Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Kadeti bojovali o postup na M-SR v Komárne

Kadeti sa zúčastnili 19.3.2017 v Komárne na piatom kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá Slovenska. Na turnaji štartovali družstvá Trnavy, Myjavy, Komárna, VKP Bratislava a Nového Mesta nad Váhom.

Našim cieľom bol zisk plného počtu bodov a napraviť si chuť po domácom zbabranom turnaji. K dispozícii bol kompletný káder. 

V hre bolo 12 bodov. Tieto turnaje sa hrajú systémom každý s každým na 3 hrané sety. Čo set - to bod.

Hlavným kritériom hodnotenia je počet získaných bodov = vyhratých setov.

 

Priebeh, účinkovanie na turnaji - výsledky:

VK Nové Mesto nad Váhom - Mládež aktívne Trnava

3:0

VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava

2:1

VK Nové Mesto nad Váhom - VO TJ Spartak Myjava

3:0

VK Nové Mesto nad Váhom - VK Spartak Komárno

3:0

Postupne sa nám podarilo zdolať všetkých súperov. Papierovo slabších sme zdolali bez straty setu. Súperov sme tlačili od úvodu servisom, v každom sete si chalani vypracovali náskok. Na ihrisko nastúpili všetci hráči. Zo žiackej kategórie vyťahujeme Martina Slováka. Verím, že bude raz oporou nie len novomestského volejbalu. Patrí aj do výberu reprezentačného družstva U17. 

Najväčšiu pozornosť sme venovali zápasu s VKP Bratislava. Tento zápas mal patričnú úroveň a družstvá patria na vrcholovú úroveň kadetského volejbalu na Slovensku. O tejto skutočnosti svedčí aj fakt, že na obidvoch stranách sa pohybuje niekoľko reprezentantov Slovenska. V prvom sete sme sa ťahali bod po bode. V závere mali bližšie k víťazstvu hráči VKP. Proti boli v závere naše bloky, kvalitnou obranou sme set otočili a vyhrali 25:23. V druhom sete sme mali niekoľko príležitostí na brejk, chalani držali súpera v hre lacnými chybami. Neviem či to bolo spôsobené dôležitosťou stretnutia alebo koncentráciou. V závere nás spomínané momenty pripravili o set a prehrali sme rovnako 25:23. V 3.sete družstvo potiahol po hernej a vodcovskej stránke Ajo Pollák, za čo ho chcem pochváliť. Pri jeho kvalitnom podaní sa nám podarilo získať potrebný náskok, v jednej rotácii sme dali niekoľko blokov. Na sieti dominoval náš ďalší blokár Michal Zeman (6 blokov), ktorý bol oporou počas celého stretnutia. Získali sme tretí set 25:17.

Družstvo VKP patrí k favoritom kadetskej súťaže. Navyše napriek priebežnému poradiu VKP (3.miesto) sú Bratislavčania už istým účastníkom M-SR, sú usporiadateľom finálového turnaja. V tejto fáze môžu hrať uvoľnene. Finále sa uskutoční v Žiline v termíne 12-14.mája 2017.  Zápas bol pre nás dôležitý z pohľadu tabuľky. Ak chceme postúpiť na finálový turnaj, musíme skončiť na 1.mieste po dlhodobej časti. Po turnaji v Komárne sme vyrovnali skóre s družstvom VK SPU Bystrina Nitra a dostali sme sa priebežne na 1.miesto

 

V najbližšom období môžeme sledovať našich chlapcov Michala Zemana, Erika Watzku, Andreja Polláka na kvalifikačnom turnaji majstrovstiev Európy, ktorý sa bude konať v Púchove. Držíme im palce, aby dosiahli úspechy na reprezentačnej úrovni a aby sa vrátili do klubu v dobrom zdravotnom stave. 

 

Po kvalifikačnej prestávke nás čaká posledný kvalifikačný turnaj v Pezinku dňa 6.5.2017, usporiadateľ VKP Bratislava. Na tomto turnaji sa rozhodne o postupujúcom družstve na finále kadetov medzi SPU Nitra a VK Nové Mesto nad Váhom.

Juraj Šujan, tréner kadetov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :