnú Vysokú 2428m - Poľský Hrebeň 2200m - Zbojnícku chatu 1960m - Hrebienok 1285m - Starý Smokovec, cca 28km za 9,5 hodiny.
Mladší absolvovali takmer rovnaké prevýšenie z Tatranských Matliarov 885m vyrazili na chatu pri Zelenom plese (Zelené pleso 1545m je najväčšie pleso východnej časti Tatier a pre mnohých aj najkrajším) a odtiaľ si trúfli cez Veľkú Svišťovku 2037m na Skalnaté pleso 1754m a pre počasie už deti zišli lanovkou do Tatranskej Lomnice, cca 20km za 9,5hod. Najmladší sa zo Zeleného plesa vrátili spať do Tatranských Matliarov.
Pre mnohých to bol nový zážitok, nie každý mal za sebou turistické skúsenosti.

 

Denne sme absolvovali 2-4 tréningové jednotky. Spolu 15 TJ a turistiku.
Oživením bolo aj sústredenie reprezentácie SR žien, kde mohli hráči sledovať profesionálne tréningy v príprave reprezentačného družstva.
Ďakujeme aj za spoluprácu a materiálnom zabezpečení, ktoré nám bolo počas sustredenia k dispozícii zo strany SVF.

 

Verím, že sa v takomto počte zučastníme aj na budúci rok.
Termín sústredenia je naplánovaný v druhom týždni prípravy od 6.-12.08.2017.

Juraj Šujan

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :