Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Krok od historického úspechu

Družstvo žien vstúpilo do tejto sezóny so skromným cieľom. Nebyť iba do počtu a hrať dôstojný prvoligový volejbal. Mali sme ambície pohybovať sa do 4.miesta. Pri priaznivom vývoji bola pred vedením a trénermi družstva ďalšia otázka: 

"Chceme posliniť družstvo a hrať o víťazstvo v lige a postup do extraligy?"
Po prvej časti sme boli na 2.mieste tesne za DINAMOm Bratislava. Spoločne sme rozhodli, že necháme tomuto tímu plnú dôveru a veríme v úspech. S výsledkami a vystupovaním družstva ako aj s prístupom k tréningom sme boli maximálne spokojní.

Priebeh súťaže po vzájomnom zápase s DINAMOM Bratislava.
Na domácej palubovke sme sa s našim hlavným konkurentom spravodlivo podelili 1:1 na zápasy. V tomto súboji sa nám nepodarilo zobrať vývoj súťaže do vlastných rúk. DINAMO nám ukončilo sériu víťazstiev na čísle 19. Na 1.miesto nám pomohlo zaváhanie Bratislavčaniek s družstvom volejbalovej akadémie Žilina.  

Po domácom dvojzápase s DINAMOM sme odohrali ďalšie kolá:

VO HIT TRNAVA - VK Nové Mesto nad Váhom

0:3 (-18,-14,-12),

0:3 (-14,-21,-11)

VK Nové Mesto nad Váhom - COP Nitra "B"

3:0 (24,16,24),

3:0 (12,23,9)

VA UNIZA ZA - VK Nové Mesto nad Váhom

1:3 (22,-20,-12,-22),

0:3 (-18,-18,-21)

V týchto stretnutiach sme splnili úlohu favoritiek. Ideme od zápasu k zápasu s pokorou a rešpektom pred každým súperom.  Súťaž je veľmi vyrovnaná. O tom svedčia napríklad výsledky druhého DINAMA a siedmej Skalice, títo súperi hrali spolu najtesnejším rozdielom 3:2 až tri stretnutia.

Prípravné stretnutia.
Aj počas tohto obdobia sa nám podarilo odohrať prípravné stretnutie s extraligovým družstvom žien. Tentoraz k nám pozvanie prijalo TOP družstvo extraligy a finalista Slovenského pohára Volley project UKF Nitra. Prehrali sme 4:1, ale skúsenosti z takýchto zápasov zúročujeme v 1.lige. UKF držíme palce v extralige v play off.

Najhoršie obdobie máme už za sebou.
Verím, že už sa družstvo dostáva opäť do normálu. V celej súťaži sme sa len zriedkavo stretli s nejakou virózou a vážne zranenie nás obchádzali. Za posledný mesiac to však nabralo opačný charakter. Desať hráčok prešlo zraneniami a chorobami. 

Súdržnosť kolektívu, sebavedomie, zvládanie tlaku.
Chválim baby, že zvládajú túto sezónu tak solídne. Nemáme žiadne "TOP" extraligové a skúsené hráčky. Sme hlavne TÍM, ktorý má vždy cieľ pred sebou. Som hrdá na toto družstvo, ktoré pod tlakom ide za svojim cieľom. My sme od 1.kola začali dvoma prehrami s Púchovom a táto strata sa nám podarila tvrdou prácou zmazať.

Posledný krok.
Je to otrepaná fráza, ale platí do slova a do písmena: „Posledný krok býva ten najťažší“. Máme pred sebou posledné kolo v odvetách a zároveň posledný domáci dvojzápas. Už dlho sme v situácii, že naše súperky nemajú čo stratiť a môžu hrať proti nám uvoľnene.
Našim súperom bude dňa 25.03.2017 Slávia UK Bratislava "B" v mestskej športovej hale o 15:00 a 17:00 hodine.
Srdečne Vás pozývame. Ďakujeme Vám za fandenie. Verím, že aj za pomoci Vás divákov zdoláme Sláviu UK a budeme sa tak môcť tešiť z postupu do prelínacej súťaže žien o postup do extraligy.

Lucia Šujanová - trénerka družstva

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :