Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Ženy na úvod s dvomi prehrami

V sobotu 8.10.2016 v športovej hale sa v 1.kole 1.ligy žien predstavili vo svojej premiére aj ženy VK Nové Mesto nad Váhom. Na úvod sezóny nám bolo vylosované družstvo 1.VK Púchov. Púchovčanky patria k favoritom tejto súťaže. Napriek tomu, že nemajú široký káder, disponujú hračkami so skúsenosťami a sú vedené nahrávačkou Glorikovou, ktorá v minulosti hrávala extraligu žien v Pezinku.

1.zápas 2:3 (18, -23, -19, 18, -14)
Do 1.setu nám vyšiel bezchybný nástup v základnej zostave, kde sme si kolektívnym výkonom vytvorili potrebný odstup. Napriek drobným chybám v závere setu, sme si set bezproblémovo ustrážili a vyhrávali sme 1:0. Rovnakým priebehom sme kontrolovali do stavu 17:12 aj druhý set, ale záver nám nevyšiel. Súper stav dotiahol a zaslúžene zvíťazil. Púchovčanky povzbudené uhratou koncovkou kontrolovali aj priebeh 3.setu. Naše dievčatá nedokázali zatlačiť súperky na servise a dodržať taktické pokyny tak, ako sme si pred zápasom stanovili. Vo 4.sete zobrali zodpovednosť na seba naše smečiarky a peknou hrou na obidvoch stranách sme zápas úspešne dotiahli do tiebreaku. V záverečnom sete videli diváci dramaticky priebeh, kde z nepriaznivého stavu 0:4, sa nám podarilo otočiť vývoj setu na 13:11, a bohužiaľ koncovka patrila skúsenejším púchovčankám, keď po útokoch Magyarovej predviedli výbornú obranu a následne bodovali. Tiebreak skončil teda v prospech hostí 16:14.

Zlomovým momentom v 1. zápase bola prehra v druhom sete, ktorý sme mali výborne rozbehnutý. Ponúknutú šancu súper využil. V našom družstve vynikala v obrane v poli Monika Vojtechová a na sieti Blizmanová s Magyarovou.

2. zapas 1:3 (23, -9, -21, -21)
Do druhého zápasu sme nastúpili so zmenou na poste diagonálnej hračky, kde dostala šancu Ema Benková, ktorá príležitosť využila a podala stabilný výkon. Po vydretom 1.sete púchovčanky vsadili všetko na servis. Podaním trpezlivo zaťažovali naše smečiarky, čo bol ich úspešný recept, ktorý ich doviedol k zaslúženému víťazstvu. Nedodržanie taktiky, chybovosť a slabá razantnosť na servise boli hlavné dôvody našej prehry.

Hráčky si musia uvedomiť, že práve na domácej palubovke, my by sme mali byť dôraznejší na podaní.

V najbližšom domácom zápase nás môžete prísť povzbudiť 12.11.2016 v športovej hale, kde privítame v dvojzápase o 15:00 a 17:00 hod. družstvo HIT Trnava.

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :