Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Vianočné turnaje v zahraničí (Ostrava, Bielsko-Biala)

Medzi sviatkami sa družstvá kadetov a juniorov predstavili na medzinárodných turnajoch v zahraničí. Na turnajoch sa zúčastnili zástupcovia Poľska, Česka a Slovenska. Jedno družstvo cestovalo na juniorský turnaj INTER CUP 2016 do Ostravy (ČR) pod vedením trénerov Šujan, Cmarko, Minárik. Druhé družstvo sa v rovnakom termíne pod taktovkou trénera Jordanova predstavilo na tradičnom medzinárodnom turnaji kadetov s názvom BB CUP 2016 v Bielsko-Biala (Poľsko).

Počas sezóny máme dostatočný počet zápasov. Chýba nám však medzinárodná konfrontácia a zohrávanie družstva juniorov. Keďže juniori hrajú za A-družstvo mužov a kadeti za B-družstvo mužov. Som veľmi rád, že hráči prejavili v čase možného voľna záujem o tieto medzinárodné podujatia na ktorých sme už tradičným účastníkom. 

Do Ostravy sme cestovali s hráčmi narodenými v rokoch (98,99). Družstvu chýbali pre reprezentačné povinnosti 3 hráči (MEVZA U19 v Maďarsku) a líder družstva pre zranenie Patrik Pokopec. Paťo nezasiahol do hry  ani za družstvo Myjavy v domácom turnaji MEVZA mužov, ktorá hostila Insbruck a Ľubľanu. Do Bielska-Biala cestovali kadeti narodení v roku 2000, ktorých doplnili mladší chlapci z kategórie žiakov. Išlo nám hlavne o to, aby každý hráč dostal na turnajoch dostatok príležitostí.


INTER CUP 2016 - hodnotenie trénerom Juraj Šujan.

V skupine sme  predvádzali volejbal na hranici našich schopností. Hralo sa na 3 hrané sety, kde hlavným kritériom bol počet bodov, následne vzájomný zápas. V skupine sa nám darilo a postupne sme zdolali družstvo juniorov Ostravy 2:1, Bielsko Biala 2:1 a ďalšieho poľského zástupcu Racibórz 3:0. 

Našou stabilnou hernou činnosťou boli bloky, kde vynikal hlavne Miroslav Zeman. Pomerne vysokú úspešnosť sme mali na útoku. V prvých dvoch zápasoch sme veľmi kazili plachtiaci, taktický servis. Neskôr hráči dokázali aj túto činnosť stabilizovať. V skupine sme obsadili 1.miesto.

Na druhý deň sme sa najskôr predstavili v semifinále s hráčmi Green Volley Beskydy (obsadili 2.miesto skupiny B). Do polovice 1.setu nám vychádzala bezchybná hra vo všetkých herných činnostiach. V závere nastalo mierne podcenenie, ale náš dostatočný náskok nedovolil súperovi set zdramatizovať. Nekoncentrácia sa v našich hlavách preniesla aj do druhého setu. Beskydy vyhrávali celý set. Hráči neplnili taktické pokyny a úplne zbytočne sme sa dostali do kŕču. Až pri stave 21:17 pre Beskydy sme začali postupne doťahovať. Zlomovým momentom bolo striedanie Petra Ružičku na podanie za stavu 24:22 pre Beskydy, vďaka ktorému sme set pri jeho podaní otočili na 26:24 pre nás a ukončili ho esom. Víťazstvo nás posunulo do finále.

