Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Kadeti a juniori úspešní na Emerson Cupe

V skupinách odohrali družstvá systémom každý s každým na dva hrané sety zápasy o nasadenie do semifinálových vyraďovacích bojov. Domáce družstvo kadetov nastúpilo bez dvoch hráčov, z ktorých účasťou počítame počas Majstrovstiev Slovenka kadetov. Paťo Pokopec mal reprezentačné povinnosti a Vlado Šišovský absentoval pre chorobu. So zostavou sme nacvičovali možné varianty. V semifinále sme sa stretli z družstvom VK DHL Ostrava a po prvom prehratom sete sa chlapci schopili a nakoniec uspeli po dramatickom tajbrejku 2:1.  Družstvo Bielsko-Biala postúpilo cez Spartak Komárno v pomere 2:0. V boji o tretie miesto uspeli Ostravčania hladko 2:0 nad Komárnom. Naši chlapci senzačne zvládli 1. set 25:15 vo finále z Bielsko-Biala. Druhý sme v rovnakom pomere po výbornom servise Poliakov prehrali. Tajbrejk mali hostia od začiatku pod kontrolou a po vlastných chybách na útoku sme točili strany za stavu 8:3. Diváci sa nakoniec dočkali dramatickej koncovky a videli bojovné finále, ktoré sme napokon prehrali v tajbrejku 16:14. Okrem striebornej pozície si chlapci odniesli aj individuálne ocenenia:

Filip KRAISL - najlepší blokár

Borivoj MATUŠOVIČ - najlepšie libero

 

Celý turnaj slúžil ako príprava na M-SR kadetov, ktorých sa zučastnime v Komárne v dňoch 16. - 18. mája v konkurencií 11 družstiev z celého Slovenska. Na turnaji sa zúčastnili a gratulujem ku kvalitným výkonom hráčom:  Juraj Mitana, Šimon Ševcech, Dominik Vako, Andy Krchňavý,  Matúš Konc, Filip Kraisl, Marek Horňák, Ondrej Ferianec, Borivoj Matušovič.

 

Na druhý deň pokračoval EMERSON CUP 2014 v kategórii juniorov. Družstvo kadetov po zraneniach pokračovalo v oklieštenej zostave. Turnaja sa okrem spomínaných družstiev zúčastnili kádre VK Veľké Meziříčí, Fatra Zlín, VKP Žilina, Spartak Myjava a domáci juniori ročníku narodenia 94 a 95. Víťazom sa stalo družstvo Bielsko-Biala, keď vo finále porazilo VKP Žilina 2:1 na sety. Domáci juniori po prehre v semifinále 1:2 s VKP Žilina nastúpili s volejbalovým klubom Veľké Meziříčí. Z turnajom sa chlapci rozlúčili víťazne v pomere 2:1. Podobne ako v piatkovom turnaji naši chalani boli ocenení aj individuálne:

Matej PRUŠA - najlepší blokár

Lukáš POLLÁK - najlepšie libero

Chlapcom gratulujeme! K vzornej reprezentácii klubu prispeli: Matej Pruša, Rasťo Bohunický, Filip Moravčík, Dávid Svitač, Lukáš Pollák, Jakub Holec, Adam Ševcech.

 

Na záver chceme poďakovať generálnemu partnerovi podujatia firme EMERSON, ktorá venovala do turnaja pre individuálne ocenenia vecné ceny a stala sa garantom celého turnaja. Ďalej nás podporili: TEXO reklama, Kompava pitný režim, Mesto Nové Mesto nad Váhom a množstvo jednotlivcov, ktorí sa postarali o organizáciu podujatia.

 

 

 

Juraj Šujan