Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Svetová volejbalová trénerská show

Počas víkendu 9.-10.6.2018 sa konal vzdelávací seminár u susedov v Českej republike, konkrétne v Českých Budějoviciach pod názvom: "Svetová volejbalová trénerská show". Organizácia bola zabezpečená spoločnosťou VolleyCountry Owner, pánom Jiřím Popelkom. Lektormi seminára boli uznávaní tréneri Zdeňek Šmejkal (CZE), Roberto Piazza (ITA) a Martin Poeder (ITA). Všetko prebiehalo na vysokej úrovni, od samotného prostredia až po zabezpečenie stravy a ubytovania. Dopravu pre 20 člennú partiu slovenských trénerov zabezpečovala SVF (Slovenská volejbalová federácia).

Volejbalový klub Nové Mesto nad Váhom dbá a podporuje aj vzdelávanie trénerov a preto sme sa zúčastnili spomínaného seminára. Postupne sme si prešli a osvojili vedomosti takmer vo všetkých herných činnostiach jednotlivca - servis, príjem, nahrávka, blok, vykrývanie. Obohatili sme sa aj v rozvoji kondičných cvičení vo volejbale a rozvoji motoriky pre deti od 10 rokov až po kategóriu dospelých. 

Program si môžete pozrieť aj tu: http://www.volleycountry.com/cz/novinky/svetova-volejbalova-trenerska-show

Volejbalový klub na svetovej volejbalovej show nás zastupovali tréneri Juraj Šujan a Mikuláš Jordanov. Na záver sme získali certifikát o absolvovaní trénerskej show. Tento seminár bol tiež zaradený ako jeden zo vzdelávacích programov SVF, ktorým si mohli tréneri zabezpečiť podmienky na získanie licencie A, B pre nasledujúcu sezónu.

  

Okrem vzdelávania bolo pozitívne aj večerné posedenie, vytvorenie nových vzťahov respektíve utuženie tých existujúcich. Panovala medzi nami dobrá atmosféra a užili sme si aj dosť zábavy. Seminár nebol len o sedení na nepohodlných laviciach :-). V budúcom roku plánujú usporiadatelia organizovať ďalší ročník a pokračovanie svetovej volejbalovej trénerskej show.

My pripravujeme pre vzdelávanie našich trénerov aj ďalšiu výzvu. Od začiatku novej sezóny 2018-2019 máme záujem o celoročnú spoluprácu, ktorá bude prebiehať pravdepodobne v mesačných intervaloch. Tento program bude zameraný  na prácu našich trénerov, osobnosť trénera, komunikáciu trénera s hráčmi a podobne. Školenia budú vedené mentálnym coachom pani Jarmilou Honzovou z neďalekých Piešťan. O podrobnostiach a výsledkoch tejto spolupráce Vás budeme informovať v nasledujúcej sezóne.

Juraj Šujan, športový manažér VK Nové Mesto nad Váhom

Súvisiace položky (podľa značky)