Pred turnajom by sme finále brali všetkými desiatimi. Už druhý set s Beskydami bol pre chlapcov varovný prst. Finalista vznikol z dvojice domácich družstiev Ostravy, kde sa z postupu do finále radovali mladší kadeti. Vo finále sme sa volejbalom prezentovali do stavu 17:18 prvého setu. O možnosť na brejk a lepší výsledok nás pripravili dva faktory. Jedným z nich bola naša koncentrácia. Hráčov prekvapili ľahké lopty, ktoré nevyužili na bodovanie. Druhým faktorom bol líder Ostravčanov Lukáš Vašina. Ten zaslúžene prevzal ocenenie najlepšieho hráča turnaja. V 1.sete súper pri jeho podaní vždy odskočil. Druhý set Ostravčania získali pohodlný náskok 10:1 a o víťazovi bolo rozhodnuté. Prehrali sme 2:0 (18,14). 

Posledný set na turnaji vypadal tak, ako keby sme sa po prvý krát stretli. Nebolo to dôstojné ukončenie turnaja. Turnaj sme ukončili najhorším výkonom. Finále som si predstavoval inak, poučíme sa z toho. Mrzia ma výpadky niektorých hráčov, od ktorých už očakávam stabilné výkony. Nezvládli sme finálový zápas mentálne, v hlavách. Veľmi dlho trvá niektorým hráčom po negatívnej sérii dostať sa späť do hry.

Odohrali sme kvalitný turnaj. Plusy a mínusy sme si prebrali v šatni. Pochvalu za stabilné výkony si zaslúžia Zeman, Ferianec a Paulech. Po prvý raz sme sa na INTER CUPe umiestnili na medailovej pozícii. Chlapcom ďakujem za reprezentáciu. 

Zostava INTER CUP 2016:

Hráči: Juraj Mitana, Matúš Paulech, Ondrej Ferianec, Dávid Richweiss, Marek Horňák, Miroslav Zeman, Peter Ružička , Šimon Ševcech, Michal Šutovský

Tréneri: Martin Minárik, Andrej Cmarko, Juraj Šujan

Článok usporiadateľa VK Ostrava ->

 

BB CUP 2016 - hodnotenie trénerom Mikuláš Jordanov.

Na turnaji kadetov v Bielsko - Biala sa zúčastnilo 6 kadetských družstiev. Usporiadateľ zvolil systém každý s každým na dva víťazné sety. V prvom dni sme utrpeli 4 prehry v pomere 2:0 (MKS CZECHOWICE, UKMS KECZANIM KETY, MKS ANDRYCHOW, BIELSKO-BIALA). Naše výkony sa postupne zlepšovali. To sa potvrdilo na druhý deň aj úvodným víťazstvom v skupine s MOSM TYCHY. Tento zápas nám bohužiaľ určil toho istého súpera o konečné 5.miesto. V zápase o umiestnenie sa ukázalo, že každý zápas je iný. TYCHY sme v skupine prevýšili vo všetkých herných činnostiach a po hodinovej pauze sme predviedli úplne rozdielny výkon. Prehrali sme s MOSM TYCHY v pomere 2:0.

Väčšina hráčov nepredviedla na turnaji to, čo vedia. Trénujeme dostatočne. V zápase nedokážeme zobrať zodpovednosť spojenú s patričnou odvahou a sebavedomím do svojich rúk. Bojujeme často krát v hlave proti sebe. Išli sme na tento turnaj s cieľom zahrať si. Nemal som žiadnych hráčov na striedanie, preto som nechcel v úvode na hráčov vyvíjať nejaký tlak. Keď už sa nedalo inak a zvýšil som hlas, až potom sme sa začali zlepšovať. 

Potešujúce je, že aj napriek 6.miestu dostal ocenenie najlepší nahrávač náš odchovanec Samuel Muth. Pravdou je, že bol našim najstabilnejším hráčom a sekundovali mu svojimi výkonmi Andrej Stejskal a Simon Magál.

Zostava BB CUP 2016:

Hráči: Samuel Muth, Simon Magál, Martin Slovák, Andrej Stejskal , Patrik Surovček, Adam Žinčík , Tomáš Topoľčany 

Tréner: Mikuláš Jordanov

Zdravotník: Natália Muthová

Vedúci družstva: Maroš Slovák

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :