Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Kondička s TRX

Do tréningového cyklu patrí aj udržiavanie kondičnej pripravenosti jednotlivých hráčov/iek. Na to, aby sa naše juniorky tešili aj na kondičného tréningy, sa snažíme myslieť aj my ako tréneri, a to obmieňaním cvikov, ktoré posilnia partie tak potrebné pre kvalitný športový výkon.

Pondelky nám spestruje šikovná inštruktorka Silvia (Silvia Ďurišová SmeFit - FB), na ktorú sa vždy dievčence veľmi tešia a dá im riadne do tela cvikmi zo série zvanej INSANITY (vysoko intervalové cvičenie).

Túto stredu sme absolvovali TRX tréning v novootvorenom centre Raj fitness (http://www.rajfitness.sk - FB) pod vedením inštruktora Rasťa.

 

Prečo sme si vybrali práve TRX cvičenie?

TRX bol vyvinutý americkými vojenskými špeciálnymi jednotkami, ktoré TRX dosť využívali pri svojich náročných tréningoch.
Význam spojenia TRX = Total-body Resistence Exercises (cvičenie na všetky svaly tela alebo závesný systém)

TRX sa skladá z nastaviteľných popruhov a samotné cvičenie prebieha tak, že jedna časť tela je vždy na podložke a druhá je zavesená na TRX. Vďaka sklonu tela k podložke sa dá jednoducho manipulovať so záťažou. Je to cvičenie s váhou vlastného tela. Preto je to cvičenie vhodné pre každého. My sme ho mali zamerané na posilnenie chrbtového, brušného svalstva a svalstva horných končatín.

TRX cvičenie nie je však jednoduché, precvičí nielen svalové partie, ktoré sme zvyknuté precvičovať pri svojich tréningoch, ale hlavne zapojí svaly o ktorých sme doposiaľ ani nevedeli. Výborne sa precvičí koordinácia tela, každý cvik je predvedený za pomoci spevnenia celého tela a rovnováhy.

 

Dúfame, že dievčence ocenia každú novú výzvu, ktorou sa snažíme nielen urobiť trénovanie zaujímavejšie, ale pri nových aktivitách aj stmeliť náš dobre fungujúci kolektív. A to je základ k podávaniu kvalitných a úspešných výkonov v tak náročnom športe akým volejbal bezpochyby je.