Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Muži ako prví zobrali zápas Púchovu

 

Cestovali sme na palubovku priebežne prvého družstva 1. ligy mužov v oblasti západ. Favorit bol v tomto Považskom derby jasný. Aj minuloročná bilancia 3:1 na zápasy v prospech domácich napovedala ťažký zápas. Púchovčania doposiaľ stratili v šiestich zápasoch len jeden set, ich tím je vyskladaný hlavne zo skúsenejších starších hráčov.

 

1. zápas VŠK Púchov - VK Nové Mesto 3:1
Zostava: Muller, Holec, Prúša, Dúcky, Ochodnický, Makovec, libero Šimovec (Svitač, Kraisl, Konc, Ševcech, Pollák), tréner Šujan

V prvom zápase po výsledku 3:1 (23, 23, -15, 15) som mal zmiešané pocity. Prvé tri sety sme jednoznačne podali kvalitný výkon neporovnatelný s domácim vystúpením proti VKP. Napriek tomu, že Púchovčania nám ušli na 16:11 v prvom sete, po kvalitnom príjme sme sériou útokov stredom siete dotiahli až k vyrovnanej koncovke. V 2. sete už pri podaní Mullera sme sa dostali do stavu 0:4. Tréner Púchovčanov vyčerpal time outy už do stavu 6:9. Tu prišla zbytočná séria nevynútených chýb. A začínali sme za stavu 12:12 opäť od nuly. Na obidvoch stranách sa hral slušný volejbal. Pestrý útok, bloky, či zákroky v poli museli uľahodiť aj oku diváka.  V koncovke boli opäť štastnejší domáci hráči. Tento set sme mali uhrať. Chlapci si uvedomovali, že majú na to, aby zápas zdramatizovali, no musíme sa vyvarovať sérií chýb, ktoré nás pomerne rýchlo pripravili o dobrý vstup do setu. V 3. sete sme otočili zostavu tak, aby kľúčový hráč Púchova Pastorek mal na sieti nášho univerzála. Pokračovali sme v slušnom výkone, chlapci plnili taktické pokyny a set sme uhrali bez vážnejších problémov. Veril som, ze zvládneme vstup do 4. setu. Bohužiaľ ten bol najslabší zo sobotného vystúpenia. Pri podaní Dediča sme dostali niekoľko priamych bodov. Nepomohli ani dva time outy. Jednak sme v tomto momente nezvládli loptu ani zdvihnúť do stredu ihriska a pokiaľ sme ju nebodaj nahrali, smečiari nepodržali a robili len vlastné chyby. Viac ako 10 bodový nádskok sa už len kozmeticky upravoval. Súper vyhral zaslúžene .

2. zápas VŠK Púchov - VK Nové Mesto 0:3
Zostava: Muller, Holec, Kraisl, Dúcky, Ochodnický, Makovec, libero Konc (Pollák, Svitač, Prúša, Ševcech), tréner Šujan

Zabojovali sme a boli odmenení 0:3 (-24, -24, -20). Druhý zápas bol z našej strany mierne kvalitnejší. Vyvarovali sme sa seriám 3-4 bodových pasáží. V 1. sete sme boli po dráme a bojovnej koncovke tí šťastnejší. Do hry sa úspešne zapojil hneď v úvode setu za Holeca Pollák a slušný výkon podával Konc na príjme. 2. set od začiatku vyhrávali mierne Púchovcania až do konca sa hralo bod po bode. Keďže sme začali so Sviťom na podaní za blokára Kraisla a v koncovke dostal opäť šancu, riskoval som, že set prehráme mojou vinou. Ešteže sa nedostal na sieť :-). Pri podaní Ochodnického sme na sieti posilnili blok Ševcech za Polláka. Taktický ťah minimálne psychologicky vyšiel, po Vencovom technickom podaní Pastorek po čiare zaútočil do autu. Za stavu 24:25 to zobral Venco na seba, pritvrdil, dal eso a ukončil set. V 3. sete sme výborne zatlačili súpera podaním, dali pár blokov a chytili sa vedenia 8:2. Tréner hostí v tom momente urobil pár zmien v zostave. No Púchovčania nám posledný set už odovzdavali množstvom pokazených servisov a nevynútených chýb. Z našej strany sme mali vývoj setu po celý čas pod kontrolou.

Chlapcom gratulujem k víťazstvu. Som rád, že všetci starší hráči boli tento krát oporou pre celý tím a podali dobré výkony. Celé družstvo si zaslúži pochvalu. Cenné skúsenosti treba zúročiť v ďalšej práci. Takéto výkony, ale treba pravidelne podávať hlavne pred zrakom domácich fanúšikov.

 

Tréner Šujan