Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Ženy - zápasy medzi favoritmi o lídra súťaže

V športovej hale sa včera (18.02.2017) konal dvojzápas medzi domácimi ženami VK Nové Mesto nad Váhom a DINAMO Bratislava. Súboj prvých dvoch družstiev súťaže predurčoval dramatický priebeh. V Bratislave sa podarilo našim ženám zdolať DINAMO dva krát 3:2. V zápasoch išlo o veľa. Víťaz súťaže vznikne už iba z tejto dvojice. Družstvo na 1.mieste sa kvalifikuje na barážové turnaje o postup do extraligy žien. Ich účastníkmi budú posledné dve družstvá extraligy (Zvolen, Senica) a víťaz 1.ligy východ (Spišská Nová Ves).

 

1.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - ŠK DINAMO Bratislava 3:0 (24,24,16)

Našim najväčším problémom bolo od začiatku sebavedomie/dôvera v samých seba, vo svoje schopnosti. Bratislavčanky v úvode prvých dvoch setov dominovali v útoku, keď po obrane dokázali loptu položiť na zem. My sme naopak z kontry a ťažších pozícii, robili v útoku vlastné chyby v množstve, ktoré si nemôžeme dovoliť , keď chceme pomýšľať na úspech.  Výkony všetkých krajných hráčok boli nestabilné. Dievčatá môžeme pochváliť, že sa nevzdali a dokázali získať prvé dva sety napriek veľkej bodovej strate. Prehrávali sme 16:8 v prvom sete a 18:10 v druhom sete. Zabrali sme v závere v každej hernej činnosti a bratislavčanky sa zľakli víťazstva. Veľkú zásluhu na tom mala naša blokárka Kubišová, ktorá bola oporou a najstabilnejšou hráčkou zápasu. Tretí set mal už jednoznačný priebeh, potiahli smečiarky Blizmanová a Magyárová. Rozdielovou hernou činnosťou bolo našich 15 blokov. Na konto sme si pripísali 18-te víťazstvo v sérii.

 

2.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - ŠK DINAMO Bratislava 1:3 (-18,15,-21,-23)

Bratislavčanky vstúpili znovu do zápasu lepšie ako my. Pomáhali sme im stále našimi chybami na útoku získať náskok, ktorý si v prvom sete ustrážili. Kolísavé výkony našich hráčok pokračovali. Bolo pre nás veľmi ťažké v zostave nájsť  dve hráčky, ktoré by potiahli na útoku. Bohužiaľ aj spolupráca dvojice Rešutíková - Kubišová z nepochopiteľných dôvodov prestala fungovať.  Preto sme neustále hľadali optimálnu zostavu. No každý "pokus" trénerov fungoval len veľmi krátko. V 3.sete sme ťahali za kratší koniec. Chceli sme, ale nešlo to. Hráčky nedokázali herne zrealizovať  naše taktické pokyny. Dôležitosť týchto stretnutí z nás neopadla. Vyvrcholenie  nastalo v 4.sete. Ten sme ako jeden z mála od úvodu vyhrávali a súperkám sme dávali šancu priam školáckymi chybami. Takéto momenty rozhodli, že sme nedotiahli zápas do tajbrejku. Séria víťazstiev skončila, súperky zaslúžene zvíťazili zlepšenými výkonom v obrane aj na útoku. Mrzí 4.set, ale treba priznať, že deľba zápasov bola spravodlivá. Na našej strane vynikala liberka Vojtechová.

 

Našim cieľom bolo na domácej palubovke prevziať situáciu do vlastných rúk, zvíťaziť obidva zápasy.  Dostali sme sa do polohy, že Bratislavčanky majú aktuálne dva body k dobru. Na zápas sme sa poctivo pripravovali. Nepochybujem, že baby chceli. Dievčatá chcem pochváliť, že dodržiavali taktiku v obrane na sieti aj v poli. Nepodarilo sa nám súperky zatlačiť servisom ako sme zvyknutí vo väčšine zápasov. Nepodávali sme zle, súperky to zvládli na príjme podania. U nás chýbala zmena rytmu, odvaha skrátiť servis. Režírovanie hry nebolo tiež ideálne, nevhodný moment prišla únava a druhú nahrávačku sme pre zdravotné problémy k dispozícii nemali.

Prehra prišla po peknej sérii víťazstiev. Potrebovali sme ju a dúfam, že nás namotivuje do ďalšej zodpovednej práce. Tieto stretnutia pod tlakom s prílišným chcením nám ukázali naše slabiny. Budeme pracovať na ich odstránení . Na pokles výkonnosti po rekondičnom bloku sme boli pripravení. Neprekvapilo by nás to. Tieto zápasy neboli však o poklese výkonnosti. Stretnutia sme psychicky neustáli. Bola to pre nás skúška. Beriem pozitívne, že sme prehrali v správnom období.

Rozlosovanie medzi družstvami nám dáva určitú výhodu. Hráme s tabuľkovo slabšími súpermi ako hráčky DINAMA. Nie je to teraz len v našich rukách. Ak zvládnu Bratislavčanky neprehrať, tak sa stanú víťazkami súťaže a tým potvrdia, že sú lepšie. Ideme od zápasu k zápasu. Verím, že nadviažeme na prechádzajúce dobré výsledky a budeme sa tešiť z postupu do baráže žien.

 

Vyzdvihnúť by som chcela atmosféru počas zápasov, ktorú pripravili naši fanúšikovia pod taktovkou našich chalanov a ich bubnov. Mohli sme si pripomenúť piesne z čias extraligy mužov. Pred takým hľadiskom je radosť hrať. Do haly prišlo veľké množstvo divákov. Pre Vás tento šport robíme. Budeme radi, ak Vás na budúce potešíme lepšími výkonmi a bude Vás stále viac.

 

Ďakujeme všetkým za Vašu priazeň.

 

Na domácej palubovke v športovej hale nás môžete ďalej sledovať:

04.03.2017 v časoch 15:00 a 17:00 hodine privítame COP Nitra "B"

25.03.2107 v časoch 15:00 a 17:00 hodine privítame SLÁVIU UK Bratislava "B"

 

Lucia Šujanová, trénerka družstva

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :