Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

1.kvalifikačný turnaj juniorov

Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom usporiadal 26-27.11.2016 1.kvalifikačný turnaj juniorov o postup na Majstrovstvá SR.

Turnaj začal predohrávkou v stredu, keď sme na domácej pôde privítali chlapcov z COP Trenčín.

Počas víkendu mali diváci možnosť vidieť 12 majstrovských zápasov, ktoré sa odohrali v športovej hale a v telocvični ZŠ Tematínska.

Turnaja sa zúčastnili družstvá VK Nové Mesto, COP Trenčín, VKP Bratislava, VK SPU Bystrina Nitra, VK Komárno a Mládež aktívne Trnava. Hralo sa systémom každý s každým na 3 víťazne sety.

Odvetný turnaj sa koná v marci 2017 v Pezinku (usporiadateľ VKP Bratislava). Prvé tri družstvá postupujú na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska juniorov.

 

1.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - COP Trenčín (streda 18:00h)
2:3 (-23,18,-9,24,-9)

Na úvod turnaja sme privítali družstvo kadetských reprezentantov v športovej hale (streda 23.11.2016 predohrávka). Družstvo COP viedol skúsený tréner - Peter Kalný, ktorý pôsobil v našom klube v minulosti dve sezóny. Novomešťanov priviedol v sezóne 2006-2007 k historickému titulu a v nasledujúcej sezóne 2007-2008, už s omladeným kádrom, získal 2.miesto v extralige mužov.

V zápase sme po celý priebeh nedokázali súpera zatlačiť podaním. Výkon našich chlapcov bol ďaleko od našich reálnych možností. Uhrali sme dve koncovky vďaka našim väčším skúsenostiam. Škoda prvého setu. Viedli sme, mali sme možnosti odtrhnúť sa na viac bodový náskok. Nedôslednosťou sme sa o túto šancu pripravili. Zlyhali sme v efektivite na útoku, Trenčania zaslúžene zvíťazili. My sa môžeme tešiť za predvedený výkon z 1 bodu.

 

2.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava (sobota 11:00h)
3:1 (22,-20,21,21)

V zápase sme mohli vidieť na oboch stranách veľké množstvo pokazených podaní. Očakával som, že naši hráči budú ešte trpezlivejší . Hrali sme pomerne dobre na bloku, dali sme 10 blokov a veľakrát sme po dobre nadrazenej lopte aj bodovali. Optimálny výkon stále neprišiel, ale máme víťazstvo za 3 body s kvalitným súperom. To sa počíta.

 

3.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - VK SPU Nitra (sobota 17:00h)
0:3 (-20,-18,-17)

Hovorí sa do tretice všetko dobré. "Nevidalo". Dobrý vstup do zápasu nám dlho nevydržal. Konečne sme útočili nad 50%, ale len v 1.sete. Nezvládli sme bodovať na sieti po dobrom podaní , urobili sme technické chyby (lopta hraná u súpera). Nevyužili sme ponúkané možnosti na brejk. Od druhého setu nás Nitrania zatlačili podaním, vynikali v celom priebehu v obrane v poli a my sme len slepo závideli, čo všetko sa dá vychytať. Nedokázali sme sa vrátiť do zápasu ani po taktických zmenách v zostave. Nešli sme jeden za druhého. Bohužiaľ tento turnaj nezvládame ani v hlavách. Očakával som narastajúce výkony od zápasu k zápasu. Naplno sa prejavila naša nesúhra tímu ako celku. Vieme na čom máme pracovať. 

 

4.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - VK Komárno (nedeľa 11:00h)
3:0 (20,14,13)

V zápase dostali šancu noví hráči. Pomaly sme sa rozbiehali s vedomím, že si splníme povinnosť a nemusíme pre výsledok nič urobiť. Od toho sa odvíjal náš ležérny prístup v prvom sete. Hráčom sme prehovorili do duše, aby zabojovali aspoň pre divácku kulisu tvorenú prevažne ich rodinnými príslušníkmi. V celom zápase sme mali navrch. Bez problémov sme zvíťazili.

 

5.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - Mládež aktívne Trnava (nedeľa 17:00h)
3:0 (15,19,18)

Podobne ako s Komárnom dostali príležitosť všetci hráči aj na herných postoch, na ktorých aktuálne nehrávajú. Nedeľné povinné víťazstvá sme zvládli. Na záver to žilo kolektívne aj na ihrisku, aj na lavičke. V odvete musíme takto pôsobiť od začiatku. 

 

Nebude to jednoduché, ale aktuálne sa nachádzame na 3.mieste - teda postupovom. Čaká nás ťažký turnaj. Ďakujem asistentom za odvedenú robotu (Hugovi a Mikinovi), taktiež všetkým usporiadateľom, zapisovateľom a všetkým podávačom. Turnaj sme z pohľadu usporiadateľa zvládli.

Juraj Šujan - tréner juniorov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :