Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Kadeti si udržujú vedenie v bojoch o postup na Majstrovstvá Slovenska

V kadetskej súťaži sa odohralo doteraz 5 turnajov, kde jedno družstvo z pomedzi učastníkov skupiny západ (VK Nové Mesto, VKP Bratislava, COP Trenčín, VK Komárno, SPU Nitra) malo vždy voľno. Naši hráči odohrali 4 turnaje spôsobom každý s každým na 3 hrané sety. Každý set v tejto súťaži je bod, čo je hlavným kritériom v postupovej matematike. 

Do súťaže sme vstúpili úplne ideálne, keď v úvode sme naplno využili domáce prostredie (1.turnaj usporiadateľ VK Nové Mesto) a nestratili sme ani bod/set. Tri domáce víťazstva v pomere 3:0 nás katapultovali na čelo tabuľky. Najmenej dôrazne sme odohrali turnaj v COP Trenčín, kde sme si pripísali len 5 bodov a prehrali sme 4 sety. V Komárne sa nám podarilo náš náskok mierne zvýrazniť 7 bodov z 9 setov. Prvú polovicu súťaže sme ukončili v Bratislave, kde sme podobne ako v Komárne získali 7 bodov po výsledkoch:

VK Nové Mesto - VK Komárno                    3:0 (14,18,14)
VK Nové Mesto - VKP Bratislava                 2:1 (17,18,-20)
VK Nové Mesto - VK Bystrina SPU Nitra     2:1 (16,-21,16)
Výsledky našich nájdete na stránke vknovemesto.sk a kompletné na stránke www.svfoz.sk alebo www.volleynet.sk.

Priebežne vedieme kadetskú súťaž oblasti západ o 6 bodov nad druhou Nitrou. Z tejto päťčlennej skupiny postupujú prvé dve družstva na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska. Tie sa budú konať v termíne  6-8.5.2016 v Košiciach. Určite je našim cieľom postup na M-SR a pobiť sa o jednu medailovú pozíciu. Na finálovom turnaji kadetov sa nám podarilo v posledných dvoch ročníkoch získať bronzové medaile. 

V našej skupine oblasti západ výkonnostne zaostáva len družstvo Komárna. Hráčom Komárna chýba vyhratosť, ale do budúcna sú medzi nimi zaujímavé typy aj na ligový volejbal. Ostatní súperi sú veľmi vyrovnaní a s každým sa dá aj zaváhať. Čakajú nás ešte 3 veľmi náročné turnaje. Na každom z nich už bude štartovať celá päťčlenná skupina, systémom každý s každým. Čiže odohráme 12 setov, čo už bude záležať aj na našej kondičnej pripravenosti. Verím, že v tomto smere nezaostávame a dobitie bateriek sme načasovali správne. To sa prejaví práve na takýchto turnajoch a v závere sezóny. 

Jeden z troch turnajov usporiadame ako organizátor v Novom Meste nad Váhom v termíne 10.4.2016. Našich kadetov môžete prísť povzbudiť do mestskej športovej haly v čase od 9:00 - 17:00 hod.. Doma by sme rady rozhodli za podpory fanúšikov o našom postupe na M-SR kadetov a to v predstihu pred záverečným turnajom v Komárne. Termín turnaja sme preložili pre reprezentačnú akciu - kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy juniorov, pretože v reprezentačnom výbere by nemal chýbať domáci odchovanec Patrik Pokopec. 

Prípravou a zároveň kvalitnou previerkou počas veľkonočných sviatkov našich žiakov, kadetov a juniorov bude už tradične organizovaný medzinárodný turnaj s názvom podľa hlavného partnera podujatia EMERSON CUP 2016 (25-27.3.2015). Už teraz vieme povedať, že turnaj bude veľmi kvalitný a predstaví sa na ňom množstvo družstiev s Českej Republiky. O tomto podujatí Vás budeme v čas aktuálne informovať.

tréner Juraj Šujan