Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Derby VK Nové Mesto nad Váhom - MVK Nové Mesto nad Váhom

V mestskom derby sa v športovej hale stretlo množstvo volejbalových fanúšikov, atmosféra obidvoch klubov musela byť opäť odmenou pre všetky hráčky za doterajšiu prácu.
Veď jedna z priorít každého hráča/-ky by mal byť jeho výkon, herný prejav, vystupovanie, aby prichádzalo na športoviská z rôznych uhlov pohľadu čo najviac divákov.
Mestské derby v tejto sezóne prekonalo návštevnosť vo volejbalovom stretnutí.
Opäť sme sa mohli presvedčiť, že volejbal (ženský i mužský) má u nás, v našom meste tradíciu.
Divákom sme v dvojstretnutí ponúkli zápletky s vyvrcholením až v samotných tajbrejkoch.

 

 

20.02.2016
12.kolo VK Nové Mesto nad Váhom - MVK Nové Mesto nad Váhom
3:2 (-17,16,17,-20,13); 2:3 (8, -16,-21,21,-13)

1.zápas: Hneď v úvode sa naplno prejavila hlavná sila MVK – podanie. Prvý set sme stratili, keď sme dostali 9 priamych bodov z podania. V ďaľších dvoch setoch sme využili slabiny súpera, hru sme mali pod kontrolou a pôsobili sme istejším dojmom. Zlomovým momentom bol 4.set, kde tréneri MVK prestriedali a zápas v určitých fázach dohrávali bez libera, ktoré im neplnilo svoju úlohu. Vo 4.sete sa MVK ujalo vedenia 13:5, postupne naše hráčky zareagovali na zmenu postavenia MVK a podarilo sa nám stav otočiť na 19:18 v prospech VK. Dôležitý moment bol pokazený servis za tohto stavu, trpezlivosť v danom momente, keď bol súper na kolenách. Hráčky MVK mali vo 4.sete 12 vlastných chýb, takéto sety sa nemôžu prehrávať. Ponúknutú šancu sme na zisk 3 bodov nevyužili. Súper odskočil na 19:22 a set úspešne dohral. Nasledoval vyrovnaný tajbrejk s úspešným koncom pre domáce družstvo. Z pohľadu priebehu zápasu a štatistík zaslúžené víťazstvo (vlastné chyby – 26/32, bloky 6/7, servis +esá/-pokazené VK = 15/13, MVK 17/9 – 9es 1.set.).

2.zápas: Presne naopak. Začali sme so sebavedomím, vytvorili sme tlak na podaní = 8 es a celý set sa niesol pod našou taktovkou, miestami ako exhibícia. V ďalšom priebehu 2.-3.set potiahla družstvo MVK na útoku Melicherová. Nedodržali sme taktické pokyny a problém bol aj ubránenie ulievok Martákovej, na ktoré sme sa zodpovedne pripravovali. V 3.sete sme viedli 13:10, ale vedenie sme strácali pri dobrom servise MVK – 7es. V tejto časti sme na útoku pôsobili ustráchane, chýbala nám razancia a ani technické údery neboli zrealizované podľa pokynov trénerov. Vo 4.sete sme sa ujali vedenia 12:7, MVK ešte k záveru dotiahlo na 19:19, ale koncovku sme si už ustrážili a nasledoval ďalší tajbrejk. V tajbrejku rozhodca odpískal našej zadnej nahrávačke – presah pri náhre za hlavu, čo nebolo správne rozhodnutie. Následne sme zaútočili do autu a bolo 0:4. Strany sa točili za stavu 7:8 a následne si MVK vytvorilo náskok 8:11. Set sme už iba doťahovali. Tajbrejk lepšie zvládli hráčky MVK, my sme spravili až 8 vlastných chýb (MVK 2 chyby). Hráčkam MVK gratulujeme – zaslúžené víťazstvo. Štatisticky pre zaujímavosť (vlastné chyby – 28/29, bloky 4/7, servis +esá/-pokazené VK = 16/11 – 8es 1.set, MVK 12/8 – 7es 3.set).

Aj z pohľadu štatistík je vidieť, že v zápasoch bolo v určitých pasážach až veľké množstvo vlastných útočných chýb, respektíve technických priestupkov. A to rozhodca nastavil obojstranne latku hodnotenia dvojakov, oproti prvému derby úplne voľne. Pre divákov určite zaujímavé stretnutie, z pohľadu trénerov vieme, aké máme rezervy a že všetky hráčky nepodali svoj optimálny výkon.

 

Najbližším súperom našich junioriek je ŠŠK VIVUS Bratislava. Z dôvodu baráže o postup do extraligy žien je zápas preložený na 27.02.2016 o 11:00 a 13:00 hod. v Bratislave.

 

Vážení športoví priatelia, fanúšikovia, rodičia, hráčky, hráči, pozývame Vás na najbližšie domáce stretnutia 1.ligy junioriek, ktoré sa odohrajú v športovej hale:

dňa 12.03.2016          14.kolo VK NMNV – COP Volley Nitra,        v hracích časoch o 15:00 a 17:00 hod.

dňa 09.04.2016          16.kolo VK NMNV – Slávia UK Bratislava,   v hracích časoch o 11:00 a 13:00 hod.

 

Tréneri Lucia Šujanová, Juraj Šujan