Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

Muži v Komárne 3:2 a 3:0

 

1.zápas Komárno – VK Nové Mesto 3:2

Zostava: Šimovec, Suja, Bernátek, Dúcky, Ochodnický, Makovec libero Patrik Pokopec (Svitǎc, Pollák, Frank, Pruša)

Do zápasu sme nastúpili koncentrovane, súpera sme v úvode zaskočili. V 1. sete sme si vytvorili slušný náskok 10:16, ktorý sme bez problémov udržali do víťazného konca v pomere 18:25. Družstva Komárna od začiatku 2.setu zobrali iniciatívu do vlastných rúk, zlepšilo príjem podania a od toho sa odvíjal lepší útok na sieti. Po stave 17:11 sme začali doťahovať, presadili sme sa stredom siete viacerými útokmi, podarilo sa nám dať v závere druhého setu štyri bloky a mohli sme sa radovať z víťazného konca 23:25. Viedli sme v zápase 0:2, upozorňoval som chalanov, že sa hrá znova od nuly a aby nič nepodcenili. Predsa je družstvo Komárna priebežne na vedúcej priečke v súťaži. V nasledujúcich dvoch setoch Komárno vymenilo nahrávačov, na našej strane sa zhoršil príjem, nemohli sme tak často využívať blokárov v útoku a naopak krajný hráči sa v určitých momentoch nedokázali presadiť, zrovnané na 2:2. Do tajbrejku sme vstúpili dobre, viedli sme po celý čas , naslubnejšie to vyzeralo pri stave 6:9, kde považujem za zlomový moment útok Suju cez menšieho nahrávača, lopta sa oblúčikom po bloku odorazila k nám a Mako Suju vykryl do autu. Postupe nasledovali ďalšie chyby a čo má mrzí mali to v rukách skúsení hráči. Zlý príjem Venca a následný útok do autu, Dúcky aut, Šimovec nevyužil dobré postavenie na sieti a podal do autu a keď súper prvý krát viedol 14:13 našou ďalšou vlastnou chybou (Makovec ulievka do siete) sme darovali víťazstvo Komárnu.

 

2.zápas Komárno – VK Nové Mesto 3:0

Zostava: Šimovec, Dúcky, Klas, Suja, Ochodnický, Makovec, liberá Hrubý, Pokopec (Holec, Bernátek, Svitač, Pollák)

Nehovorím, že sme dostali debakel. Po prvom zápase a vývoji 0:2 na 2:0 a prehre 3:2 po dobre rozbehnutom piatom sete, možno psychicky náročný zápas, ale... Nerád by som to utešoval týmto spôsobom. Druhý zápas treba povedať - nezvládli sme ho koncentráciou, túžbou po víťazstve, bojovnosťou. Z pozície trénera a s pohľadu diváka to považujem za odovzdaný zápas. Niektorí chalani sa nevedeli dostať do tempa, ostatní čo boli ťahúňmi v 1. zápase sa postupne prispôsobili. Hodnotím ho za snahu ako jeden z najhorších. Sklamaný som z hráčov, ktorý mali na seba zobrať zodpovednosť a nemali by si dovoliť podobný prístup.  Niečo pozitívne ??? Dobre, uhrali sme bod u minuloročného víťaza ligy (teraz tiež priebežne 1. miesto). Najstabilnejšie výkony v dvojzápase podal Makovec (až na tie dve chyby v tajbrejku) a 14 ročný Patrik Pokopec, za osem setov nedostal žiadne eso a určite nebol príčinou našich prehier. Popracujeme na technike a raz možno bude hráč ako jeho synovec Venco.

 

 

Najbližší a zároveň posledný domáci zápas jesennej časti ligy odohrajú naši muži v sobotu 15.12. o 15:00 a 17:00 s Nitrou "B" v športovej hale, na ktorý Vás srdečne pozývame. Cez víkend hrali aj ostatné družstvá vo svojich súťažiach.

 

Výsledky súhrnne:

 

1. liga Muži:

Komárny - VK Nové Mesto  3:2, 3:0

 

M-SR Kadeti:

Púchov - VK Nové Mesto  0:3, 0:3

   

1. liga Juniorky:

UKF Nitra - VK Nové Mesto  3:0, 3:0

 

M-SR Kadetky:

VK Nové Mesto - Senica  3:2, 3:2

 

M-SR Žiačky:

VK Nové Mesto - SKalica A  0:3, 0:3

 

Peter Jakovlev