Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Ženy so cťou, HIT Trnava víťazne

 

Včera (30.11.2016) sme odohrali odvetný zápas s extraligovým družstvom HIT Trnava.

Tieto zápasy nám ukazujú naše nedostatky a rozdiel kvality družstiev medzi extraligou a 1.ligou. Sme veľmi radi, že sme odohrali ďalšie dva zápasy s kvalitným súperom.

Na január sme oslovili o prípravné zápasy extraligový tím VTC Pezinok. Verím, že aj Pezinčanky dotiahneme do športovej haly v Novom Meste nad Váhom. Pezinok sa nachádza aktuálne na 6.mieste v extralige žien.

 

 

VK Nové Mesto nad Váhom (1.liga) - HIT Trnava (Extraliga)
1.zápas 1:4 (24,-21,-20,-21, skrátený set 12:15) v Novom Meste nad Váhom
2.zápas 2:3 (-17, -19, -22, 23, skrátený set 15:13) v Trnave

 

1.zápas

Na domácej palubovke sme vďaka kvalitnému podaniu uhrali koncovku 1.setu, kde dominovala na podaní Ema Benková. V ďalšom priebehu prevzali hru do svojich rúk trnavčanky. Trnava sa v dôležitých momentoch opierala hlavne o útoky Kostolanskej a Doludy, ako je to aj v extraligových zápasoch. Hru súpera sme mali po taktickej stránke prečítanú. Na domácej strane môžem vyzdvihnúť kvalitu podania všetkých hráčok. V tejto činnosti sme tlačili súpera a trnavčankám sme nastrieľali 20 es / 7 pokazených. Počas stretnutia sme sa dobre vysporiadali so skráteným servisom súpera. Na bloku sme boli tiež vyrovnaným súperom. Individuálne môžem vyzdvihnúť Eriku Rešutíkovú, ktorá hru dobre režírovala a nazbierala v zápase 12 bodov. 

 

2.zápas

V druhom zápase sme nastúpili pre chorobu bez druhej blokárky Andrei Ferovej. V zostave sme si vyškúšali viacero variant, ktoré môžu vzniknúť aj počas sezóny. Bohužiaľ práve teraz, keď hráme so smečiarkou na bloku potrebujeme tlačiť súperky servisom. Na strane trnavčaniek sa v tomto zápase prejavil výškový rozdiel, ako na bloku, tak aj v útoku. Stretnutie malo nižšiu úroveň ako v 1.zápase. Sprevádzalo ho veľa nevynútených chýb a veľa technických priestupkov. Tieto chyby boli na našej strane prevažne v prvých dvoch setoch, čím sme k víťazstvu domácich výrazne pomáhali. Na našej strane vynikala Monika Vojtechová. Spoľahlivo ako jediná prihrávala, vychytala ťažké lopty v obrane a vykryla množstvo lôpt po blokoch trnavčaniek. Očakávam, že aj naše zdravé hráčky si z nej zoberú príklad. Je potrebné, aby sme po každej lopte v obrane zabojovali a išli do konca. Zápas odpískal ligový rozhodca pán Kuzma.

 

Stretnutia splnili úlohu našej prípravy. Využili sme voľný čas v ligových kolách. Odohrali sme množstvo setov nad 20 bodov, v ktorých boli väčšinou úspešnejšie skúsenejšie súperky. Teraz sa už sústredíme na našu súťaž.

 

V najbližšom kole sa predstavíme na domácej palubovke v športovej hale,  dňa 10.12.2016 (15:00 a 17:00 hod.) privítame VA UNIZA Žilina. Postavenie družstiev v tabuľke sľubuje vyrovnaný volejbal. Priebežne sa nachádzame na 1.mieste, Žilinčanky sú po 6.kole na 4.mieste. Verím, že aj vďaka divákom naplno využijeme domáce prostredie.

Juraj Šujan - asistent trénerky

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :