Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

4. turnaj KADETOV nám doma nevyšiel

Počas tohto víkendu sme absolvovali zápasy v sobotu, aj v nedeľu. V sobotu (18.2.2017) sme hrali 1. ligu mužov. Tu sme sa stretli s družstvom Mládež aktívne Trnava. Tento súper sa nachádza na konci tabuľky v 1. lige mužov. Preto sme si stanovili jasný cieľ a to vyhrať oba zápasy 3:0. To sa nám podarilo hlavne dobrým a koncentrovaným výkonom. Preto mohol dať tréner šancu všetkým hráčom a ušetriť sily na domáci kadetský turnaj.

V nedeľu (19.2.2017) nás čakal dôležitý, v poradí už 4.turnaj kadetov, ktorého sme boli usporiadateľmi. V športovej hale mohli diváci vidieť 10 majstrovských zápasov tejto vekovej kategórie medzi družstvami VKP BA, SPU Nitra, Komárno, Spartak Myjava a domácimi kadetmi. Do tohto turnaja sme išli bez hráča základnej zostavy - Michala Zemana, ktorý si musel plniť klubové povinnosti a cestoval do Maďarska s družstvom mužov Spartaka Myjava na MEVZA CUP. Ďalej nám chýbal druhý nahrávač Peter Ružička, ktorého momentálne trápi zranenie členka. Tieto straty nás však nemali ovplyvniť pretože, od soboty sa k nám po hosťovaní z COP Trenčín vrátil reprezentačný blokár Andrej Pollák

Naším cieľom bolo získať plný počet bodov a tak si upevniť pozíciu pred mužstvami ako VKP Bratislava, ale hlavne pred VK Bystrina SPU Nitra. Pred týmto turnajom sme sa dozvedeli, že VKP Bratislava dostala od SVF možnosť organizácie majstrovstiev Slovenska, ktoré sa uskutočnia v máji. To nám značne sťažilo situáciu, pretože v tomto prípade postupuje iba prvý z oblasti západ a druhým postupujúcim je aicky VKP Bratislava (organizátor M-SR).

 

Rozlosovanie turnaja  vyšlo tak, že na začiatok sme dostali ľahších súperov a to VO TJ Spartak MyjavaVK Spartak VJS Komárno. Mala to to byť pre nás povinná jazda, no už od začiatku sme neboli vo svojej koži. Prvý zápas s Myjavou sme vyhrali 3:0. Prvý set sme začali vlažne no postupom času sa to zlepšovali. V treťom sete sme už konečne predviedli aj nejaké volejbalové kúsky no stále to nebolo ono. Našim ďalším súperom bolo Komárno. Bohužiaľ sme stále pokračovali vo vlažnom výkone, ktorý nás sprevádzal od prvého zápasu. Stále sme nedokázali predviesť to, čoho sme schopný. Druhý set sme sa stále nevedeli nabudiť a nedokázali sme hrať svoju hru. Po niekoľkých bodoch sme sa zomkli a povedali sme, že musíme ukázať čo vieme a predčiť súpera vo všetkých herných činnostiach o niekoľko tried. Z časti sa nám to podarilo a na hraciu plochu sme postavili mnoho hráčov z lavičky. Bolo to aj pre to, aby si zahrali všetci, ale hlavne pre to, aby si mohli hráči základnej zostavy oddýchnuť. Tento zápas sme vyhrali 3:0. Výkon stále nebol taký ako sa od nás očakával.

Nasledovala pre nás obedná prestávka,  cez ktorú sme si chceli oddýchnuť a koncentrovať sa na ďalší zápas proti VK Bystrina SPU Nitra. Vedeli sme, že nitrania sa vedia nahecovať za každého stavu, a preto sme ich chceli zaskočiť hneď na začiatku. Stal sa však úplný opak. Už zo začiatku zápasu sme boli nekoncentrovaný, nedodržiavali sme pokyny trénera a to sa odzrkadlilo na výsledku. Už od začiatku sme prehrávali a celý prvý set sme doťahovali manko zo začiatku. V závere setu sme dotiahli súpera na rozdiel jedného bodu (18:19). Odvtedy sme však ako keby zaspali a pokazili kľúčové lopty. Za stavu 20:24 však začal výborne podávať náš nahrávač a my sme chytili druhý dych. Náš útočný líder Erik Watzka zložil niekoľko lôpt a dostali sme sa na stav 24:24. Za tohoto stavu sa nitrania zľakli a začali ulievať. Na to sme proti nim vždy upozorňovaní, napriek tomu sme ich technické údery nevychytali a nakoniec sme tento set prehrali 24:26. Další set sme nezačali práve najlepšie. Už od začiatku si zase Nitra získala náskok a nám sa nedarilo doťahovať ich. V polovici druhého setu prišlo nášmu jedinému nahrávačovi nevoľno. Keďže sme nemali druhého nahrávača, zápas sme museli dohrať so smečiarom Andrejom Stejskalom na náhre. Na to, že toto nebol jeho post, zvládol svoju robotu na výbornú. Napriek tomu sme nedokázali stav 2. setu otočiť a prehrali sme ho 18:25. V treťom sete bola už Nitra tak nahecovaná, že čapli v poli neskutočne veľa lôpt, za čo ich treba jednoznačne pochváliť. V tomto sete sme sa ťahali, no v koncovke boli opäť lepší nitrania. Tento set sme prehrali 22:25 a teda aj celý zápas 0:3.

Našim ďalším súperom bolo VKP Bratislava. Do zápasu sme nastúpili po trpkej prehre s Nitrou. Tak to aj vyzeralo. Neboli sme vôbec vyhecovaný, nedokázali sme sa presadiť na útoku, napriek tomu, že už hral aj náš prvý nahrávač. Prvý set sme prehrali a to v pomere 20:25. Do ďalšieho setu sme nastúpili v lepšom svetle a VKP sme zlomili hneď na začiatku. Vyhrávali sme rozdielom triedy (21:10), tak ako to malo vyzerať s každým súperom. No ku koncu sme zasa poľavili, no tento set sme dotiahli do úspešného konca (25:19). Keďže sme súpera ku koncu druhého setu pustili opäť do zápasu a posadili ich na koňa, odzrkadlilo sa to na treťom sete, kde už od začiatku viedlo VKP a my sme ho už do konca setu nedokázali dotiahnuť a prehrali sme set v pomere 19:25 a zápas v pomere 1:2.

 

Príčinou zlých výkonov bola hlavne nekoncentrovanosť, nedokázali sme si dobre prihrať a preto sme nemohli využiť našu silu (útok stredom siete). Taktiež sme mali viacej nevynútených chýb ako súper, pokazili sme veľa servisov a dali sme málo es. Všetko by však bolo lepšie, ak by sme sa aj my na ihrisku povzbudzovali. Snažilo sa nás povzbudiť množstvo našich divákov v hľadisku za čo im úprimne ďakujeme.

Do ďalšieho turnaja, ktorý sa bude konať v Komárne 19.03.2017 musíme zabudnúť na tento neúspech na domácom turnaji a ukázať sa dobrým výkonom, že si účasť na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska zaslúžime.

Matúš Paulech - kapitán družstva

 

Výsledky kadetov VK Nové Mesto nad Váhom proti:       

VO TJ SPARTAK Myjava 3:0      (17,13,10)
VK SPARTAK VJS Komárno 3:0      (17,9,16)
VK Bystrina SPU Nitra 0:3      (-24,-18,-22)
VKP Bratislava  1:2      (20,-19,19)

 

Hodnotenie trénerom družstva:

Myslím si, že Matúš popísal naše vystúpenie celkom správne. Je fakt , že sme domáci turnaj nezvládli. Myslím, že to nečakali ani chlapci, ani tréneri, ani rodičia a fanúšikovia, ktorí nás videli hrať či už na turnaji na Myjave alebo v prvej lige mužov.

Máme ako družstvo niekoľko desiatok ťažkých zápasov v 1.lige mužov, v ktorej sa nám v poslednom období aj mimoriadne darí. Na druhej strane, nie sme v tejto súťaži pod tlakom. Hráme túto súťaž uvoľnenejšie. A preto dopadol turnaj pre nás tak ako dopadol. V prvých stretnutiach chlapci k zápasom pristúpili spôsobom, že aj tak to vyhráme, len to nejako odstojíme. Ja, aj tréner Jordanov, sme ich upozorňovali, že sa im / nám môže takýto postoj na turnaji vypomstiť.

Prišli ťažšie zápasy, v ktorých sme boli favoriti. V súťaži sme doteraz neprehrali a súperov dobre poznáme. Nitrania sú bojovní hráči, pokiaľ ich podceníte alebo sa rozbláznia v dobrom slova zmysle, dokážu zvrátiť aj nepriaznivý stav hlavne výbornou obranou v poli. Neexistuje u nich stratená lopta. Chlapci nedodržali taktiku, súper získal 3-bodový náskok. Zrazu nám súper ukázal, že vie hrať volejbal a srdiečko pre hru. Dostali sme sa pod tlak, z ktorého sme sa už nedokázali vrátiť do pohody a naše výkony stabilizovať.

Bohužiaľ hráči, ktorí predvádzajú dlhodobo stabilné výkony na turnaji odišli. Som sklamaný s predvedenými výkonmi pred domácim publikom. Chýbali nám síce dvaja hráči, napriek tomu by sme turnaj mali zvládnuť lepšie. Skomplikovali sme si situáciu, súperom sme dovolili zmazať náš náskok. Dostali sme sa na  začiatok. Čakajú nás ešte dva turnaje v Komárne 19.03.2017 a po kvalifikácii ME kadetov (Púchov) bude nasledovať posledný kadetský turnaj v Pezinku v máji. Až tam sa rozhodne o postupujúcich.

Verím, že sme sa dostatočne poučili a nebudeme v najbližšom období s našim menom, menom dobrých hráčov, menom a statusom reprezentantov, takto hazardovať. Zodpovednosť k jednotlivým herným činnostiam a ich prevedeniu začína na tréningu. Už na tréningu si musí sám hráč na seba vytvárať tlak pri každom dotyku s loptou. Verím, že si s nasledujúcimi turnajmi poradíme, ukážeme to našimi výkonmi a zaslúžene si vybojujeme postup na M-SR kadetov do Žiliny.

Juraj Šujan - tréner družstva

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :