Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Doterajšie pôsobenie "B" družstva mužov (kadetov) v sezóne 2016-2017

B-družstvo mužov pôsobí rovnako ako v minulej sezóne v 1.lige mužov (pozn. 2 najvyššia súťaž), v ktorej je zapojených dvanásť tímov. Zloženie našich súperov je rôzne. Niektoré družstvá zahŕňajú hráčov s extraligovými skúsenosťami. Medzi tieto celky môžeme zaradiť Zvolen, VKP Bratislava, Revúcu a naše A-družstvo. Niektoré sa prezentujú, ako B - družstvá extraligových tímov Komárno, Nitra, COP Trenčín. Zvyšné by som rozdelil na mládežnícke tímy a amatérske seniorské tímy. 

Hlavným cieľom a úlohou nášho B-družstva je poskytnúť dostatok zápasových príležitostí mladým hráčom. Pred sezónou sme mali k dispozícii približne 25 hráčov (kadetov, juniorov, mužov). Ďalej musíme v rámci farmárskej spolupráce so Spartakom Myjava uvažovať aj o vyhrávaní hráčov, ktorí sa pravidelne nedostanú na ihrisko v extralige mužov. Medzi nami funguje dlhodobo dobrá spolupráca v našom regióne. Považujem to za najlepšiu možnosť posunúť našich odchovancov na vyšší level. Bohužiaľ financie na extraligu mužov nie sú v momentálnom období v možnostiach VK. Posledným faktorom v rozhodovaní bolo, že kadetská a juniorská súťaž sa hrá turnajovým systémom.

Nebolo o čom dlho uvažovať a rozhodli sme prihlásiť dve družstvá do 1.ligy mužov. Naše A-družstvo tvoria v aktuálnej sezóne naši juniori, ktorý sú doplnení o skúsenejších hráčov kategórie mužov. Prevažne do A-čka chodia na pomoc extraligisti z Myjavy (podrobnosti o fungovaní A-družstva Vám priblíži samostatným článkom hlavný tréner Martin Minárik).

B-družstvo tvoria kadeti (ročník 1999 a mladší) a mládežnícky hráči Myjavy, medzi ktorými figuruje len jeden junior. Vystúpenia v základnej časti nám do polovice súťaže priniesli 5 víťazstiev a 17 prehier.  Súperov sme si rozobrali a do odvetnej časti sme si dali cieľ 10 víťazstiev. Tento cieľ sa nám darí priebežne napĺňať. Po piatich odvetných kolách máme na konte z 10 hraných zápasov už 6 víťazstiev. Často krát nenastupujeme v základnej zostave. Máme v družstve 3 reprezentantov (Watzka , Pollák, Zeman Michal) U19, ktorí si plnia reprezentačné povinnosti. Sú súčasťou extraligového družstva Spartaka Myjava, ktorého program je veľmi náročný (extraliga, MEVZA, Challange CUP). Jedným z nich je aj Andrej Pollák - blokár, ktorý sa k nám pripája po hosťovaní z COP Trenčín. Jeho najbližšie vystúpenie budeme sledovať už v sobotu proti Trnave.

Pravidelná súťaž mužov slúži ako príprava na turnaje kadetov/juniorov. Našim cieľom je postup na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska kadetov a priniesť do Nového Mesta ďalšiu medailu. Družstvo, ktoré máme k dispozícii, obsadilo pred dvomi rokmi 2.miesto v Starej Ľubovni. Proti Svidníku sme vo finále prehrali 3:2. Skúsenosti získané v mužskej lige chceme pretaviť a zúročiť pri tých najdôležitejších mládežníckych stretnutiach.

 

Najbližší program kadetov môžete sledovať :

18.2.2017 VK Nové Mesto "B" - Mládež aktívne Trnava o 11:00 a 13:00hod na ZŠ Nálepku

19.2.2017 usporiadame 4.turnaj kadetov v športovej hale môžete sledovať od 10:00 do 19:00hod majstrovské stretnutia družstiev VK NMnV, SPU Nitra, VKP BA, VK Komárno, Spartak Myjava

 

Ďakujeme za podporu.

Juraj Šujan, tréner družstva

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :