Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Kadeti v Myjave dominovali

Dnes (19.11.2016) sme odohrali v poradí 2.turnaj Majstrovstiev SR kadetov v oblasti západ na pôde VO TJ Spartak Myjava, na ktorom mali voľno hráči VKP Bratislava. 

 

Po výsledkoch :

VK Nové Mesto nad Váhom - VO TJ Spartak Myjava   3:0 (11,9,18)
VK Nové Mesto nad Váhom
- Mládež Aktívne Trnava    3:0 (7,12,14)
VK Nové Mesto nad Váhom 
- VK Bystrina SPU Nitra   3:0 (23,11,15)
VK Nové Mesto nad Váhom 
- VK Spartak Komárno     3:0 (8,14,6)

môžem vyjadriť s našim vystúpením veľkú spokojnosť. Nie len výsledky, ale aj predvedené výkony, nám upevnili pozíciu lídra našej skupiny oblasti západ. Splnili sme cieľ a získavame potrebný bodový náskok. 

 

Všeobecne - s pokorou si dovolím hodnotiť našich súperov asi takto. Družstvá ako Myjava, Trnava a bohužiaľ aj Komárno má vo svojich radoch veľa neskúsených hráčov kadetskej kategórie doplnenými staršími žiakmi, ktorí naberajú cenné skúsenosti. V prípade Myjavy ide o vyhrávanie odchovancov a v rámci našej spolupráci je jasné, že kľúčový odchovanci Myjavy hrajú za náš klub. Bohužiaľ kvalita kadetskej súťaže oproti minulým ročníkom rapídne poklesla. Na druhej strane je to prirodzené. Nemôže mať každá generácia stúpajúcu tendenciu, to by sme sa raz stali majstri sveta. Preto musíme skúsenosti získavať v nastavenom trende a to v 1.lige mužov.

 

Ako je viditeľné z výsledkov, družstvá Myjavy, Trnavy a Komárna sme absolútne k ničomu nepustili. Osobne ma však najviac teší fakt, že za predvedenými výsledkami nie sú hráči základnej zostavy. Ale celý TEAM. Zahrali sme kolektívne, zodpovedne, povzbudili sme sa, nebolo ani veľa priestoru na zvyšovanie hlasu. V týchto zápasoch sme nič nepodcenili a aj napriek ľahkým súperom sme udržali koncentráciu. To považujem tiež za úspech. Sústredili sme sa na svoje výkony.

Vedeli sme, že najťažším súperom budú Nitrania. Toto družstvo nás vie vždy potrápiť bojovnosťou a využiť naše chyby a zaváhania. Preto som kládol dôraz na to, aby sme im nedali šancu chytiť sa nejakej príležitosti. To sa podarilo súperovi len v 1.sete, keď zo stavu 18:15 vyrovnali po našich chybách na útoku a už klasicky si pomohli na stratu po technicky uhratých loptách. V koncovke sme boli šťastnejší my po útochoch nášho lídra Erika Watzku a zvíťazili sme 25:23. Ďalší priebeh zápasu sme mali jednoznačne pod kontrolou. Dominovali sme stredom siete, keď blokári Michal Zeman, Simon Magál zložili 19 útokov z 21 príležitostí (90,28% úspešnosť). Chlapci odohrali zodpovedný zápas, dodržali moje pokyny a súpera úplne odstavili.

 

Ďakujem rodičom, fanúšikom za podporu a domácu atmosféru. Najbližšie sa predstavíme s kadetmi na domácej palubovke vo februári zároveň ako usporiadatelia. Podrobnejšie vás budeme v predstihu informovať.

Juraj Šujan - tréner kadetov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :