Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Medzinárodný turnaj žien 2016

Na počesť založenia družstva žien Volejbalového klubu Nové Mesto nad Váhom, sme 24.9.2016 zorganizovali medzinárodný turnaj vo volejbale pod záštitou spoločnosti HELLA Slovakia Front-lighting, s.r.o.. Na turnaji sa predstavilo 12 tímov prevažne z kategórie žien. 

Kvalitu turnaja predurčovali  extraligové družstvá (nováčika súťaže HIT UCM Trnava, COP Nitra a VTC Pezinok), ktoré potvrdili úlohu favoritov.

 

Herný systém:

Družstvá boli rozdelené do 3 skupín po štyroch družstvách. V skupine sa hralo na 2 hrané sety. Družstvá na 4. a 3. miestach vytvorili skupiny o konečné umiestnenie (10-12.miesto, 7-9.miesto).
Družstvá na 1. a 2.mieste odohrali krížny semifinálový duel. Prehry vytvorili skupinu o 4-6.miesto a výhry    išli bojovať o medailové pozície 1-3.miesto. Všetky zápasy v skupinách o konečné umiestnenie sme hrali na 2 víťazné sety.

Rozhodcovia:
Na našom turnaji nás sprevádzali ligový rozhodcovia, čo tiež prispelo ku kvalite turnaja. Dôvodom bolo zorganizovanie licenčného semináru rozhodcov v našom meste v spolupráci s AVR. Samozrejme chcem poďakovať profesionálnemu pristúpi všetkým zainteresovaným. Hlavne však Fifovi Moravčíkovi a pánom Štefanom Hankov a Petrom Bajčim (lektorom), ktorí túto myšlienku nie len navrhli , ale aj úspešne zrealizovali. Verím, že sa nám podarí podobný systém spolupráce navodiť aj do budúceho roku.

Konečné poradie:
  1. COP Nitra "A"
  2. HIT UCM Trnava EX
  3. VTC Pezinok Bílikova BA
  4. VK Kylešovice
  5. SK Dinamo BA
  6. VK NMnV "A"
  7. VK NMnV "B"
  8. VK Skalica
  9. ŠŠK VIVUS BA
10. COP Nitra "B"
11. HIT UCM Trnava "1. liga"
12. MŠK Žiar nad Hronom

Najlepšie hráčky:
Nahrávačka Patschová Miroslava (VTC Pezinok - Bilíková)
Najlepšia blokárka: Hrušecká Terézia (VTC Pezinok - Bilíková)
Najlepšia smečiarka: Kostelanská Mária (Trnava)
Najlepšia liberka: Bojňanská Tatiana (COP Nitra )
MVP najužitocnejššia: hráčka Vasková Nina (COP Nitra)

Budúcnosť - tradícia:
Turnaj mal pozitívne ohlasy. Divákom a družstvám viem už dnes povedať, že v roku 2017 plánujeme 2.ročník. Turnaj sa budeme opäť snažiť spojiť so seminárom ligových rozhodcov. Vzhľadom na veľký záujem a záujem prilákať viacej medzinárodných tímov bude turnaj dvojdňový .

Organizácia:
Turnaj bol organizovaný pod záštitou spoločnosti HELLA Slovakia Front-lighting, s.r.o., ktorej aj touto cestou ďakujeme za spoluprácu. 

Ďakujem všetkým kolegom organizátorom, hráčom a hráčkam, ktorí prispeli k tomu, aby sme mohli v našom klube robiť takéto pekné a kvalitné športové podujatia.  

Taktiež Mestu Nové Mesto nad Váhom v spolupráci s CVČ a ZŠ Tematínska za poskytnuté priestory.

Juraj Šujan (hlavný usporiadateľ turnaja)

 

Hodnotenie domácich tímov:

Na turnaji sme sa predstavili s dvomi družstvami VK NMNV "A" a "B". Zámerom bolo, aby hrali všetky hráčky a zabojovali pred súťažou o základnú zostavu.

 

Družstvo "B" v zostave:
Králiková, Svitačová, Ferová, Orviská, Margetiaková, Sláviková, Loffayová
bolo doplnené o dvoch chlapcov (Slováka žiaka, Žinčíka kadeta) tak, aby sme boli dôstojným sparingpartnerov pre ostatné družstvá.

Náš B-tím odohral 5 zápasov (10 setov) s bilanciou v skupine prehra s extraligovým družstvom Trnavy a dve remízy v skupine. To nás posunulo do skupiny o 7-9.miesto. V nej sme sa jednou prehrou a výhrou umiestnili na konečnom 7.mieste. Vystúpenie "B" družstva hodnotím pozitívne, hráčky bojovali a turnaj nám odhalil plusy a mínusy jednotlivých hráčok.

 

"A" družstvo v zostave:
Rešutíková, Magyárová, Kubišová, Šaturová, Blizmanová, Nováková, Vojtechová, Hrneková.

A-čko sa predstavilo v skupine postupne s družstvom 1.ligy žien Trnavy, juniorkami Vivus Bratislava, VK Kylešovice (CZ). Vystúpenie v skupine hodnotím jednotne . Vyhrali sme všetky stretnutia zaslúžene 2:0. Predvádzali sme veľmi pekný volejbal a okrem druhého setu s VK Kylešovice, kde sme od začiatku otáčali nepriaznivý stav, sme ostatné sety zvládli rozdielom triedy. V skupine domáce A-družstvo obsadilo 1.miesto.

To nám prisúdili družstvo VTC Pezinok-Bilíkova Bratislava do semifinálového stretnutia. V tomto súboji sme po celý čas ťahali za kratší koniec. Zaslúžene sme prehrali 2:0. Súper využil väčšie skúsenosti.

Čakali nás zápasy o 4-6.miesto. Prehrami 2:0 nad Dinamom BA (v Trnave sme 2:0 zvíťazili) a 2:1 s VK Kylešovice ( výhra v skupine 2:0) sme obsadili konečné 6.miesto.

 

S výsledkom a hlavne predvedenou hrou nie som vôbec spokojná. Našim cieľom bolo obsadiť na turnaji 5.miesto a lepšie. Nepodarilo sa nám zabudnúť na semifinálovú prehru, motivovať hračky a rozlúčiť sa s turnajom víťazne. Trápili sme sa v zápasoch o umiestnenie. Nedokázali sme dodržať taktiku - chýbal pokoj, trpezlivosť. Odchádzali sme po kondičnej, ale aj po mentálnej stránke. Neboli sme dôsledný ani dôrazný v útočnej fáze. Naopak na útoku sme vypracovali množstvo vlastných chýb, čomu predchádzal alibistický príjem podania. Družstvo A nám predviedlo dva úplne odlišné výkony. Prehrali sme s družstvami, s ktorými chceme vyhrávať. Videli sme dve tváre. Dúfam, že naša hra v sezóne bude lepšia a podobná ako hra zo základnej skupiny. 

 

Som rada, že klub zorganizoval tento pre nás kvalitný turnaj. Bola to pre nás vhodná generálka pred majstrovskou súťažou. Ukázali sa naše nedostatky a budeme na ich limitovaní pracovať nasledujúce 2 týždne. Plánujeme ešte jedno prípravné stretnutie.

Družstvo žien môžete sledovať v premiérovom vystúpení na domácej palubovke v mestskej športovej hale dňa 8.10.2016 (sobota) v čase o 15:00hod. a o 17:00hod., kde privítame súpera 1.VŠK Púchov.

trénerka Šujanová

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :