Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Turnaj vo volejbale starších žiakov

14. februára sa v športovej hale konal v poradí 5. turnaj vo volejbale starších žiakov Oblasť Západ a Oblasť Bratislava spojené do štvorčlennej skupiny. Novomestskí volejbalisti odohrajú za rok osem turnajov s vyvrcholením postupu na Majstrovstvách Slovenska. „Z našej skupiny zo štyroch družstiev postupujú prvé dve najlepšie, ďalšie dve najlepšie z Oblasti Stred a štyri skupiny z Oblasti Východ, pretože má najviac družstiev v súťaži v tomto roku,“ dodal tréner Juraj Šujan.

Novomestskí volejbalisti sa držia v rebríčku na prvom mieste, chlapci boli v minulom roku tretí na Majstrovstvách Slovenska. „Tento rok sme čakali, že to bude z našej strany slabšie najmä po odchode viacerých oporných hráčov,  s ktorými sme dosiahli v minulom roku historickú medailu starších žiakov. Avšak na naše prekvapenie sa dobre zapracovali aj mladší hráči,“ doplnil Juraj Šujan. Výbornú prácu v tíme robia starší hráči ako je Ondrej Ferianec a Matúš Pavlech, ktorí majú už absolvované aj reprezentačné zrazy.

„Naše družstvo je posilnené o skúseného smečiara z Myjavy Erika Watzka, ktorý sa veľmi dobre začlenil do kolektívu a je výborným ťahúňom pre mladších hráčov. V podstate nás tak výkonnostne zdvihol, že sme v tejto našej skupine o triedu lepší,“ prezradil Juraj Šujan. Chlapci doposiaľ zo štyroch turnajov prehrali 4 sety a 32 setov vyhrali a už teraz majú dvanásťbodový náskok nad druhými. Takže majú zaistené prvé miesto. K Erikovi Watzkovi, ktorý hráva v Novom Meste nad Váhom za kadetov aj za juniorov sa teraz od januára po dohode s Myjavou pripojili ďalší dvaja hráči Andrej Polák a Peter Ružička. Sú to chlapci, ktorí chodia na reprezentačné zrazy. V družstve je päť pred kadetských reprezentantov, tréneri sú presvedčení, že chlapci budú úspešní aj medailovo na Majstrovstvách Slovenska, ktoré ich čakajú v tomto roku.

Tréneri sú so súťažou veľmi spokojní, pretože starší žiaci 1. zápas vyhrali. Súťaž má pre nich aj negatívny pohľad z toho dôvodu, že chlapci sú výkonnostne oveľa ďalej ako ich súperi. Nevýhodu vidia aj v tom, že žiaci nie sú dostatočne výkonnostne preverení a mohli by na to doplatiť na Majstrovstvách Slovenska, keď budú hrať s družstvami z Humenného a so Svidníka, čo sú silné tímy. Práve preto opory žiackeho družstva hrajú aj za kadetov aj za juniorov a kvalitnejšie zápasy budú musieť zúročiť aj vo finálovom turnaji.

Text a foto: (zs)