Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Aj žiaci odštartovali novú sezónu

Dňom 25.09.2016 sme herne odštartovali novú sezónu ročníka 2016-2017. Naše družstvo je omladené novými hráčmi, ktorí ešte nemajú žiadne skúsenosti v 6-tkovom volejbale.

Dal nám to pocítiť aj prvý absolvovaný turnaj, ktorého sa zúčastňujeme každý rok a to Memoriál Štefana Szalaya v Nitre. Naše umiestnenie zodpovedalo aj podanému výkonu na ihrisku. Umiestnili sme sa na poslednom mieste. Bolo vidieť, že chlapci sú neskúsení v hre a vytvárali sme veľa vlastných chýb, ktoré boli opodstatnené vekom. Súperov sme mali vekovo starších a tým aj skúsenejších na dosiahnutie víťazstva. V tomto turnaji nám išlo o zoznámenie chlapcov s volejbalom ako takým a myslím, že im priniesol cenné skúsenosti.

Prvý majstrovský zápas nás čakal v domácom prostredí proti Komárnu, kde družstvu prišiel vypomôcť Zeman Michal. Zápas skončil v pomere setov 3:0 (17,17,24) a druhý 0:3 (-18,-21,-23). O týždeň neskôr sme odohrali 2.kolo na domácej palubovke skúsenej Nitry. Na chlapcov sa nevyvíjal žiaden tlak, keďže sme si dali záväzok na tento rok perfektné zdokonalenie každej hernej činnosti pri lepšom súperovi, aby sme mohli z nich ťažiť ďalší rok a bojovať o lepšie umiestnenie. Zápas sme prehrali 3:0 (9, 17, 10) a druhý 3:1 (18, 18, -15, 21).

Tento víkend sme hostili nováčika ligy Trenčín, kde sme si mohli povedať, že tým vyhratejším družstvom sme práve my. Odzrkadlilo sa to aj na psychike našich chlapcov a bolo vidieť, že vytúžená prvá výhra tohto dvojzápasu zostane doma. Zápas sme začali klasickými chybami, ktoré sa nedajú tak ľahko odstrániť, ale verím, že príde čas kedy budú zodpovednejší v pristupovaní k zápasu. Veľká pochvala patrí všetkým hráčom. Najmä v dôslednosti na útoku Martina Slováka. Prihrávku, obranu či vyberanie lôpt zadarmo zobral na seba Martin Šišovský veľmi dobrým podaním. Tím podržal aj nahrávač Michal Stanek a to nás posúvalo k víťazstvu každého zápasu. Družstvo sme doplnili novým perspektívnym hráčom Vincentom Kippelom, ktorý sa pomaly začleňuje do družstva a verím, že bude veľkým prínosom. Tento zápas sme priviedli do konca víťazne so setmi 3:1 (8, -25, 23, 15) a 3:0 (12, 9, 15).

tréner Mikuláš Jordanov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :