Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Prípravný turnaj Frýdek - Místek

V sobotu 27.augusta sa volejbalisti VK Nové Mesto nad Váhom zúčastnili medzinárodného turnaja vo Frýdku-Místku v kategórii juniorov. Na turnaji sme obhajovali 1. miesto z minulého roka, no  teraz bol naším prvoradým cieľom postup do semifinále. Bola to naša prvá tohtosezónna skúsenosť s halovým turnajom, nakoľko sme sa dosiaľ zúčastňovali iba antukových turnajov. Náš tím bol oslabený o štyroch hráčov, ktorí sa z rôznych dôvodov nemohli zúčastniť. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev z Česka, Poľska a Slovenska. Zápasy v skupine sa hrali systémom na 2 hrané sety.
V skupine A boli celky ŠSK Beskydy, VSC Zlín, TS Volley Rybnik a kadeti VK Ostrava.
V skupine B svoje zápasy odohrali juniori VK Ostrava, VK Nové Mesto nad Váhom, MKS Bedzin a Green Volley Beskydy. VK NMnV - MKS Bedzin 1:1 (18, -17)
Prvý zápas proti tímu z Poľska sa z našej strany niesol v duchu vzájomného hľadania sa. Nakoľko hráči Pollák a Ferianec s nami rok netrénovali a bol to náš prvý tohtosezónny zápas, často sme sa na ihrisku iba hľadali. Hoci súper nebol z kategórie najťažších, mali sme s ním značné problémy. Chýbala najmä súhra nahrávačov so stredovými hráčmi, kvôli čomu sme útočili, až na výnimky, iba z okrajov siete. V prvom sete sme súpera prehrávali (až na prihrávku) v každej hernej činnosti. V koncovke sme však zbytočnými chybami dovolili súperovi, aby zo stavu 17:12 pre VK zrovnal skóre na 18:18. Avšak po pokazenom servise poliakov a úspešnom útoku Polláka sme získali prvý set 20:18. Do druhého setu sme mali raketový nástup, keď pri servise Ružičku sme viedli už 6:0. Následne sme však poľavili a pustili súpera do vedenia 10:14. Za tohto stavu už sme zvesili hlavy a súper navýšil vedenie na 12:19. Chlapci však zabojovali aj za nepriaznivého stavu a dokázali znížiť na 17:19. Po pokazenom servise však súper mohol oslavovať zisk setu a my sme mohli len sucho konštatovať, že prehra tohto setu nás stála lepšie umiestnenie. VK Ostrava juniori - VK NMnV 2:0 (13, 16)
Druhý zápas nás čakal proti juniorom Ostravy. Toto družstvo sme spomedzi všetkých účastníkov poznali azda najlepšie, keďže sme spolu zviedli už zopár súbojov, v ktorých sme poväčšmi ťahali za kratší koniec. Ukázalo sa, že podobne na tom budeme aj v tomto zápase. V prvom sete nás súper zatlačil servisom, s ktorým sme si nevedeli poradiť a súper sa dostal do vedenia 4:0. Následne sme sa zdvihli, no len ťažko sme sa dokázali presadiť cez vysoké ostravské bloky. Celok z Ostravy nám počas 1.setu dal 4 bodové bloky, pričom my sme nezaznamenali žiadny. Jediným pozitívom na tomto sete z našej strany bolo zopár pekných zákrokov Paulecha a Šutovského v poli, avšak útočne sme zaostávali, a tak sme prvý set zaslúžene prehrali 20:13. Druhý set z našej strany bol podstatne lepší ako prvý. Už sme dokázali bodovať na servise, ako aj blokom, najmä zásluhou dua Zemanovcov ako stredových hráčov. V koncovke sa avšak prejavila väčšia skúsenosť a zohratosť ostravských hráčov, keď sme bohužiaľ prehrali 20:16. Táto prehra nám už takmer iste zahatala postup do semifinále, no šanca v nás ešte stále žila. VK NMnV - Green Volley Beskydy 2:0 (26, 15)
V poslednom zápase v skupine nás čakali kadeti Beskýd. Do tohto zápasu sme išli s vôľou vyhrať. Spočiatku sa nám to darilo, keď po vydarených útokoch Paulecha sme viedli 6:3. Súperovi sa podarilo znížiť, no po útoku Ferianca z doskoku sme viedli 13:10. Následne súper niekoľkokrát využil nekompaktnosť našich blokov a do koncovky sme išli za stavu 20:20. Koncovka sa hrala opatrne z oboch strán, no za stavu 26:26 súper pokazil podanie a následne zaútočil do siete, vďaka čomu sme mohli oslavovať zisk setu. V druhom sete pôsobil český tím odovzdaným dojmom, čo bolo podnietené aj našim pomerne dobrým výkonom a víťazstvo sme si postrážili, čím sme sa dostali do boja o konečné piate miesto s tímom VSC Zlín. VSC Zlín - VK NMnV 2:0 (21, 17)
Zápasy o umiestnenie sa už hrali na 2 vyhrané sety. Proti nám nastúpil celok Zlína, s ktorým sme sa už poznali z predchádzajúcich turnajov. Na turnaji v Bojkoviciach týždeň dozadu sme im podľahli 0:2. Na začiatku sa im podarilo nám odskočiť na 7:2, keď si naši prihrávajúci hráči nedokázali poradiť s kvalitným rotovaným smečovaným podaním zlínskych hráčov. Následne však Žinčík zaznamenal 2 priame body z podania a dostali sme sa do vedenia 7:8. Potom však sme si nevedeli poradiť s príjmom, keď Šutovský zopárkrát loptu odpálil do stropu a za seba. Potom však Zeman zablokovaním zlínskeho univerzála a Paulech útokom do čiary zápas zdramatizovali, no sériou pokazených podaní a nedôraznou hrou na sieti sme si set sami prehrali. V druhom sete na našom tíme nebolo badať vôľu po víťazstve a po nepresvedčivom výkone sme napokon prehrali 2:0 a na turnaji sme obsadili konečné 6. miesto. Celkové poradie
1.
ŠSK Beskydy
2. VK Ostrava juniori
3. VK Ostrava Kadeti
4. MKS Bedzin
5. VSC Zlín
6. VK Nové Mesto nad Váhom
7.
Green Volley Beskydy
8. TS Volley Rybnik Marek Horňák
kapitán tímu

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :