Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Volley project UKF Nitra v Novom Meste nad Váhom

V mestskej športovej hale sa v stredu večer 8.3.2017 predstavili na prípravnom zápase ženy extraligového družstva Volley project UKF Nitra. Družstvo UKF patrí v posledných piatich rokov na popredné priečky slovenskej extraligy žien. Je to tím, ktorého kostru tvoria hráčky, ktoré patria v UKF k oporám už niekoľko rokov. Historický úspech získali hráčky Nitry v aktuálnej sezóne, keď v semifinále Slovenského pohára prekvapujúco zdolali legionárkami nabitý 1.BVK Bratislava. Tešili sa s postupu do finále, kde už nestačili na favorizovanú Sláviu UK Bratislava.

 

Je pre nás veľká česť, že družstvo UKF prijalo ponuku na konfrontáciu s našimi ženami. Nitranky sa pripravujú na play off, kde sú aktuálne na tretej priečke. O ich súperovi zatiaľ nie je rozhodnuté.  Po družstvách zo stredu tabuľky extraligy žien HIT Trnava a COP Nitra sme privítali v poradí tretieho účastníka slovenskej extraligy žien.

 

Našim dievčatám patrí priebežne 1.miesto v súťaži 1.ligy žien. Na nováčika tejto súťaže sme príjemným prekvapením. Všetko máme pred poslednými dvomi kolami už vo vlastných rukách. Čakajú nás súperi ako VA UNIZA Žilina a Slávia UK Bratislava "B".  Žilinčanky hrajú na domácej pôde a sú posilnené tromi hráčkami, ktoré sa vrátili po pôsobení v extralige žien so Senice. Posledné kolo odohráme na domácej palubovke so Sláviou UK. Máme záujem zabojovať o baráž o extraligu žien. Už len skúsenosti z baráže sú pre každú hráčku prínosom do budúcnosti.

 

Pripravný zápas VK Nové Mesto nad Váhom - Volley project UKF Nitra
1:4 (-16,-16,20,-21,-12)

UKF nastúpila proti nám vo víťaznej zostave semifinálového stretnutia Slovenského pohára. Bohužiaľ už v úvode sa nám zranila prvá nahrávačka Erika Rešutíková, keď zle stupila na spoluhráčku a urobila si zranenie členka. Veríme, že to nebude nakoniec nič vážne a bude do zápasu s UNIZA Žilina v poriadku. V úvode sme opatrne prihrávali a Nitranky dali o sebe okamžite vedieť. Tak, ako sme očakávali, na sieti nás často zastavil kvalitný blok UKF. Od hráčok sme chceli, aby išli v útoku do toho naplno a bez rešpektu.

Hráčky môžem pochváliť, za bojovnosť v obrane v poli. Som rada, že pochopili, že s lepším a skúsenejším družstvom môžeme byť nepríjemní a prekvapiť, len keď začneme so srdiečkom a nabudení sa obetovať. V obrane a na prihrávke jednoznačne dominovala Monika Vojtechová, ktorá nastúpila priamo po zranení. Z môjho pohľadu bola najlepšou hráčkou zápasu.

Som veľmi rada, že akonáhle UKF urobili zmenu v zostave, tak sme im boli vyrovnaným družstvom. 2 sety sme vzdorovali, škoda záveru 4.setu, kde sme pokazili tri podania za sebou a tak sa pripravili o koncovku. V 5.sete nastúpila opäť základná zostava Nitry, ktorá nás ublokovala. Nerobím to často, ale chcem pochváliť a individuálne vyzdvihnúť výkon Veroniky Magyárovej. Počas zápasu zlepšila príjem a na útoku zaznamenala 16 bodov (55,17%) a len jednu chybu. 

 

Prípravné stretnutie splnilo svoj účel. Naše hráčky dostali možnosť vysporiadať sa s obranou na sieti UKF, ktorá patrí k tým najlepším v ženskej extralige. Dúfam, že Volley project neľutuje. Tréneri si mohli vyskúšať varianty pred play off. V prvom kole ich čaká súper mierne lepšej výkonnosti ako je naše družstvo. My sme naopak mohli vidieť na domácej palubovke družstvo, ktoré bude bojovať o medaile v extralige žien s našou odchovankyňou Veronikou Richweissovou. Nestáva sa často, aby takýto tím prijal pozvanie na prípravné stretnutie s prvoligovým družstvom. Je to pre nás odmena za našu prácu. Držíme palce UKF v bojoch play off, prajeme veľa úspechov a ďalší historický úspech.

O milé prekvapenie sa nám postarali naši správcovia haly pán Jurík - Neuschl, ktorí po zápase ženám odovzdali pri príležitosti MDŽ kvetinky. Ďakujeme ...

 

Najbližší domáci zápas VK Nové Mesto nad Váhom - Slávia UK Bratislava "B" môžete sledovať 25.3.2017 v mestskej športovej hale o 15:00 a 17:00 hodine. Ide zároveň o posledné stretnutie oblasti západ v tejto sezóne. Ak sa umiestnime na 1.mieste, čakali by nás ešte dva turnaje - BARÁŽ O POSTUP DO EXTRALIGY ŽIEN.

Lucia Šujanová - trénerka družstva 

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :